SIND

Her finder du artikler om sindet. Du kan også gøre brug af søgefunktionen eller leksikonet til at finde flere artikler om emnet.

sind

Nervøsitet

Det er naturligt at blive nervøs, hvis noget truer en eller ens nærmeste. Nervøsitet bliver et problem, hvis vi overreagerer eller gør os unødige bekymringer. Ifølge kinesernes meridianlære kan overdreven eller vedvarende nervøsitet belaste blæren og nyrerne. Omvendt vil en svag blære- eller nyrefunktion kunne belaste nervesystemet.

Læs artiklen her

 

Energi på stuegulvet med Bettinna Delfs

Mit bedste bud er optimal sundhed. Man skal huske selv at tage iltmasken på først, ellers kan man ikke være noget for andre. Jeg får en god selvfølelse og masser af overskud, når jeg trods super travlhed med ti opgaver på skrivebordet alligevel beslutter mig for at tage en times yoga eller en gåtur. Det giver et boost til mit selvværd og til min energi.

Læs artiklen her 

 

Stress

Stress er blevet et modeord, der bruges om alt lige fra et hæsblæsende juleindkøb til alt for stort arbejdspres. Rigtig stress er en fysisk sygdom, som der bør tages hånd om så hurtigt som muligt.

Læs mere her 

 

Angst kan udspringe af vrede

Når vi oplever angst, kan det dreje sig om, at vi i virkeligheden er vrede, men ikke kan, ikke vil eller ikke tør give udtryk for vreden eller vedkende os vreden

Læs artiklen her 

  

Lola Jensens gode råd – som er gode til alle børn – også dem der er ekstra følsomme

Lær dit barn at kende: For det første bliv klog på netop dit barn, lad være med at sammenligne det med andre og nyd så dit barns særegenhed og indret omgivelser efter det.

Læs de gode råd her

 

Kolde og varme bade som terapi

Mens mange af os jævnligt tager brusebad af hygiejniske årsager, er der måske nok ikke så mange af os, der tænker på, at denne daglige rutine også har en helbredende, terapeutisk virkning.

Læs mere her