Ti år med sund forskning – et jubilæum kan jo bruges til forandring

 

 

10 gode år med magasinet sund-forskning

Tiden løber, og heldigvis er vi blevet meget klogere på redaktionen. Vores layout har godt nok udviklet sig radikalt (mirakuløst?) gennem årene, og nu er det tid til endnu en fornyelse. Den kan du følge på de næste sider, hvor du vil opdage, at vi mere end nogensinde fletter erfaringer og forskning; vi binder også store sløjfer rundt om temaer, hvor vi tager dig med rundt i den tankegang, som ligger bag mange behandleres måder at anskue sundhed og sygdom på.
Der er jo sjældent kun én årsag til, at vi bliver syge, og derfor er det også sjældent, at det er et enkelt naturlægemiddel eller kosttilskud, der skal få dig på fode igen.

Det gælder i øvrigt også for medicin – at håbe på, at alle symptomer og årsager forsvinder ved kun fx at dæmpe smerter, ved vi jo godt, ikke virker.

Nogle gange er det ydre omstændigheder, der tvinger os til fordybelse og genovervejelse i livet. Det gælder også på redaktionen.

Vi har brugt efteråret til bl.a. at blive anmeldt, fordi vi ikke ville skrive, hvad en person ønskede. Det kostede mig en tur ud på en rapport fra fødevarestyrelsen, det kostede mig min ro og mit overblik. Det var også lige ved at koste mig lysten til at fortsætte.

Men nej, det skal ikke være sorte og mørke kræfter, der afgør, om jeg tager ti år til som chefredaktør.
Så ”selvfølgelig vendte du tragedien til noget positivt”, vil mine omgivelser sige.

Og ja, ingen skal true mig til at stoppe med at skrive nøjagtig det, jeg har lyst til! Så længe jeg kan se mig selv i øjnene, og så længe jeg i al ydmyghed og i begrænsningens lys godt ved, at jeg ikke sidder med den endegyldige sandhed om sundhed. Og at jeg er villig til at lytte, være nysgerrig og åben over for andre løsninger end dem, jeg kender nu.

Du, der har fulgt mig og mit magasin i disse spændende ti år, kan nok se forvandlingen. Og er du ny læser, så også velkommen til dig.

Lad os hoppe ind i 2019 sammen. Til et nyt år, til glæde, ro – og lad de dystre toner blive bag os.

Glædelig jul og et dansende nytår.

 

Alt det bedste til dig og dine
Marianne Palm, december 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *