Pho nudelsuppe

Dejlig krydret Pho suppe

af Karina Willumsen

 

Dejlig krydret suppe med Five Spice krydderi, der er let at lave og mætter godt.

Ingredienser

2-3 tsk. Five Spice krydderi

1-2 spsk. neutral kokosolie

1 hakket løg

Ca. 1 cm skrællet ingefær, presset i hvidløgspresser

2-4 stykker nakkefilet, eller 1 dåse skyllede bønner, eller 1 neutral hård tofu i tern

1 gulerod i tern

1 ½ liter kogende vand

3 oksebouillonterninger

Evt. ½-1 frisk rød chili

3 spsk. fiskesauce

Til servering:

En pakke flade risnudler

Det stegte kød i skiver, bønner eller tofutern

4 æg, der koges smilende

Bønnespirer, skyllede

Evt. frisk koriander eller thaibasilikum

Sådan gør du:

Rist Five Spice krydderiet i en tør gryde eller wok i ca. to minutter. Hæld kokosolie på, rør rundt, derefter løg og presset ingefær. Rør, til løg er klare. Tilsæt kød eller bønner eller tofu. Fordel krydderiblandingen godt på kødet, og steg det, til det er færdigt.

Tag kød, bønner eller tofu op, og læg det på en tallerken til senere.

Hæld det kogende vand i gryden sammen med bouillonterninger, fiskesauce, gulerødder og chili. Lad det boble på medium varme, til gulerødderne er møre.

Lav nudlerne efter pakkens anvisning i kogende vand eller i suppen.

Skær kødet i skiver, eller sæt bønner eller tofu klar.

Fyld fire store skåle med nudler, skivet kød/bønner/tofu, pillede æg og bønnespirer. Hæld den varme suppe over, og server med koriander eller thaibasilikum.

Velbekomme!

Bonus Info:
Five Spice krydderi er et klassisk kinesisk krydderi bestående af fennikelfrø, kanel, stjerneanis, allehånde, ingefær og nelliker. Især brugt i det vietnamesiske køkken til Pho suppe (udtales fuh – lidt ligesom for).