Børn, fedt og indlæring
Et nyt studie viser, at flerumættede fedtsyrer fremmer indlæringen og hukommelsen hos børn, mens kolesterol virker hæmmende. Forsøget undersøgte 3666 børn mellem 6 og 16 år. Den totale fedtindtagelse havde ingen indflydelse på hukommelsen eller koncentrationen. Det er helt tydeligt kvaliteten af fedtstofferne, der er alt afgørende. Blot en mindre erstatning af animalsk fedt eller kulhydrater med flerumættede fedtsyrer som energikilde medfører en fremgang i indlæringen. Men for hver 100 mg kolesterol stiger problemerne med indlæringen med 25%.
(1) Forsøget støtter andre forsøg som viser, at omega-3 fedtsyrer – fra fiske olie – fremmer de mentale funktioner.
(2) Ref: 1. Zhang J, Hebert JR, Muldoon MF. Dietary fat intake is associated with psychosocial and cognitive functioning of school-aged children in the United States.J Nutr. 2005 Aug;135(8):1967-73. 2. McCann JC, Ames BN.Am J Clin Nutr. 2005 Aug;82(2):281-95. Is docosahexaenoic acid, an n-3 long-chain polyunsaturated fatty acid, required for development of normal brain function? An overview of evidence from cognitive and behavioral tests in humans and animals Er du interesseret i mere viden om eye q, kan du kontakte redaktionen.