Igen, igen: Rapport viser, at antioxidanter er sikre at indtage

blåbær_1

 

Hvert år i december udfærdiger American Association of Poison Control Centers (AAPCC) en omfattende rapport om alle former for forgiftningstilfælde i USA.

National Poison Data System er med sine 57 indberetnings-centraler og mange medicinske og kliniske toksikologer en af de få virkelig pålidelige nationale overvågningssystemer, der findes i verden.

Nu er 2009-udgaven af AAPCC’ s rapport blevet tilgængelig i tidsskriftet Clinical Toxicology, og endnu engang må vi konstatere, at kosttilskud med vitaminer og mineraler er blandt de sikreste stoffer, du kan tage.

På trods af dette enorme indtag af de mest potente kosttilskud, har rapporten ikke registreret dødsfald fra disse hundreder af milliarder årlige doser kosttilskud.

Denne statistik kommer fra en befolkning på mere end 300 millioner mennesker med adgang til betydeligt større mængder af kosttilskud af helt anden karakter end det er muligt at købe i Danmark og som typisk indtager disse i en højere dosering.

 

Hvilke stoffer forårsager så de fleste tilfælde af forgiftning?

Det gør:

  • Frost- og sprinklervæsker
  • Lægemidler (almindeligt ordineret medicin er den fjerde hyppigste dødsårsag i Amerika)
  • Ætsende rengøringsmidler som kloakrens, ovnrens, toiletrens, rengøringsmidler og rustfjernere
  • Brændstoffer så som petroleum, lampeolie, benzin, og fakkel-olie
  • Pesticider

Vi kan udlede af denne rapport, at selv i et land med en meget liberal holdning til kosttilskud, vitaminer og mineraler sker der ikke noget ved at give borgerne den informationsfrihed og retten til at købe de kosttilskud, de måtte ønske at indtage.

 

Referencer

  • Bronstein AC, et al. Årsrapport 2009 fra American Association of Poison Control Centers ‘National Poison Data System (NPDS): 27. årlige rapport. Klinisk Toksikologi (2010) 48, 979-1178.
  • Vitalrådets nyhedsbev 7. jan. 2011

 

8. feb. 2011

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *