Mala Spirit – velsignede fairtrade smykker fra Bali

 

 

 

Let yourself be attracted by your Mala. Choose something that you are drawn to.”
Citat Aum Rudraksha Designs.

 

Jeg går meget sjældent med halskæder, men det ændrede sig, da jeg fik min første mala halskæde. Men hvad er en mala egentlig, og hvad bruges den til?

 

Af S. Rikke Demuth
Artiklen blev bragt i magasinet Sund-forskning – juni/juli 2017

 

Du kan tælle mantraer

Malaer bliver oprindeligt brugt til at tælle mantraer, når man mediterer for at holde fokus. Et mantra kan bestå af en enkelt stavelse, flere ord eller vers. Mantraerne tjener forskellige formål. Nogle beskytter mod alle onder, andre er meditationsfremmende. Et mantra skal gentages atter og atter for at være virkningsfuldt. *Mala-halskæderne og armbåndene er sammensat af rudrakshafrø og naturlige ædelsten.

 

Om Mala Spirit

Mala Spirits grundlæggere fra Holland blev på rejser rundt i Bali inspireret til at sælge mala-halskæder for Aum Rudraksha Designs. Alle smykker er bæredygtigt produceret og fair trade. Mala Spirit donerer en del af deres overskud til vel-gørende formål, såsom ”Make A Wish Foundation” og diverse projekter på Bali som fx ”Bali Street Kids”.

 

De hellige frø fra Bali

Rudrakshafrøene, som bruges på mala-halskæderne, er kernerne fra en frugt fra rudrakshatræet. Frugten er femdelt og opfattes derfor som et udtryk for Shivas fem ansigter. Rudrakshaerne er bæredygtigt høstet fra fair trade plantage jordbrug, og frøene har bevaret deres naturlige brune farve. Rudrakshafrøene findes i størrelser fra 4 mm til 16 mm. Jo mindre frøene er, jo mere udfordrende er de at dyrke. De helt små frø fra rudrakshatræet skal efter sigende indeholde mest energi og er derfor de mest sjældne og dyrebare. Snoren til de forskellige malaer er i slidstærk bomuld og er i for-skellige farver, afhængigt af den enkelte mala.

Hindierne bruger malaer med kun rudrakshaer og en kvast. Halskæderne (malaerne) indeholder altid 108 stk. perler (rudrakshaer, ædelsten) + 1 guruperle samt en kvast.

 

Der er power i rudrakshafrø

Hinduer har kendt til rudrakshafrøenes kræfter i årtusinder. Siden opdagelsen er de blevet brugt til smykker samt ved bøn i hinduismen og buddhismen. Rudraksha kaldes også ”Shivas tårer” og anses som hellige. Frøene fik deres navn fra en mytisk historie om hinduguden Shiva. Shiva holdt meget af mennesket og bekymrede sig om deres ve og vel. Derfor græd han ofte af medfølelse. Da Shivas tårer ramte jorden, blev de til rudrakshatræer.

Rudrakshafrø siges at kunne give bæreren af dem fred, klarsyn og retning i livet samt rum til at tænke positivt og god energi.

 

Velsignede smykker

Alle materialer, som bruges i produktionen, samt selve bygningen og medarbejderne bliver alle velsignet af en ypper-stepræst på Bali. Alle frø, ædelsten og materialer til produktionen bliver velsignet ved ankomst til virksomheden. De færdige smykker velsignes igen, inden de sendes af sted ud til butikkerne og kunderne.

Siden jeg så Mala Spirits smukke halskæder første gang, har jeg været betaget af dem, og de er nu mine faste smykker, som følger mig hver dag. Den oplevelse, jeg har haft med malaerne, er, at de på en måde vælger en. Når man har udvalgt sig en halskæde, kan det være interessant at gå ind og se på, hvad halskæden og ædelstenene symboliserer og har af betydning. Jeg har oplevet, at de har ramt plet hver gang i forhold til mig og det sted, jeg har været i mit liv på det givne tidspunkt. Prøv det selv. Man kan også få fine armbånd med rudrakshaer.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *