Sommer og sol – grill og alkohol?

 

 

Ferie- og sommertid skal være fyldt med hygge, god mad og være tiden, hvor vi skal slippe dagligdagens rutiner. Men det kan være hårdt ved din lever og dermed hele dit velbefindende. Måske skal du overveje en udrensning.

 

Af Benedikte Mikkelsen
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning – august/september 2019

 

Nu er det august, og for de flestes vedkommende betyder det, at vi skal i gang med en hverdag præget af rutiner. En hverdag, som gerne skulle være præget af skønne ting som:

  • Motion
  • Sund mad, groft og grønt
  • Masser af vand

 

Faktisk er de tre ting absolut grundlæggende, når du skal udrense kroppen, så måske behøver du ikke en decideret udrensningskur. Mange føler dog, at efter en usund periode kan det være rart at få ophobet væske og affaldsstoffer til at forsvinde lidt hurtigere. I gamle dage brugte de brækmidler til at rense kroppen, men i dag har vi heldigvis lidt blidere metoder.

Selv om du lever 100 % sundt (hvilket de færreste kan), så kan du ikke undgå forurening. Luften, vandet og jorden, hvor vi dyrker vores mad, er forurenet med giftstoffer.

Når vi drikker vand og spiser bearbejdet mad, ophober vi bly, kviksølv, arsenik og PBC. Når kroppen ikke kan holde trit med at udskille giftstofferne, vi dagligt får ind i kroppen, ophobes de i vores krop. Faktum er, at alt i alt vil de fleste have stor glæde af indimellem at rense ud og give kroppens udskillelsesorganer en hjælpende hånd i form af urter som fx marietidsel, artiskok, rødkløver, cikorierod og loppefrøskaller.

 

Lidt udrensende urter

Urter er i århundreder blevet anvendt til udrensning. Men særlige fire urter kan bakke dig op i din udrensning.

Marietidsel er måske den mest kendte urt til udrensning. Leveren er din krops store udrensningsorgan, og marietidsel er god til at understøtte leverens funktion. Marietidsel indeholder desuden en gruppe antioxidanter, silymarin, som binder sig til leverceller og forhindrer skadelige kemikalier i at komme ind i cellerne. Silymarin hjælper også cellerne med at regenerere og fremmer glutathion, en antioxidant, der bekæmper de frie radikaler, som opstår, når leverenzymer nedbryder gifte. Føler du dig oppustet og træt, så vil du elske marietidsel.

Artiskok er en anden vigtig fordøjelsesurt. Dit galdeflow fremmes, hvilket er essentielt for en god fordøjelse. Tilsammen kan marietidsel og artiskok forbedre din daglige lever- og galdefunktion.

 

Rødkløver har en afgiftende virkning.

Cikorierod indeholder stoffet esculetin, som kan beskytte leveren mod forgiftning. Endvidere indeholder cikorieroden sukkerstoffet inulin, som virker gavnligt på fordøjelsen.

Du finder urterne i BioDrain fra New Nordic, som er en alt-i-en-tablet. Du får altså urtesammensætningen og loppefrøskaller samtidig med, at produktet indeholder magnesium og cholin, som sørger for udrensning gennem fordøjelse, lever, galde, lymfe og nyrer.

 

Tag BioDrain-tabletterne i fire til seks uger to gange om året.

 

Har du brug for hjælp til den daglige udrensning, kan du også prøve BioDrain Daily

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *