Dalende østrogen i overgangsalderen skyldes mangel på østrogen, et særligt vestligt fænomen, fordi vi ikke spiser planteføde i samme mængde som for eksempel i Asien. Vi behøver dog bare at tage til Fyn eller den nærmeste helsekostbutik for at få hjælp.
Af Marianne Palm
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning og //mig// – februar 2016
Et korrekt produceret produkt med god forskning bag. Det kunne være et krav til alle kosttilskud, men ofte er det sådan lidt pø om pø med forskningen, fordi firmaerne alt for ofte vælger at købe deres droger fra store internationale markeder, hvor man ikke kan kontrollere, hvorfra drogerne kommer og derfor også kan så tvivl om kvaliteten. Man kunne sige, de var på Herrens Mark, men her er det faktisk lige omvendt. For netop firmaet af samme navn, beliggende på Fyn, har sørget for kvalitetssikring hele vejen igennem. Fra den sorte muld til dunken med den mælkesyregærede urteekstrakt til kvinder i deres bedste alder.
De natulige stoffer i rødkløver får hjælp fra mælkesyrebakterier
Det er isoflavonerne (phytoøstrogenerne) i rødkløver, som har den regulerende effekt på hormonsystemet. I naturlig form er der koblet glukosemolekyler til isoflavonerne, hvilket gør dem sværere at optage for menneskekroppen. En ko, som normalt har glæde af rødkløveren, har jo fire maver og fire dage til at spalte alle komponenter i kløveren ned i de mindste bestanddele. Det har vi ikke, og derfor er der tilsat mælkesyrebakterier, som fraspalter glukosen, så isoflavonerne kan optages i blodbanen i den såkaldte aglykonform. En herlig sidegevinst er mælkesyre-bakteriernes evne til at hjælpe vores mikroflora i tarmen, og vi får dermed et bæger af flydende støtteterapi til flere organsystemer:
- Hormonsystemet, hedeture, tynde slimhinder, psykiske ubalancer, dårlig søvn
- Immunforsvaret, både lokalt i tarmen og i resten af kroppen
- Fordøjelsen, især tyktarm og lever
- Knogler
Rødkløverekstrakt fra Herrens Mark indeholder desuden pebermynte, citronmelisse, salvie og mælkebøtte, fire gode droger til nervesystem og fordøjelse. Læs mere på www.sund-forskning.dk
Knogleskørhed
Der er rigtig spændende og overbevisende forskning på vej om knogleskørhed. Vi håber, vi må offentliggøre resultatet i næste nummer af sund-forskning.
Læs mere på www.sund-forskning.dk om det økologiske produkt, om forskning på rødkløver og om det danske samarbejde mellem Vendsyssel og Fyn. Skriv ”Herrens Mark i søgefeltet”.
Preparing document for printing…
0%