Hvedegræs – super sund superfood

Skærmbillede 2015-06-16 kl. 19.59.36

 

 

Hvedegræsjuice kan godt lidt ligne en blendet græsplæne, du har hældt på glas, men lad dig ikke skræmme af udseendet – hvedegræs er en super sund superfood, der indeholder mere end 100 forskellige naturlige næringsstoffer, vitaminer og mineraler, der bl.a. styrker dit immunforsvar og giver dig masser af energi.

 

Af Cecilie Hartvig Klint
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning og //mig// – oktober/november 2015

 

Hvedegræs og dens sundhedsfremmende virkning blev opdaget i 1930’erne af en amerikansk kemiker, Dr. Schnabel, der arbejde med, og forskede i, landbrugsprodukter. Hvedegræssen blev hurtigt så udbredt og bredt anerkendt i Amerika, at det kunne findes i de fleste helsekostbutikker.

Efter vitaminpillerne blev introduceret, faldt interessen for den naturlige vitamin- og mineralkilde, men da Ann Wigmore helbredte sig selv for en alvorlig sygdom med hvedegræs, sund kost og urter i 1950’erne, genopstod interessen for, hvad vi på dansk kan kalde superføden. Ann Wigmore var med til at grundlægge det nu meget kendte ”Hippocrates Health Institute” i Boston, hvor hvedegræsjuice var og er en del af sundhedsprogrammet, der skal hjælpe kræftsyge patienter.

 

Sundhedsbombe
Når du drikker et shot hvedegræsjuice, får du intet mindre end 91 mineraler ud af 102 mulige, 21 aminosyrer ud af 24 kendte, over 80 enzymer, et meget højt indhold af klorofyl samt alle vitaminer (undtagen D-vitamin) – specielt A-vitamin, B5, B12, K-vitamin, magnesium, fosfor og kalium.

Fordi hvedegræsjuice indeholder så mange af de sunde næringsstoffer, din krop og din hjerne skriger på, vil du hurtigt opleve, at du ved at drikke hvedegræsjuice får meget mere energi, får sundere hud hår og negle, et sundt immunforsvar, øget vitalitet og bedre fordøjelse.

 

Hvorfor er det så godt?
A-vitamin: Hvedegræs indeholder høje niveauer af A-vitamin, der bidrager til en sund hud og et godt syn. Det understøtter også immunsystemet og hjælper din krop med at producere sunde celler.

B-vitaminer: Hvedegræsjuice indeholder høje niveauer af B12 og B5-vitaminer,der hjælper med at frigive energi og reducere træthed og udmattelse. Derudover understøtter det cellefornyelsen og produktionen af sunde røde blodlegemer.

E-vitamin: Hvedegræsjuice indeholder høje niveauer af E-vitamin, som er en effektiv antioxidant. Det beskytter dine celler mod de frie iltradikalers bombardement på dine celler, hyppigt forårsaget af moderne livsstil ogforurening.

Klorofyl: Klorofyl er plantens kraftcenter, og hvedegræs indeholder mere klorofyl end nogen anden grøntsag (7,5 gange mere end broccoli!). Klorofyl hjælper med at ilte blodet og kan medvirke til at øge mængden af røde blodlegemer, så ilten bedre transporteres rundt i kroppen.

 

Hvedegræs – hvordan?
Du kan selv dyrke hvedegræs, men for at få et godt resultat kræver det, at du dyrker det udendørs. Når hvedegræs dyrkes udenfor, indeholder det flere antioxidanter og mere klorofyl, end græs dyrket indendørs. Hvis du gror det selv, skal du anvende en speciel juicer til at presse hvedegræsset, fordi græsset er meget sejt, og en almindelig juicer dur derfor ikke.

Men hvis ikke du har tid, overskud eller plads til at dyrke det selv, kan du købe hvedegræs som pulver og piller.

Du skal være opmærksom på, hvilket produkt du vælger, da indholdet af vitaminer og mineraler afhænger meget af forarbejdningen af produktet – for jo nænsommere forarbejdning, des større næringsindhold.

Et godt hvedegræsprodukt er hvedegræspulver fra den danske virksomhed Foodjoy.

Foodjoy er en ny, dansk virksomhed, der bl.a. dyrker økologisk Ølands hvedegræs i den bedste kvalitet. Græsspirerne er økologisk dyrket på dansk friland i mineralholdig jord og nænsomt og bæredygtigt forarbejdet for at bevare og videregive mest mulig af naturens egen saft og kraft. Dette sikrer det højesteniveau af næringsstoffer samt skøn smag, der er fuld af dybde og friskhed.

 

Grønne fornøjelser
WheatJoy Bomb
Ingredienser:

2 æbler eller 2 dl æblejuice
1 stykke ingefær eller ingefærsaft
4 g frysetørret hvedegræsjuice

2 Do:
Æbler og ingefær presses i en slow juicer. Derefter blendes blandingen sammen med 4 g frysetørret hvedegræsjuice.

 

Grøn Detox
Ingredienser:
2 æbler eller 2 dl æblejuice
2 – 4 stk. rosenkål eller 4 stykker broccoli
1 håndfuld rucolasalat
1 håndfuld mælkebøtteblade
4 g. frysetørret økologisk hvedegræsjuice
4 g. økologisk frysetørret grønkålsjuice

2 Do:
Alle ingredienser blendes sammen og nydes kold.

 

Pina cogreen juice
Ingredienser:
Coconut Water ¼ ananas gerne med stok 1 citron uden skal
1 appelsin uden skal
4 gram frysetørret økologisk hvedegræsjuice
4 gram økologisk grønkålsjuice

2 Do:
Alle ingredienserne blendes og nydes kold.

 

Avocado Wheat dream
2 potioner.
Ingredienser:
1/2 moden øko avocado
4 g frysetørret hvedegræsjuice
2 skefulde øko Skyr
4 dl øko æblejuice
1 øko citron
Lidt frisk chili

2 Do:
Alle ingredienser blendes og nydes koldt.

 

Wheatjoy Bomb
4 portioner.
Ingredienser:
8 dl. æblejuice
200 g Blåbær
100 g havtorn
2 skrællet lime eller citron
16 g frysetørret hvedegræsjuice
1 spsk. Chiafrø

2 Do:
Alle ingredienser blendes og nydes kold.

3 thoughts on “Hvedegræs – super sund superfood

 • Oh my goodness! Impressive article dude! Many thanks, However I am going through problems with
  your RSS. I don’t understand the reason why I can’t subscribe to it.
  Is there anybody getting similar RSS issues? Anyone who knows the solution can you kindly respond?

  Thanks!!

 • Great work on your blog post! It was evident that you had a deep understanding of the subject matter, and I found your explanations to be clear and concise. I liked how you addressed common challenges and provided practical solutions. To learn more, click here.

 • I think this is among the most important information for me.
  And i am glad reading your article. But should remark on some general things, The site style is perfect, the articles is really excellent : D.
  Good job, cheers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *