Ved du at hvede er hudens ven

 

Hvis du går op  i smuk og sund hud, så starter al fornuftig hudpleje med tre ting: fugt, fugt og fugt. Og ganske overraskende findes de naturlige fugtbevarende stoffer i huden også i hvede.

 

Af Kristine Bindslev
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning og //mig// – oktober-november 2015

 

Vi har to nyheder. En god og en dårlig. Den dårlige er, at mens ungdommelig hud har rigelige mængder af ceramider på hudens overflade, aftager kroppens evne til at syntetisere ceramider med alderen desværre , og således udtørrer huden lettere. Den gode nyhed er, at vi kan vi tilføre ceramider indefra ved hjælp af ceramider i hvede-ekstrakt. Navnet af de biologisk aktive fugtgivende ceramider stammer sjovt nok netop fra Ceres, den romerske gudinde for landbrug. Hvede-ceramider er kemisk identiske med hudens ceramider, og forsøg viser, at mennesker med tør hud naturligt kan genoprette faldende niveauer af de fugtbevarende hvede-ceramider.

I kapselform eller som bodylotion?

Hvedekimsolie og creme kan give dig en her-og-nu-oplevelse af fugtig og smidig hud. Men cremer holder kun fugten i op til 6 timer, hvorimod du opnår en langtidseffekt, hvis du får dine ceramider indvortes. Ceramider findes i flere fødevarer. Udfordringen er, at niveauet af ceramider ikke forekommer i tilstrækkelige mængder. I Danmark ser vi nu et nyt produkt, Skin Care Dry Skin, som blandt andet indeholder hvede-ekstrakt. Forsøg viser, hvorledes ceramide-rige tilskud absorberes metabolisk i hudcellerne, der producerer hydrering, elasticitet og mindsker kløe og skællet hud. Ceramiderne er tilmed frie radikaler, der virker anti-inflammatoriske.

Nyhed til dig med tør hud. Fugtbevarende hvede-ekstrakt i kapselform – fordi skønhed starter indefra.

 

Et dagligt tilskud af hvede-ceramider kan forbedre hudens hydrering

En undersøgelse offentliggjort i Journal of Cosmetics Science viser resultatet af tre måneders tilskud af hvede-ceramider. 50 kvinder i alderen 20-63 I kategorierne tør og meget tør hud deltog i forsøget.

Deltagerne tog enten 350 mg ceramid mix eller placebo i 84 dage, og hudens hydrering blev målt ved hjælp af en såkaldt corneometrianalyse første dag og efter de 84 dage. Man anvendte både selvvurdering, altså hvordan oplevede deltagerne effekten, og dermatologer vurderede tørhed, ruhed og rødme. Før og efter forsøgsperioden anvendte man corneometri-analyse, som afprøver hudens bioelektriske potentiale, der varierer afhængig af den mængde væske, der er i hudens væv. Både subjektive og objektive malinger viste signifikant reduktion af hudens tørhed, ruhed og rødme.

På armene, hvor den største forbedring fandt sted, steg fugtighed med 35,1 % i behandlingen med ceramider. Det tal skal ses i forhold til placebobehandlingen, der gav en stigning på kun 0,85 %. Samlet set tyder forskningsresultaterne på, at hvede-ekstraktolie forbedrer hud-hydrering og reducerer oplevelsen af hudens tørhed hos kvinder med tør hud.

Skin Care Dry Skin™ fra New Nordic er en tablet, baseret på en kombination af planteekstrakter herunder hvedekim-ceramider. Her er ceramiderne fremstillet i et kombinationsekstrakt fra figen, fransk fyrrebark, sort peber og rosmarin.

Vidste du det…

Med aldring mister huden sin ungdommelige fugt, smidighed og glathed, takket være tab af vigtige ceramide-molekyler.

Ceramider er de vigtigste bestanddele i den del af huden, der hedder stratum corneum. Stratum corneum, latin for ”hornlag”, er det yderste lag af overhuden. Laget består af 15-20 lag af udfladede celler uden kerner og celle-organeller.

Formålet med stratum corneum er at danne en barriere, som yder beskyttelse af de underliggende væv mod infektion, dehydrering, kemikalier og mekanisk belastning. Ceramider udgør 35-40 % af fedtstofferne i den ekstracellulære “cement”, der binder de beskyttende celler i det yderste hudlag, stratum corneum. Tab af hudens ceramider gør aldrende hud gennemtrængelig for fugt og efterlader huden tør, ru og kløende – og tab af ceramider bidrager til rynker.

Kliniske undersøgelser viser, at hvede-ceramide-tilskud målbart forbedrer hudens fugtighed og bidrager til blødere, mere behagelig hud.

3 thoughts on “Ved du at hvede er hudens ven

 • Wow, wonderful blog structure! How long have you been blogging for?
  you made running a blog look easy. The full glance of your web site is
  great, as neatly as the content material!
  You can see similar here sklep online

 • That is a very good tip particularly to those fresh to the
  blogosphere. Brief but very accurate info… Thank
  you for sharing this one. A must read article!
  I saw similar here: Najlepszy sklep

 • Hey there! Do you know if they make any plugins to help with SEO?
  I’m trying to get my site to rank for some targeted keywords but I’m
  not seeing very good gains. If you know of any please share.
  Appreciate it! I saw similar blog here: Backlinks List

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *