Pycnogenol forbedrer nyrefunktionen

glad_0

 

Et nyt studie viser, at man tilsyneladende kan forbedre nyrefunktionen med pycnogenol svarende til 4 stk Bio-Pycnogenol dagligt hos personer med metabolisk syndrom.

Metabolisk syndrom er ingen sygdom, men det er en samling af forstyrrelser i kroppens omsætning af næringsstoffer (metabolisme). Det omfatter forandringer som højt blodtryk, høje insulinværdier, overvægt og høje kolesterolværdier. Mennesker med metabolisk syndrom oplever ofte nedsat nyrefunktion, der gør det sværere for nyrerne at filtrere affaldsstofferne i kroppen.

Har man i forvejen nedsat nyrefunktion, kan det forhøje blodtrykket, der igen skader nyrerne.

I et forsøg fra Natural Health Science Inc. i New jersey, USA, deltog 58 overvægtige patienter med forhøjet blodtryk og meget fedt i blodet. Alle 58 havde tegn på tidlige nyreproblemer. Deltagerne blev delt op i to grupper. Begge grupper fik instrukser om sundere spisevaner og sundere livsstil, men hvor den ene gruppe samtidig fik medicin for forhøjet blodtryk, fik den anden både medicin og pycnogenol tabletter: 50 mg 3 gange dagligt.

Nyrefunktionen blev forbedret i begge grupper, men forskerne bemærkede, at de forsøgspersoner, der havde indtaget pycnogenol, både havde fået bedre blodtilstrømning til nyrearterierne og oplevet et mere markant vægttab end dem, der kun havde fået blodtryksmedicin. Deltagerne der fik pycnogenol, fik også bedre kontrol over blodtrykket, reduceret blodsukker og bedre nyrefunktioner end den anden testgruppe.

Forskerne bag undersøgelsen understreger, at pycnogenol ikke kan kompensere for usund livsstil, men at den kan hjælpe i akutte tilfælde af nyreskader eller nyresvigt.

 

Ref.
Cesarone MR, et al. Kidney flow and function in hypertension: protective effects of pycnogenol in hypertensive participants – a controlled study. J Cardiovasc Pharmacol Ther. 2010;15(1):41-6.

 

Om Pycnogenol®
Pycnogenol er et naturligt planteekstrakt fra barken af fransk Strandfyr som også findes i Pharma Nords Bio-Pycnogenol. Det indeholder en unik kombination af forskellige aktive plantestoffer som procyanidiner, bioflavonoider og organiske syrer, som samlet har en række sundhedsfremmende egenskaber.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *