Tid til at gemme dig under dynen

 

 

 

Forkølelsessårene står på spring for at pryde dit ansigt, og efteråret er højsæson for de små irriterende sår. Vil du ud og nyde efterårets smukke farver, skal du måske overveje at forebygge og behandle med spirulinaalgen. En gåtur i skoven er da skønnere end at ligge i sengen.

 

Af Benedikte Mikkelsen
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning – oktober/november 2018

 

Kulde, varme, regn, sol … måske snart sne – vejret forandrer sig nærmest time for time her i efterårssæsonen. Klimaforandringerne gør det ikke bedre, og vi oplever store svingninger i temperaturer. Vi mennesker må bare prøve at følge med og gardere os bedst muligt. Det er jo måske også lidt vores egen skyld med de klimaforandringer … men lad nu det ligge …

Nu skal vi nemlig tale forkølelsessår, og har du det ikke selv, så kender du sikkert en, som har. Sygdommen er almindelig og er forårsaget af herpes simplex virus (HSV). Grupper af små, væskende blærer, som oftest findes på læben, men udbruddet kan også forekomme i munden.

 

HSV 1 kan forekomme på læben, munden og under næsen.

 

Planten til alverdens vira

Intens forskning har opdaget, hvorfor en af jordens ældste planter, spirulinaalgen, har klaret alverdens forurening og angreb fra parasitter, bakterier og vira. Den lille alge udvikler nemlig et helt særligt forsvar, som du, der lider af herpes 1, med fordel kan udnytte.

Spirulina har opbygget et stærkt forsvar, da hverken mennesker eller planter kan tåle at leve i et fuldstændigt sterilt miljø. Vi skal presses for at danne et sundt værn. Det gælder for alle dyr, mennesker og altså også jordens ældste alge, spirulina.

Spirulinas forsvar kan blive dit forsvar, og det er polysakkariden i spirulinaalgen, som er hemmeligheden. Teknologien har formået at intensivere og ekstrahere polysakkariden, der har en særlig evne til at stoppe virus’ invadering af celle efter celle.

 

Hverken dyr, mennesker eller planter kan tåle at leve i et fuldstændigt sterilt menu. Vi skal presses til at danne et stærkt forsvar.

 

Spirulina kan mere end det

Ud over at stoppe herpesvirus’ invasion af cellerne har polysakkariden også en bakteriehæmmende virkning. Bakterier følger jo som oftest efter en virus. Det er langt fra alle typer spirulina, som kan udvise den samme effekt. Det er nogle bestemte polysakkarider fra spirulina platensis, der er dyrket under særlige forhold, som fremviser de meget specifikke antivirale, antibakterielle egenskaber. Det hjælper derfor ikke at spise spirulina, hvis du vil fjerne herpessår. Mange af de gode effekter bliver nemlig ødelagt, hvis det spises.

Algen spirulina har igennem tre milliarder år udviklet et effektivt forsvar, som er i stand til at forebygge indtrængen af bakterier, vira og svampe i huden.

 

Facts om forkølelsessår

  • Det hedder forkølelsessår, fordi udbruddet kommer, når immunforsvaret er nede. Stress, infektioner og andre forskellige stimuli, såsom traumer, uv-stråling fra solen, ekstreme temperaturændringer, allergi eller intolerance mod hvede samt hormonelle svingninger som fx graviditet og menstruation, kan give forkølelsessår.
  • Herpes simplex vira (HSV) er store dobbeltstrengede DNA-vira, der almindeligvis ses i hud og slimhinder i og omkring munden, på kønsorganer og i øjenslimhinden. De to stammer af HSV, der er mest almindelige, betegnes type 1 (HSV-1), der sædvanligvis giver infektioner i ansigtsområdet og i øjets slimhinde, samt type 2 (HSV-2), som oftest forårsager sygdom i og omkring kønsorganerne.

 

Hvad kan jeg dog gøre?

Lider du af herpes, så kender du alt til den prikkende eller ømme følelse, som varsler et udbrud. Spirularin HS indeholder det aktive ekstrakt af mikroalgen spirulina, og smører du Spirularin HS på med det samme, så kan du stoppe angrebet, inden der dannes sår. Er du ikke hurtig nok, og du bliver ejer af et forkølelsessår, så smør cremen på, da den indeholder beskyttende olier, som plejer, nærer og regenererer. Ud over at hjælpe mod herpesvirus stopper produktet også udviklingen af fx den velkendte bakterie Staphylococcus aureus, som også kan angribe hud og læber.

 

Spirularin HS stopper udviklingen af bakterien, Staphylococcus aureus, som også kan angribe hud og læber.

 

Fire hurtige tips til, hvordan du kan forebygge forkølelsessår:

  1. Spis sundt! Immunforsvaret skal være stærkt, så det forebygger fremkomsten af de små sår. C-vitaminer styrker dit immunforsvar, og det finder du i: broccoli, appelsiner, kiwi, rød peberfrugt og meget andet frugt og grønt. Tag eventuelt kosttilskud.
  2. Reagér hurtigt! Skynd dig at smøre Spirularin HS på området, og lad algerne hjælpe dig til at holde sårene fra læben.
  3. Året rundt kan du opleve forkølelsessår, men efterår og vinter er særligt slemt for udbrud. Så vær ekstra opmærksom på din kost, og beskyt dine læber med læbepomade.
  4. Sov! Det er ganske simpelt skadeligt for dit immunforsvar, hvis du ikke sover. Tag din søvn alvorligt, og få dine otte timer hver nat.

 

Stresset? Brug Spirularin HS forebyggende. Du undgår udtørring af læberne og opnår beskyttelse.

Spirularin HS indeholder solfaktor 15 – det er faktisk ret smart, da solen ofte trigger et herpesudbrud.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *