Når gær og urter arbejder sammen

skaermbillede-2016-12-09-10-03-04
 

Bio-Strath dråber er skabt i samarbejde med en gærsvamp kaldet Saccharomyces cerevisiae, der bl.a. anvendes i bagværk og brygning.

Bio-Strath dråberne produceres ved, at man nærer gærsvampen med udvalgte planteekstrakter, som efterfølgende gøres flydende ved gæring. Når gæringen er slut, opstår den såkaldte plasmolyserede gær. Plasmolysen fjerner gærsvampens evne til fortsat at formere sig.

Den specielle fremstillingsteknik uden brug af varme sikrer desuden, at cellernes indhold af nu for kroppen fordøjelige urter frigøres naturligt, hvilket bevarer de aktive stoffer bedst muligt.

Bio-Strath indeholder 50 forskellige urter, hvor langt de fleste virker desinficerende og slimdrivende, mens andre fremmer de overordnede organsystemer, som fx nervesystemet og kredsløbet. Det gør Bio-Strath til et generelt styrkende tonikum.

 

Menneske-celler og gærceller deler gener

Gær er en encellet organisme, som er skabt af en hel flok biologiske processer. Hver enkelt celle er således en organisme i sig selv og har derfor brug for næringsstoffer til at holde sig velfungerende – nøjagtig som andre organismer. Det er interessant at se, hvor stor lighed der er mellem en gærcelle og en menneske-celle. Deres måde at optage og udskille stoffer på er meget ens, og faktisk er 1/3 af generne identiske!

Det gør gærcellerne interessante i forskningsøjemed, og derfor er der tusindvis af artikler om gærens virke. Gærceller er runde eller ovale, og deres størrelse kan variere – nøjagtig ligesom mennesker. De er klassificeret sammen med svampe og findes overalt i naturen, kendt som ”vildgær”, der kan findes på frugt, grøntsager, blomster, korn, i luften, på huden – og i vores tarme. 

Til alle tider – gæren som føde

Flydende brød, en primitiv form for øl, var daglig kost i mange lande gennem flere hundrede år. Adskillige læger og kloge koner, heriblandt Paracelsus og Hildegard von Bingen, har beskrevet bryggerier som ”de mest ædle apoteker”.

 

De vigtigste gærkulturer

Der findes næsten 700 forskellige gærarter. De mest kendte er selvfølgelig dem, vi bruger i produktion af mad og drikke. De inkluderer bagegær og ølgær. Saccharomyces cerevisiae er bagegær, og Saccharomyces carlsbergensis er ølgær (og ja, den har navn efter Carlsberg…).

Der findes mere end 100 typer gær, der bruges i vinfremstilling, og hver især er de med til at skabe en vins særlige karakter. Der findes i øvrigt vingårde, som udelukkende bruger den vilde gær, som naturligt fremkommer på vindruerne, men langt de fleste bruger gær fremstillet industrielt for at kunne styre processen så nøjagtig som muligt.

 

Bagegær til Bio-Strath

I fremstillingen af Bio-Strath anvendes Saccharomyces cerevisiae Meyen, en gærtype, som dyrkes på roe melasse. Jo bedre gær og gærtype, jo flere vitaminer, mineraler og aminosyrer vil gæren indeholde. Der er således ikke tale om et restprodukt med gær, som fx opstår efter ølbrygning. Mere end 50 droger er tilsat gæren, mens den formerer sig. Her optager gærcellerne urterne og bryder dem ned til fordøjelige enheder. Der foregår en såkaldt plasmylose og fermentering, en proces, der varer omkring to måneder, før drikken kan hældes på asker som Bio-Strath.

Hvad vi sjældent tænker på…

Gær, sådan helt almindelig bagegær, indeholder faktisk en masse næringsstoffer. Højt på listen er B-vitaminer, selen, zink, calcium, magnesium, silicium og en hel stribe af aminosyrer, herunder de otte essentielle aminosyrer, som kroppen ikke selv kan danne.

 

Vi slukker for en myte

Mange er faret vild i de lange tarme og har forbundet gener i fordøjelsen med indtag af gær. Men det forholder sig modsat – hvis altså gæringsprocessen er klaret inden, vi spiser den – for gær indeholder masser af næringsstoffer og fungerer som prebiotika.

For Bio-Strath gælder det, at kombinationen af urter med polysakkarider fra den ødelagte (og derfor inaktive) gærcellevæg skaber en god grobund for den naturlige mikroflora, så fx vækst af candidasvamp kan elimineres.

Derfor er fermenterede produkter baseret på gær sunde for vores tarme. Gæren indeholder aktive stoffer, som virker som prebiotika, altså føde for vores naturlige mikroflora. Styrker vi mikrofloraen, styrker vi både slimhinder og den naturlige barriere mellem tarmvæg og blodbaner.

Samtidig styrker vi både det lokale immunsystem, som dernæst sender sunde budskaber til det øvrige immunsystem i resten af kroppen.

Vidste du? Gærcellen producerer 4441 forskellige proteiner.

Vil du læse endnu mere om Bio-Strath og studierne bag, så kan du hente PDF fil her: bio-strath

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *