30 år med økologi

Aromaterapi

 

Florame kan i år fejre, at de var blandt de absolut første, hvis produkter blev certificeret økologisk. I dag er alle hudplejefirmaer med respekt for sig selv certificeret med ø-mærket. Vi kigger på Florame – en pionér på området.

Af Benedikte Mikkelsen

Du har sikkert en masse økologiske produkter hjemme i dit skab, både køkkenskabet og selvfølgelig også i dit skab på badeværelset. Afhængigt af din alder kan du måske huske, dengang ø-mærket ikke var så hyppig en repræsentant på hylder med hudpleje og kosmetik. Men Florame var pionér på området, og deres produkter har altid været 100 pct. økologiske og produceret med tanke på både miljø og sundhed for huden.

Det var krasse sager …

… Som for 30 år siden prydede hylderne. De kemifyldte produkter eksisterer dog stadig derude, og nogle er endda så slemme, at du lige så godt kan smøre maling på din hud. Men heldigvis titter ”rene” produkter oftere og oftere frem på hylden. Som forbruger af dagligvarer, hvad enten det er fødevarer, hudpleje eller kosttilskud, så føler du dig sikkert en gang imellem på herrens mark i alle de valg af certificeringer og mærkningsordninger, der er kommet til i årenes løb. Men der er altså visse mærker, som har ”set lyset”, før det blev populært at fremstille produkter, som tager hensyn. Her er Florame iblandt – en virksomhed, der fra starten har produceret ud fra idealisme og hensyn til andre, hvilket har givet dem en livserfaring på området, som de færreste har.
 

The Souls of the Flowers

Noget så eksotisk som certificeret aromaterapi var blot for de få oplyste dengang tilbage for 30 år siden. Men folkene bag Florame var i fuld sving og stod og destillerede i en gade i den franske by Saint-Remy de Provence. De smukke blomstermarker bølgede lige uden for vinduet, og blomsternes æteriske olier prægede laboratoriet og parfumeflaskernes indhold. Blomsternes sjæl blev og bliver stadig bevaret i hver eneste flaske på trods af virksomhedens imponerende fremgang igennem årene. Biologisk effektivitet er mantraet hos Florame, vi skal arbejde sammen med naturen, respektere naturens gang og på den måde skabe produkter, som gavner os selv og ikke driver rovdrift på såvel de nære omgivelser som de fjerne.

Der kan være langt fra tanke til handling, men hos Florame signeres hvert produkt med en fremstillingsmetode, som tager hensyn.

30 års erfaring inden for aromaterapi, hvor både mennesker og miljø respekteres. Produkterne indeholder altid 95 pct. naturlige råvarer, hvilket også har gjort dem fortjent til certificeringen Cosmebio. Emballagen, både flasker og bokse, er 100 pct. genanvendelig. The Florame Institute of Essential Oils anvender lokale planter i produktionen, har egne biologiske urtehaver og har i det hele taget en allround tænkning i produktudvikling og produktion.

Du kan næsten spise produkterne

Florames certificerede økologiske landbrug inkluderer planter, som er dyrket med respekt for biotopen, æstetiske olier, som er fri for forurening, men også en total sporbarhed fra plantens udsåning til den æstetiske olieflaske. AB-logoet (AB = Organic Agriculture), som du finder på produkterne, tilhører det franske landbrugsministerium, et logo, der dækker over essentielle olier, som sandsynligvis kan have en fordøjelsesmæssig anvendelse. Men husk: Produkterne fra Florame er kun til udvortes brug, så selvom det kan være fristende, er det ikke noget, du skal indtage.

Produkterne fra Florame har fanget den provencalske idyl og puttet den på flasker. Det ærkefranske firma er bygget ud fra filosofien om helhedstænkning og har behersket balancegangen mellem kropspleje og miljøvenlighed i 30 år.

Økologi, sporbarhed og Fairtrade – tre grundlæggende begreber hos Florame.

Fristed for den lokale fauna

I bestræbelsen på at fortsætte sine mål om bæredygtig udvikling og en aktiv deltagelse i bevarelsen af den biologiske mangfoldighed oprettede Florame i 2015 ”Society for the Protection of Birds”. Det ligger i Saint-Rémy de Provence, i hjertet af den regionale naturpark i Alpilles. Området består af haver, som er fyldt med lavendel, timian, rosmarin, cistus, verbena, citronella og andre aromatiske og medicinske planter. Oasen er suppleret med plantning af nye buske og planter, som fugle, bier og sommerfugle elsker. Der er desuden installeret redekasser og fodringssteder. Et sandt fristed for flora og fauna.

CO2-neutral fabrik i fuld respekt for naturen og dig

Økologiske produkter er ikke nok for Florame – de tænker hele vejen rundt. De har indtænkt miljøet i hele produktionsprocessen. Derfor er vartegnet for deres smukt beliggende fabrik en gigantisk solfanger formet som en blomst. Solfangeren leverer strøm til produktionen, og firmaet har taget et stort skridt mod en CO2-neutral produktion. The Florame Institute of Essential Oils anvender lokale planter i produktionen, har egne biologiske urtehaver og har i det hele taget en allround tænkning i produktudvikling og produktion. Parfumerne er veganske og indeholder altså ingen animalske ingredienser.

Parfume, hudpleje og meget andet finder du i Florames produktsortiment. Vil du vide mere om produkter fra Florame, så kontakt Birgitte Jørgensen på mail: bj@bijodan.dk, på tlf.: 20208864, eller besøg hjemmesiden www.bijodan.dk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *