Te ceremoni og hyggestund

te-kvinde-tegning

Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning og //mig// i december 2015.

Af Julie-Charlotte

 

Det smukke udstyr Matcha teen
Tesættet her indeholder piskeris, ske af bambus, matcha skål og holder til piskeris. Det hele er i en fin æske. Matcha te bruges ved særlige japanske teceremonier, hvor det både er indtagelse og tilberedningen af teen, der er i fokus. Teen er fremstillet af bladene fra årets første høst – eller 1st flush, som det også kaldes. Ved at skærme bladene mod direkte sollys får teen sin karakteristiske jadegrønne farve. De dampede og tørrede blade males til et fint pulver i en stenmølle. Matcha kan drikkes og anvendes i madlavning til fx is, desserter og bagværk.

 

Eksklusiv duft til skønne snuder
Fjern låget, og sæt træpindene ned i flasken. Du kan selv regulere styrken af duften ved at komme en enkelt pind i eller ved at bruge flere pinde på en gang. Rumduftene er lavet med ren alkohol, som er naturligt produceret. Når man bruger ren alkohol uden syntetiske ingredienser og opløsningsmidler, vil alkoholen fordampe på en anden måde end med de syntetiske opløsningsmidler. Duften vil være den samme hele vejen gennem produktet, selvom alkoholen fordamper. Så du får den samme duft helt til den sidste dyrebare dråbe i flakonen. Vælg mellem forskellige dufte fra Florascent.

 

Til det fordybende hjem
Røgelse til meditation, fordybelse og samvær. En porcelænsrøgelsesholder med to huller, så der er plads til både indisk eller japansk røgelse.

Produkterne kan købes i din helsekostbutik, helsam.dk eller på naturesource.dk.

 

Pukka Chia “grød”
200 gram jordbær
Et halvt æble
2 medjool dadler
2 spsk. afskallede hampefrø
1 spsk. Pukka Vitalise pulver

Det hele blendes. Derefter hælder du det over i en beholder og drysser cirka tre spsk. chiafrø i. De skal ikke blendes i, men de skal røres i med en ske. Lad stå i køleskabet til næste morgen. Næste morgen kan man drysse bipollen, gojibær, mysli osv. på. Voila – lækker chia “grød”. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *