Chrom-tilskud – også til Trofast

hund

 

Menneskets bedste ven kan også få sukkersyge. En undersøgelse fra 2010 viser, at diabetiske hunde i insulin-behandling kan få blodsukkeret endnu længere ned med tilskud af organisk chrom-gær.

Hos mennesker kan mangel på mineralet chrom forårsage et ustabilt blodsukker. En utilstrækkeligt reguleret sukkersyge udvikler med tiden forskellige komplikationer, som har vist sig at ødelægge livskvaliteten. En undersøgelse udført af forskere fra Charles Universitetet i Tjekkiet har vist, at type-2 diabetikere, som får tilskud af organisk chrom, opnår en signifikant sænkning af deres blodsukkerniveau.

I en undersøgelse i det tjekkiske tidsskrift ”Veterinární Lékar” beskriver forskere, hvordan de observerede en signifikant sænkning af blodsukkeret hos diabetiske hunde i insulin-behandling, når disse som supplement fik en daglig dosis på 100 mikrogram organisk chrom-gær. Ialt 17 hunde deltog i forsøget.

Forskerne anvendte sågar den samme form for insulin til at sænke blodsukkeret hos hunde med diabetes som hos os menneske, men undersøgelsen viste, at man kan opnå et endnu bedre behandlingsresultat ved også at give hundene organisk chrom-gær. Forskerne anvendte Pharma Nords chrom-gær.

På baggrund af deres observationer konkluderer forskerne, at chrom-tilskud giver en naturlig forøgelse af kroppens (vævenes) glucose tolerance, og at det er en mere sikker måde at sænke blodsukkeret hos diabetes-ramte hunde, end hvis man blot øger deres insulin-dosis.

Chrom, som er et såkaldt sporstof og findes i en række forskellige fødevarer, menes at have en positiv indvirkning på kroppens omsætning af såvel fedtstoffer som sukker (glucose).

 

Source:
Veterinární Lékar, Volume 8, 2010.

 

4 thoughts on “Chrom-tilskud – også til Trofast

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *