Nyt kosttilskud kan gøre din røv mindre

grønte


Sådan skrev Ekstra Bladet den 6. maj 2010. Præparatet, der er tale om, er C.L.A. + T, som er beregnet til at mindske fedtmassen i forbindelse  med motion.

Det er Ekstra Bladet, der har valgt at udtrykke sig så farverigt, men ifølge professor Arne Astrup er den god nok: præparatet C.L.A. + T er med til at reducere fedt fra hofter og lår. Arne Astrup, som er en anerkendt fedmeforsker med tilknytning til Københavns Universitet, udtaler overfor Ekstra Bladet, at han tidligere har været meget kritisk over præparatet, men at der nu er fundet en dokumenteret virkning, når man ønsker at stramme  bagdel, lår og hofter ind.

Mindre fedt, mere muskelmasse

Den forskning, der er tale om, er en publiceret undersøgelse, som har vist, at konjugeret linolsyre (CLA) tilsyneladende har en evne til at reducere fedtmængden på lårene samt at mindske hofte-taljemålet. Undersøgelsen er udført på 118 raske men overvægtige personer. Andre undersøgelser har vist, at CLA er med til at vedligeholde og endda give en svag forøgelse af muskelmassen.

Med grøn te

Udover CLA indeholder C.L.A. + T ekstrakt af grøn te, som i undersøgelser har vist at kunne øge omdannelsen af fedt. En relativt ny undersøgelse har dokumenteret, at grøn te-ekstrakt indtaget i forbindelse med et måltid kan øge fedtforbrændingen med 33%, og virkningen varer i et par timer. C.L.A. + T er et præparat, som i forbindelse med motion egner sig til personer, der ønsker at forbedre forholdet imellem fedt og muskelmasse.

Kilde: British Journal of Nutrition. 2007 Mar;97(3):550-60.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *