Skru ned for blodtrykket

 

 

 

Amerikanske hjerteeksperter har netop ændret på grænseværdierne for forhøjet blodtryk, så man allerede ved en blodtryksmåling på 130/80 anses for at have forhøjet blodtryk. Bare rolig – der findes mange naturlige måder at sænke blodtrykket på. Magnesium er et af dem.

 

Af Bjørn Falck Madsen
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning – februar/marts 2018

 

Der er netop blevet indført nye retningslinjer for blodtryk i USA. Med et fingerknips har amerikanske hjerteeksperter sørget for, at markant flere mennesker pludselig befinder sig i gruppen ”forhøjet blodtryk”. Tidligere skulle det øvre (systoliske) blodtryk nå 140, før det blev anset for forhøjet, så det kommer uden tvivl til at gøre flere folk bekymrede i fremtiden. Det vil naturligvis også øge forbruget af blodtrykssænkende medicin.

 

Et snigende problem

Hvad med dig? Har du styr på dit blodtryk? Uanset om man er yngre eller ældre, er det en rigtig god ide med jævne mellemrum at måle det selv eller få lægen til det, så det er muligt at tage eventuelle problemer i opløbet. Højt blodtryk er et snigende problem, som man ikke nødvendigvis mærker, men det skal tages alvorligt, for på længere sigt kan det have fatale følger.

 

Undgå overvægt

Noget af det bedste, du kan gøre for at sænke et eventuelt forhøjet blodtryk, er at undgå overvægt. Det er også en god ide at spise sundt og varieret og huske at inkludere fødevarer, som indeholder magnesium. Dette mineral har nemlig blodtrykssænkende egenskaber, har forskning vist.

 

Magnesium hjælper

En gruppe forskere fra Indiana University analyserede i alt 34 forskellige undersøgelser med sammenlagt 2.028 deltagere og konkluderede på baggrund af disse, at et dagligt tilskud af magnesium fører til signifikant blodtrykssænkning og forbedret blodgennemstrømning allerede efter en måned. Forskningen er offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift Hypertension.

 

Optagelighed er vigtigt

Når man tager magnesium, er det vigtigt at sørge for, at man anvender et præparat, som har god optagelighed. Et præparat som Bio-Magnesium fra Pharma Nord indeholder tre forskellige magnesiumkilder (som alle har let ved at blive optaget i organismen). Tabletterne er fremstillet på en speciel måde, som gør dem i stand til at opløses på mindre end et minut efter indtagelse.

 

Hvilke fødevarer indeholder magnesium?

Der findes magnesium i rigtig mange forskellige typer mad. For eksempel får du en del af mineralet, hvis du spiser bladgrønt (spinat m.v.), fisk, bananer, tørret frugt, nødder og kerner. Der er uenighed blandt eksperter, om hvorvidt føden alene er nok til at dække kroppens behov for magnesium. Mineralet indgår i over 300 forskellige enzymprocesser i kroppen og er blandt andet vigtigt for:

 

  • Muskler
  • Nerver
  • Knogler og tænder
  • Blodtryk
  • Antistress
  • Humør

2 thoughts on “Skru ned for blodtrykket

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *