Det er dejligt i vejret. Lunt, duftende og rart. Frokost eller aftensmad skal være nemt, gerne køligt og forfriskende. Her kommer en dejlig nem ret, hvor grøntsagerne har første prioritet. Nemt og mættende til frokost og aftensmad.
Af Nanna Stigel
Det skal du bruge til 2-4 personer
Ingredienser
Tomater i tern
Romainesalat i tern
Spidskål i tern
Snackpeber i tern
Agurk i tern
Gulerødder i tern
Ærter
Majs
Evt. kogte æg i både
Evt. tun i olivenolie, stegt kylling eller varmrøget laks i mundrette stykker
Evt. skivede oliven
Jasminris
Sådan gør du:
Anret alle grøntsager hver for sig i skåle.
Kog risen efter anvisningen på posen. Husk at skylle risene godt før kogning. Lad risene køle af.
Servér med alle skåle på bordet og dybe tallerkener til at spise af. Bland lidt af alt i din skål og hæld dressing på toppen. Velbekomme!
Tips: Du kan også bruge avokado, rødløg, rucola, spinat og bønner. Kun fantasien sætter grænser.
Dressing
2-4 personer
1½ dl mælkefri creme fraiche eller mayonnaise
1½ spsk. ketchup
1 tsk. paprika
¼ tsk. salt
Lidt peber
Det hele blandes sammen i en skål.