Spørg Eksperterne, Marianne Palm

Juni 2020

Kære Marianne Palm

Hver sommer har jeg alt for mange hedestigninger! Også selvom jeg slet ikke er i nærheden af overgangsalderen. Jeg har også meget hævede ben, især efter flyveture, og især når det er ekstra varmt. Jeg kan huske, du engang har skrevet om nogle små røde tabletter, men jeg kan ikke finde navnet. Hjælp mig gerne.

Sofie, 30 år.

 

Kære Sofie

Det lyder til, at du har lidt problemer med en god temperaturregulering. Prøv at lægge mærke til, om det især er dage, hvor tunge, fortravlede og stressede dage gør ”hedestigningerne” værre.
Du kan med fordel skylle koldt vand hen over håndleddene, det plejer at hjælpe med det samme. Køb også Salvie te fra Natur-Drogeriet. Lav en kande om morgenen med 1-2 spiseskefulde salvie i, overhæld med kogende vand, lad det trække i minimum 10 minutter, og drik det koldt i løbet af dagen.
Du kan tilsætte Gyldenris fra samme firma, de virker vanddrivende.

Men ellers vil jeg foreslå dig, og det er jo nok dem, du ikke kan huske navnet på: Pycnogenol. Og hvis jeg lige deler ordet op i stavelser, så er det til at udtale: Pyc-no-ge-nol. De er fra Pharma Nord, og to små tabletter om dagen forbedrer dit kredsløb i benene.
Når du er ude at rejse, og når du har det værst, så forebyg med masser af venepumpeøvelser.

Marianne Palm

April 2020

Kære Marianne

Jeg er mor til tre, har en super aktiv, men tør – smil – mand, og ja, vi har travlt. Vi har altid spist sundt, men i år har vi alle mulige udfordringer på vores slimhinder og med vores hud. Ingen infektioner, men tørhed den ene dag i næsen, den anden dag eksem i ørerne, og sådan bliver det ved ned gennem familien. Er der ikke sådan nogle mirakelmidler, der er nemme at gå til, og uden at pengepungen bliver flået i en familie på fem?
Marie.

 

Kære Marie

Når slimhinder og hud gør ondt pga. tørhed, sprækker og manglende elasticitet, kan det meget vel være pga. mangel på vitaminer og mineraler samt fedtsyrer i kosten. Det vender jeg lige retur med.
Men lige så vigtigt er det at få fugtigheden tilbage til området, for det er de fugtige slimhinder, der danner et naturligt værn mod udefrakommende belastninger, så svampe og bakterier og forurening ikke får lov til at sætte sig i hud, slimhinder og sprækker.

I jagten på nogle enkle og helt naturlige midler har jeg opdaget, at vi faktisk kan få dækket behovene via to hovedingredienser: aloe vera og baobab.

Du kender nok begge to, men de færreste har tænkt over, at vi kan bruge blot to plantestoffer til så mange forskellige områder. Baobabolien i den allerreneste og meget drøje form finder du hos Jesper Hummeluhr, som også har importeret Aloe vera-produkter i 30 år. Han har i Aloe-serien en stribe af muligheder, men til den helt tørre hud, så vil Avivir Aloe Vera Creme Xtreme kunne bruges som allround løsning. Til diverse kropsåbninger er Avivir Baobab olien et hit. I det følgende er af praktiske årsager begge forkortet til creme og olie.

 

Her får du fra top-til-tå-muligheder:

Tørre slimhinder i næsen: Dup lidt olie i hvert næsebor, kan lægge en dæmper på bakteriers og virus’ vej ind i kroppen.

Tørre skorper og sårdannelse i øregange: Dup med olien to gange om dagen, evt. lidt på en vatpind, så hele området bliver fugtet, men uden at ramme trommehinden. Kløen forsvinder som regel med det samme.

Sprukne læber: Brug olien som en god pomade.

Ansigt: Cremen er især velegnet til ansigtet, hvis børn og voksne er udemennesker. Husk også halsområdet. Og er det til tør “hormonhud”, så brug olien.

Kroppen: Her vil den meget tørre hud, eller hvor der er eksem, blive glad for begge produkter; man må prøve sig frem.
Barnenumser, der er røde: Cremen og masser af luft.

Kvinder med tørre områder, fx udvortes i underliv: Olien et par gange om dagen, olien kan også føres ind og skabe fugt i vagina.
Børn og voksne ved endetarm, hvor der er irritation: Begge kan anvendes.

Benene: Brug den meget drøje olie, som hurtigt trænger ind i huden, den er god både efter vintertørre ben og hen mod de solbrune ben. Ellers er der fine muligheder i Avivirs solskinsserie både til at undgå solskoldede børn og voksne, men også til behandling af huden efterfølgende.

Tørre fødder: Begge produkter kan anvendes.

Tørhed ved neglebånd, hænder og fødder: Olien er lækker, blødgør og trænger hurtigt ind.

Retur til vitaminer, mineraler og fedtsyrer: Gå ned i din lokale helsekost, og bed om multivitaminer til hele familien, og indfør godt med fede fisk i jeres hverdag og/eller avokado, hørfrøolie, Mads Bo-olie, Livets olie, Udos Choice-olier til salater og anden kold mad. Der er et væld at vælge imellem. Alle omega 3-, 6-, 7- og 9-fedtsyrer har en gunstig effekt på huden.

Du kan læse meget mere om Aloe vera-produkterne på aloevera.dk og om Avivir Baobab-olien på www.sund-forskning.dk.

December 2019

Jeg er en kvinde på 63, der ligesom mange andre kvinder i min alder døjer med lidt svamp hist og pist i hudfolderne. Det er selvfølgelig generende, og om sommeren forsøger jeg at gå med så lidt tøj som muligt uden at gøre mine omgivelser forskrækket …
Findes der et naturligt forebyggende middel, jeg kan anvende i udvalgte folder?

Malene, Viborg

 

Kære Malene

Velkommen i klubben af smukke kroppe med folder.
Du kan dagligt anvende TTO sæbefri vask med teatreeolie i. Produktet fra Novasel vil, hvis der er en enkelt svamp på vej, bringe orden i naturen, så din naturlige mikroflora får lov at boltre sig, som den skal for netop at holde skadesvoldere væk.

Er det meget præcise udsatte steder, kan du samtidig duppe med Valleforce, ufortyndet, eller fortyndet med lidt vand. Sørg for at holde området tørt, og brug helst tøj af bomuld, alt syntetisk gør det hele meget værre. Men det ved du sikkert godt i forvejen, ligesom du ved, at har du en konstant kløe i de nedre regioner, skal du være opmærksom på, at det ikke er et af tegnene på diabetes 2. Det må du få tjekket hos lægen.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Giv mig besked om:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1 Comment
Ældste
Nyeste Mest liked
Inline Feedbacks
View all comments
Karen Margrete Olsen
6 måneder siden

Kære Marianne Palm. Jeg vil gerne spørge, om der er muligheder for gennem kost og kosttilskud at regulere mængden af Parathyreoidea-hormon (PTH) i kroppen … Jeg er i behandling med Alendronat, kalk. Dvit. m.m. for knogletæthed. Efter godt et års behandling begyndte mine biskjoldbruskkirtler at producere for meget hormon. Jeg er blevet scannet i flere omgange for at finde den biskjoldbruskkirtel, man ville kunne operere væk. Svarene var meget usikre og viste hen til nederste kirtel i hhv. højre og venstre side, så nu tøver man lidt med operationen. Ved sidste blodprøve var PTH-niveauet faldet fra godt 12 til godt… Læs mere

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x