Rissalat med sommergrønt

Rissalat med æg - august 2024

 

Det er dejligt i vejret. Lunt, duftende og rart. Frokost eller aftensmad skal være nemt, gerne køligt og forfriskende. Her kommer en dejlig nem ret, hvor grøntsagerne har første prioritet. Nemt og mættende til frokost og aftensmad.

Af Nanna Stigel

 

Det skal du bruge til 2-4 personer

Ingredienser

Tomater i tern

Romainesalat i tern

Spidskål i tern

Snackpeber i tern

Agurk i tern

Gulerødder i tern

Ærter

Majs

Evt. kogte æg i både

Evt. tun i olivenolie, stegt kylling eller varmrøget laks i mundrette stykker

Evt. skivede oliven

Jasminris


Sådan gør du:

Anret alle grøntsager hver for sig i skåle.

Kog risen efter anvisningen på posen. Husk at skylle risene godt før kogning. Lad risene køle af.

Servér med alle skåle på bordet og dybe tallerkener til at spise af. Bland lidt af alt i din skål og hæld dressing på toppen. Velbekomme!

Tips: Du kan også bruge avokado, rødløg, rucola, spinat og bønner. Kun fantasien sætter grænser.


Dressing

2-4 personer

1½ dl mælkefri creme fraiche eller mayonnaise

1½ spsk. ketchup

1 tsk. paprika

¼ tsk. salt

Lidt peber

Det hele blandes sammen i en skål.