Raw Pop Cakes

 

 

Pop Cakes er de helt nye trendy kager – efterfølgeren til cup cakes, så at sige. Og det bedste er, at de bare er pokkers nemme at lave og kan opbevares længe på køl. I hvert fald så længe, som I kan holde fingrene fra dem;)  Pop Cakes er festlige kager, og de er helt perfekte til super sunde børn. De er lette at håndtere, og så minder de jo om store slikkepinde;)

 

Af Caroline Fibæk, naturopath IBM og madskribent
Opskriften blev bragt i magasinet sund-forskning.dk – vinter 2013

 

 

Chokolade Pop Cakes

 

Det skal du bruge:

Ca. 10 stk.

Udstyr: pinde (købes i hobbyforretninger, f.eks. Panduro Hobby), blender, kaffekværn eller food processor

 

Dej

  • 7 bløde Medjoul dadler
  • 1 tsk. kokosolie, blødt eller smeltet (sæt evt. flasken på radiatoren)
  • 3 spsk. rå kakaopulver
  • 1 dl paranødder, malet til mel i en blender, kaffekværn eller food processor
  • 1 knsp. salt

 

Sådan gør du:

Fjern sten fra dadlerne, og ælt grundigt til en klæbrig dadelmasse. Tilsæt en tsk. kokosolie, 3 spsk. rå kakaopulver og lidt salt. Ælt grundigt igen til en blød chokolademasse. Mal 1 dl paranødder til mel, og ælt nøddemelet grundigt ind i din chokoladedej. Tril til mundrette kugler (ca. 2 cm i diameter), og put en træpind i hver kugle. Stil dine pop cakes til afkøling i fryseren i 10 min, mens du laver overtrækschokolade og krymmel.

 

Mørk chokolade overtræk

  • 4 spsk. revet eller hakket kakaosmør
  • 2 spsk. rå kakaopulver
  • 1-2 spsk. agavesirup eller 2-3 dråber flydende stevia

 

Sådan gør du:

Smelt kakaosmør forsigtigt over et vandbad. Når kakaosmøret er helt flydende, tilsættes rå kakaopulver. Rør grundigt i chokoladen. Tilsæt til sidst agavesirup eller flydende stevia og rør igen.

 

Hvid chokolade overtræk

  • 4 spsk. revet eller hakket kakaosmør
  • 2 spsk. kokossmør (ikke olie, men kokossmør)
  • 1-2 spsk. agavesirup eller 2-3 dråber flydende stevia

 

Sådan gør du:

Smelt kakaosmør og kokossmør forsigtigt over et vandbad. Rør grundigt i den hvide chokolade. Tilsæt til sidst agavesirup eller flydende stevia og rør igen.

 

Krymmel

  • 1 dl kokosmel
  • 1 tsk. rødbedekrystaller eller 1 spsk. friskpresset rødbedejuice.

 

Samling

Tag dine pop cakes ud af fryseren, og dyp i chokoladeovertræk. Drej pindene rundt, så chokoladen fordeler sig jævnt på kuglen, mens den størkner. Drys med krymmel, inden chokoladen er helt størknet. Opbevar på køl, og del med børn og barnlige sjæle.

 

Rødbedekrystaller fra Panacea er små smukke krystaller af vacuum-tørret rødbedesaft – fulde af vigtige næringsstoffer og meget velsmagende.

 

Bland rødbedekrystaller med 5 dråber vand, og rør godt. Du kan også bruge friskpresset rødbedejuice. Bland rødbedefarve og kokosmel grundigt, til du har en flot pink krymmel.