Sommer, solskader og stik!

solstråler-01

 

Det er bare skønt, at dagene er blevet længere, og ferien vinker forude. Det er vigtigt, at intet går galt til denne vigtige periode af året. Afbræk på grund af sygdom eller skader skal minimeres. Det er derfor vigtigt at tænkte lidt over, hvilke naturlige præparater og tilskud der kan være relevante at tage med på ferien, så der ikke løbes nogen risiko.

Af biopat/heilpraktiker Thomas Kjærsgaard

 

Allergier/høfeber

Næsten overalt i verden kan man støde på allergener, der provokerer ens immunforsvar. Ferien kan blive ødelagt, når slimhinderne er hævede og klør.

Til akut brug er der flere dokumenterede valg. Det kan bl.a. være Luffeel næsespray og Oculoheel øjendråber til lindring af symptomerne. Forebyg evt. hjemmefra med en 6-8-ugers kur med en Luffeel tablet tre gange dagligt.


Diarré

Diarrheel er et effektivt middel ved akut og kronisk diarré og let at have med på ferien. Ved vedvarende diarré kan man blande en teskefuld salt og 10 teskefulde sukker i rent kogt vand og drikke det for at få tilført nødvendige salte.


Forstoppelse

For lidt væsketilførsel, uvante omgivelser og fremmed mad kan være årsag til ferieforstoppelser. En hovedregel er at drikke en liter vand dagligt pr. 10 graders varme. Får kroppen ikke væske nok, vil reaktionen være at trække væske fra tarmslimhinden, som giver træghed til følge. Hæld 40 dråber Nux Vomica Homaccord i en liter vand, og drik det i løbet af dagen.

Derudover er det altid en god ide af have nogle SymbioIntest-poser med i toilettasken. De indeholder gode præbiotiske, resistente fibre, der sikrer fordøjelsen samt normal tarmbevægelse. Det tilfører tarmen væske. Tilfør evt. to til tre sticks Magnesium Protina 400 mg. Det giver ofte en lidt løsere mave.


Hovedpine

For lidt væske, meget svedafsondring, stærk sol, for mange nydelsesmidler etc. kan være årsager til hovedpine på ferien. Neuralgie dråber er hurtigtvirkende mod neurale smerter som hoved- og tandpine. Derudover vil et par sticks med Magnesium Protina kunne være en akut hjælp, hvor hovedpinen har migrænekarakter.

 

Køre-/luft- og søsyge

Når kroppe transporteres, sker det, at uvante bevægelsesmønstre kan udløse svedeture, kvalme og opkast. Der sker en såkaldt visuel-vestibulær konflikt, hvilket betyder, at vores sanseorganer i det indre øre føler, at kroppen bevæger sig anderledes end det, øjet ser. Det er i og for sig også korrekt, da vi kan sidde og se på et fast punkt, fx stolen foran os, men kroppen flyttes samtidig i alle mulige retninger af flyet, skibet eller bilen.

Vertigoheel er et godt middel, ikke kun mod svimmelhed, men også ved transportsyge som sø-/flyve- og køresyge, da det øger kredsløbet til hjernen, og den derved øgede iltmængde mindsker ubehaget.


Snue, forkølelse og sommerhoste

Mange mennesker oplever efter en længere flyvetur, at slimhinderne i de øvre luftveje kan blive irriteret af luften i en flyver. Luftomsætningen i et fly gør ofte, at støv, pollen og evt. luftbårne vira bliver fordelt i hele flyet. Aircondition i en bil kan ligeledes også give irritation i slimhinderne med snue, hoste og ondt i halsen til følge. Hav derfor Engystol tabletter ved hånden, eller start forebyggende to til tre dage før med en tablet tre gange dagligt. Under turen er én tablet fint.

Løber næsen, eller er der trykken for bihulerne, er det godt at have Euphorbium næsespray ved hånden. Den virker antiviralt og hæmmer snue og bihulebetændelse.

Når vi snakker om sommerhoste, er det oftest pga. den tørre luft, støv og luftbårne allergener, der irriterer luftvejene. Dog skal man også tage aircondition og evt. halsbrand i betragtning. Det kan nemlig også give en kildende, irriterede hoste. Her er den bredspektrede hostemikstur Brocosin altid førstevalg, da den giver øjeblikkelig lindring.

Ved ondt i halsen og synkebesvær er Vinceel halsspray altid et godt valg.


Solskoldning/insektstik

Sol, sommer og solskoldning hænger uhjælpeligt sammen. Sviden og brænden på hovedet, i ansigtet, på skuldre, bryst og nakke er ofte konsekvensen af for lang tid i solen uden solcreme eller med for lille faktor.

Med varmen følger ligeledes insekter, brændenælder og brandmænd og dermed kløe og svien. Coolakut sol og stikgel køler og afhjælper symptomerne via dets indhold af bl.a. aloe vera, vitamin E, morgenfrue og gode æteriske olier.


Læsioner, rifter og skader

Sommertøj er lig med øgede muligheder for rifter. Men der kan naturligvis også komme andre skader ved kontakt med naturen. Både over og under vand. Sport og andre fysiske bedrifter hører selvfølgelig herunder. Hovedmidlet til alle skader er selvfølgelig Traumeel. Til udvortes brug salven, og til skader i sener og led kan der også suppleres med tabletter eller dråber.


Maveonde

Gør maven ondt, måske pga. maden, dårligt vand fra haner og swimmingpoolen, kan det være en god ide at tage et brev SymbioLact udrørt i et glas rent vand. Suppler med 10 dråber Nux Vomica Homaccord, måske hver halve time, samt drik rigeligt med rent vand. Læg dig evt. på sengen, og koncentrer dig om åndedrættet. Tag luft ind via næsen ned i brystet og derefter til maven, og ånd stille ud via munden. Det hjælper mange, især børn.

4 thoughts on “Sommer, solskader og stik!

 • Hello There,

  Hope this email finds you in great spirits. I am a big fan of your work.

  I have been diligently following your blog for a while now, and I love how insightful your content is. Every time I read a post, I can deduce a clear and concise takeaway.

  Since we’re both in the business of creating and publishing content online, I thought it would be nice to collaborate. Let me know if you are interested in my contribution. I will send across a few titles for your blog.

  Regards

  Reply
 • The TikTok social media platform has seen explosive growth over the last two years. It now has 500
  million users that are desperate for fun and exciting content and this is a massive opportunity for you
  to promote your business.

  I can help you to grow and promote your tiktok account organically
  visit my 5 star profile and join over 3000 happy customer

  Click here to check out ===== > https://tinyurl.com/pxj2ynka

  See you there!
  Regards
  Brian And Dee

  Reply
 • Do you need targeted Customers emails and phone numbers , so I am here to help you check out my Fiverr 5 stares profile serving over 880 happy customers
  contact me here and tell me what you need ===== > https://tinyurl.com/3ckxfu2c
  See you there

  Regards
  Awals

  Reply
 • The Instagram social media platform has seen explosive growth over the last two years. It now has 500
  million users that are desperate for fun and exciting content and this is a massive opportunity for you
  to promote your business.

  I can help you to grow and promote your Instagram account organically
  visit my 5 star profile and join over 3000 happy customer

  Click here to check out and lets start work together ===== > https://tinyurl.com/mw6x9duz

  See you there!
  Regards
  Maham

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *