Skøn med kisel

 

 

Negle, der flækker, kedelig hud og glansløst hår, der spalter, er ikke ligefrem de skønhedsidealer, vi stiler efter. Tværtimod vil vi gerne se ud som reklamernes strålende modeller, som udstråler en langt mere velplejet og sund krop.

 

Af Rikke Agersted
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning – juni/juli 2017

 

En sund kost, masser af vand og motion er helt grundlæggende elementer for den indre og ydre skønhed. Alligevel kan det engang imellem være nødvendigt med et tilskud af særlige næringsstoffer, og her kan kisel være et godt valg, når der er tale om at styrke hud, hår og negle.

 

Kisel giver håret grokraft

Et stærkt bindevæv er med til at give et kraftigt hår, stærkere negle og en fastere hud. Kisel styrker bindevævet, og kliniske forsøg viser, at Original Silicea blandt andet virker opbyggende på bindevævet i og omkring hårsækkene for dermed at øge blodtilførslen til hårrødderne. Resultatet kan være et kraftigere og sundere hår.

I et studie, offentliggjort i det tyske magasin Kosmetische Medizin, gav man 55 kvinder Original Silicea gennem seks måneder for at se, om man kunne hjælpe mod fænomenet, hvor 50 % af alle kvinder får mærkbart tyndere hår med alderen. Efter seks måneder med kiseltilskud havde forsøgsgruppen øget deres hårvolumen med 13 %. Hvert eneste hårstrå var altså vokset 13 % i tykkelsen, og med omkring 100.000 hårstrå giver det et meget synligt resultat.

 

Hud og neglekvalitet forbedret

En undersøgelse på 419 personer i 2015 på en gruppe kvinder i alderen 21 – 50 år viste, at Original Silicea havde en effekt på omkring 80 % af deltagernes negle. Kvinderne oplevede, at deres negle blev stærkere, fik en mere jævn struktur og blev mindre skøre.

Den samme testgruppe oplevede mellem 77 og 79 % forbedring på hudens elasticitet, fugtighed og vitalitet. Kisel hjælper med at binde vand i hudens bindevæv, og det har en positiv effekt på produktionen af kollagen og elastin, der tilsammen danner de fibre, bindevævet består af. Huden strammes op og ser sundere og friskere ud. Nedsat produktion af elastin og kollagen kan give rynker og tør, læderagtig hud.

 

Næring til hår, hud og negle

Original Silicea indeholder 420 mg kisel-dioxid svarende til 196 mg ren kisel. Blot en enkelt kapsel dagligt giver synlige resultater. Produktet skal tages i to- til seks måneder for at opnå det bedste resultat.

 

Letoptagelig kiseldioxid

Kiseldioxiden i Original Silicea er 2.000 gange mindre end den kisel, man benytter som fyldstof i tabletter. De små partikler kan kroppen optage og udnytte i modsætning til de store. Det er “hemmeligheden” bag Original Siliceas store effekt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *