Det homøopatiske hjørne
Sommer er rejsetid, og vi begiver os i dag længere og længere væk fra de hjemlige himmelstrøg for at opleve eksotiske steder rundt om på kloden.
Af Thomas Kjærsgaard
Artiklen blev bragt i //mig// en del af magasinet sund-forskning – august-september 2016
Vacciner til udenlandsrejser
Et spørgsmål, jeg ofte bliver stillet i den sammenhæng, er:
”Findes der en homøopatisk vaccine?”
Svaret er et klart og entydigt: NEJ! Det kan simpelthen ikke lade sig gøre og er derfor et vanvittigt sats at hoppe på.
En vaccine er typisk et levende svækket eller dødt sygdomskim/antigen. Altså en hel eller dele af en mikroorganisme eller dens produkter. Mængden af sygdomskimet er tilpas lille til, at kroppens eget immunforsvar kan optage eller æde det, uden at vi faktisk får sygdommen fra vaccinen. Når vores immunforsvar optager et sygdomskim, lærer det, hvorledes det skal nedbrydes, ved at vi danner antistoffer imod det. Så næste gang sygdomskimet evt. kommer ind i kroppen, er vi klar til at slå det ned.
I nogle tilfælde forekommer der bivirkninger som reaktion på tilsætningsstoffer eller andre stoffer, der anvendes til at udvikle vaccinen (fx det kviksølvholdige konserveringsmiddel, thiomersal, aluminiumhydroxid eller aluminiumhy-droxyphosphatsulfat, der findes i HPV-vaccinen Gardasil). Se længere nede i artiklen om tungmetaller.
Et homøopatisk lægemiddel indeholder i modsætning til en vaccine altid helt døde og fortyndede sygdomskim. Frem-stillingsreglerne foreskriver, at et homøopatisk lægemiddel skal steriliseres under damptryk ved 1330 C i 20 minutter. Dvs. at de mikrobiologiske dele bliver kogt, stivner og derfor ikke mere kan skabe en antistof/antigen sygdomsreaktion som en vaccine.
Du kan ikke forebygge leverbetændelse med homøopati
Derfor anvendes fx en homøopatisk Hepatitis nosode ikke som en forebyggende kur, men som hjælp til kroppen til at restituere efter en leverbetændelse. Homøopati virker ved, at der er en tilsvarende lignende tilstand i kroppen (simili-princippet). Det er der jo ikke, før man tager ud i verden, så forebyggelse mod fx malaria vil ikke give nogen immunitet ved at tage homøopati før rejsen.
Efterfølgende vil der derimod være logik i at anvende homøopati til at udrense efter vaccinen. Tidligst otte uger efter vaccinen vil det være relevant at tage en kur bestående af homøopatiseret Thuja og Vaccinum-injeel drikkeampuller samt evt. organmidler til at støtte organfunktionen, fx Hepar Suis injeel, efter hepatitis vacciner.
Der kan være en sammenhæng mellem svampe og tungmetaller
Sammenhængen mellem tungmetalbelastning og svampetilstande er de senere år blevet en anerkendt reaktion. Da Tjernobyl atomkraftværket i 1986 udledte radioaktive tungmetaller, der regnede ned over det sydlige Tyskland, skete der en kraftig vækst af svampe lokalt i naturen. Disse svampe indeholdt et unaturligt højt indhold af tungmetal, der udelukkende kunne tilskrives Tjernobyl-værket. Forskere har de senere år fundet klare paralleller til dette fænomen i den menneskelige organisme.
Tungmetalbelastninger fra vacciner og andre kilder
En anden kontroversiel diskussion er effekten af belastning af tungmetaller i kroppen. Der kan være bly i luften i en storby, cadmium i cigaretter, kviksølv etc. i tandfyldninger, aluminium i kogegrej, øldåser og vacciner… mulighederne for belastninger er utallige.
Men hvad er effekten af det? Tungmetaller kan akkumuleres i kroppens væv, inklusive knogle-, nerve- og fedtvæv. Normalt som resultat af et vedvarende forhøjet niveau af frie radikaler, der er molekyler, som er kemisk og elektrisk ustabile og derfor let binder sig til et stof og nedbryder det.
Blyforgiftning kan i dag fås af blykromat, der stadig anvendes i gule farver og i emaljemaling fra Kina, Indien og Malaysia. Bly kan findes i benzin til biler samt i de fleste vandrør i de fleste industrialiserede lande. Der er også stadig bly i fly og andre industrielle brændstoffer, batterier, hagl, tin og andre legeringer samt i billigere produkter som discountsmykker etc.
Hos børn med udviklingsmæssigt forsinket vækst og kognitive mangler kan der være tale om kronisk tungmetalforgiftning. Tegn og symptomer på kronisk tungmetalforgiftning er normalt mange og kan være neurologiske problemer, hovedpine, koncentrationsbesvær, irritabelt og depressivt humør, anorexia, udmattelse, utilpashed og træthed, led- og muskelsmerter samt symptomer i mavetarmsystemet.
Patienter med tungmetalrelaterede sygdomme deponerer ofte metallerne i deres væv, specielt fedtvævet, hvilket gør, at koncentrationerne i blodet kan være lavere, end de i virkeligheden er. Inden for den konventionelle medicin fokuseres der oftest på akutte tilfælde af tungmetalforgiftninger. Der er derfor et medicinsk behov for en sikker og effektiv behandling af kronisk tungmetalforgiftning med naturlige produkter.
En homøopatisk løsning
Chlorella-alger har i mange år været anvendt som behandling af tungmetalbelastninger. Da tungmetaller forårsager skader ved at producere overskydende frie radikaler, er det vigtigt at tilføre antioxidanter, når metallerne skal fjernes, for at minimere nedbrydningen af vitale stoffer i kroppen. Derudover er det vigtigt at sikre, at afgiftningsvejene fungerer godt, og at man binder og udskyller toksiner, før man afgifter tungmetallerne. Derfor starter jeg ofte en tung-metaludrensning med seks ugers kur med det homøopatiske Detox Kit. Til selve tungmetaludrensningen er en 50 dages kur med Derivatio H, 2 x 1 tablet dagligt en god, effektiv og let løsning.
Preparing document for printing…
0%