Nyd solen, men undgå at blive skoldet!

Solskoldet

 

Hvilken faktor skal jeg bruge? Der er mange holdninger til ophold i solen og solfiltre, som skifter nærmest fra år til år. Lyt til rådene, men brug din sunde fornuft til at sortere i dem, og lær din hud at kende, og vurder ud fra dine egne erfaringer.

Af Marianne Palm

Vi ser bare lidt sundere ud, når der kommer kulør på vores blege kroppe. Eller gør vi?

Holdninger er der nok af, og det kan også være svært at finde rundt i, hvad der egentlig er op og ned på fakta. Det ene årti skal vi helt undgå solens stråler, det næste skal vi helst blive brune som tegn på, at vi får mulighed for at danne en portion D-vitamin via huden, og mange synes jo også, at en hud, der er pæn gyldenbrun, ser aldeles sundere ud end en meget bleg og hvid hud efter en lang sommer.

Vandene er delte, og måske skal vi bare især lære vores egne behov at kende

Det er et faktum, at fra cirka september til april får vi på vores breddegrader ikke stråler fra solen, der kan hjælpe os med at danne D-vitamin. Dermed er depoterne ikke fyldt op til at imødegå de kolde og triste måneder, og det kan gå ud over både mineralbalance, knogler, immunforsvar og hormonsystem. Faktisk viser forskning, at stort set alle processer i kroppen er afhængige af den rette mængde D-vitamin.

Solen er trods alt stimulerende og livgivende

Alle er vist også enige om, at en vis mængde sol på den bare hud kan være stimulerende og virke regenererende. Selv Kræftens Bekæmpelse måtte for år tilbage regulere deres anbefalinger, der blev en tilbagevenden til de gode gamle råd: Undgå solens stråler midt på dagen, hvor solen står højest på himlen, træk ind i skyggen, og er du meget udendørs hele dagen, kan solcreme være nødvendig sammen med gode solbriller og en stor solhat.

Det vigtigste budskab er nok både fra Kræftens Bekæmpelse og fra forskere og specialister i øvrigt: Undgå at blive skoldet!

For det er tegn på, at flere lag af din hud er blevet beskadiget, og det skal absolut ikke ske for ofte i forebyggelsens navn. Det handler ikke kun om kræft, men også om at undgå, at hudens underliggende collagenlag bliver ødelagt for bestandigt. Det giver et meget grimt underlag for huden, der ikke kun vil blive skjoldet, men får et læderhårdt udseende som tegn på, at bindevæv, fugtbalance og hele skelettet, som huden hviler på, er beskadiget.

Det kan ske en gang imellem, at man uheldigvis bliver solskoldet, men allerbedst er det at trække i noget tøj eller sørge for at beskytte sig med den rette solfaktor og gerne med livgivende stoffer tilsat.

Det har AVIVIR gjort en dyd ud af og faktisk vendt det hele på hovedet ved altid at have særligt hudvenlige ingredienser som basis og dernæst tilsat det solfilter, du har brug for, når du bevæger dig rundt i naturen eller bare nyder de varme stråler på din krop.

Der er mange fordele ved at anvende de naturlige ingredienser i AVIVIR Aloe Vera-produkterne hen over sommeren, og indtil de sidste solstråler har bragt os over i efteråret.

Studier med hovedingrediensen aloe vera fra AVIVIR

Støtter immunforsvaret, så skaderne efter UV-stråler bliver minimeret.

Solskoldning er en inflammation, og den forværres i løbet af flere timer, efter huden har været udsat for skoldning og forårsager rødme, hævelse, smerte og hudafskalning. Alt det sker bl.a., fordi der bliver dannet frie radikaler, når huden bliver udsat for ekstra belastning. Frie radikaler nedbryder elasticiteten i huden, får huden til at ældes hurtigere og kan skade DNA i cellerne. Studier har vist, at høj kvalitet ren aloe vera er i stand til at hæmme denne udvikling, og at det i øvrigt også er aloe vera, der beskytter, når andre belastninger rammer huden, fx fra forurening, frost, vind og kemikalier.

Soleksem kan opstå fra det tidlige forår, men forebygges med aloe vera-produkterne.
AVIVIR har indbygget Bio Active Aloe Vera i solprodukterne, et aktivt stof, der kan minimere risikoen for at udvikle soleksem.
Det kræver dog, at du bruger produkterne, før du udsætter dig for sollys, og en behandling af huden vil typisk skulle begynde i det helt tidlige forår. Her kan du med fordel spise ekstra med farverige frugter og grøntsager, især de gule, røde og orange, der indeholder carotenoider, der kan gøre en forskel sammen med de rette fedtsyrer. Spørg i din helsekostbutik, hvis du er i tvivl.

AVIVIR Aloe Vera-solprodukter

 

Modvirker soleksem, solrynker, solskoldning og andre solskader
Aloe vera giver ikke i sig selv nogen solfiltervirkning ved påsmøring før solbadning, men styrker hudens immunforsvar og mindsker inflammation i huden.
Der er et væld af gode produkter; du kan se dem alle her til både børn og voksne:
https://avivir.dk/produkter/kategorier/solpleje


AVIVIR Aloe Vera After Sun

After Sun med 90 pct. ACTIValoe og tan optimizer reparerer og plejer din hud efter ophold i solen. Den forbedrer også hudens evne til selv at danne pigment, så man nemmere bliver brun.

 

Gel og Gel Spray
Gelen lindrer, reparerer og genopbygger skadet hud ved solskoldning, insektbid, smårifter, røde numser og andre hudirritationer.


https://www.cancer.dk/nyheder-og-fortaellinger/2022/husker-du-skygge-solhat-og-solcreme-paa-solferien