Luk op for sluserne

shutterstock_144484306

 

Jo lettere blodet kan cirkulere i kroppen, desto bedre. Her er nogle ting, der kan få gang i cirkulationen.

 

Af Bjørn Falck Madsen
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning.dk – sensommer 2012

 

Pycnogenol

Pycnogenol (ekstrakt af fransk strandfyr) indeholder nogle biologisk aktive flavonoider, som ifølge forskere har en styrkende virkning på blodkar (skyldes den collagen-stimulerende effekt) og samtidig modvirker inflammatoriske processer, der kan fremme åreforkalkning. En undersøgelse har vist, hvordan pycnogenol forbedrer karfunktionen hos patienter med kranspulsåresygdom ved at hæmme oxidativ stress forårsaget af frie radikaler.

(Kilde: Eur Heart J. 2012 Jan 11)

 

Magnesium

Mineralet magnesium er vigtigt for et velfungerende kredsløb, da det har en velkendt og dokumenteret indvirkning på blodtrykket. Undersøgelser viser, at det sænker såvel det øvre som det nedre blodtryk. Med et præparat som Bio-Magnesium får du en kombination af tre forskellige magnesiumkilder, som giver den bedst opnåelige optagelighed.

(Kilde: Eur J Clin Nutr. 2012 Apr;66(4):411-8)

 

Ginkgo biloba

Den veldokumenterede planteekstrakt, ginkgo biloba, indeholder nogle aktive stoffer (ginkgoflavonglycosider og terpenlaktoner), som har en karudvidende virkning. Samtidig nedsætter de blodets tendens til at klumpe sig sammen. Præparatet Bio-Biloba blev i en test af 18 forskellige ginkgo præparater udpeget som det præparat med bedst virkning.

(Kilde: J Altern Complement Med. 2003Oct;9(5):625-9)

 

C-vitamin

Blodkarrenes evne til at trække sig sammen og udvide sig er afgørende for, hvor effektivt kredsløbet virker. Forskning viser, at C-vitamin kan forebygge de problemer, som med alderen bevirker, at blodkarrene mister deres elasticitet. Bio- C-Vitamin har den fordel, at præparatet indeholder en særlig skånsom (syreneutral) C-vitaminkilde, der hedder calciumascorbat.

(Kilde: Eur J Intern Med. 2012 Jan;23(1):54-7)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *