Når gigten pludselig forsvinder

Gigten forsvinder

 

Det lyder næsten for godt til at være sandt, men efter at have talt med Bo og Ingemai, så er der måske noget om snakken. Begge har lidt af gigt i forskellig form, men efter at have indtaget fermenteret mælkebøtteekstrakt fra Herrens Mark har de oplevet, at gigtsmerterne er forsvundet.

Af Benedikte Mikkelsen

”Er det ikke lidt tidligt på dagen med et shot?”, sådan lød det, da Bo en dag så en kvinde stå med en karton fermenteret mælkebøtteekstrakt og skylle et ”shot” ned. Kvinden forklarede herefter, at det absolut intet havde med alkohol at gøre, men det var fermenteret mælkebøtteekstrakt, som var i det lille glas. Hun fortalte, hvordan hun hver dag indtog saften, og hvordan det havde gjort underværker for hendes gigtplagede krop. Bo lod tvivlen komme kvinden til gode og købte selv en dunk med mælkebøtteekstrakt, men havde dog ikke troet, at han kunne se frem til et liv uden gigtsmerter.
 

Kort om Bo og Ingemai

Bo Frederiksen er 66 år, er bygningsmaler og trommeslager i sin fritid. Han døjede med gigt i hænderne af en sådan grad, at knoerne var voldsomt hævede, og det at give et håndtryk var en smertefuld handling. Han vågnede desuden op flere gange om natten med kramper.

Ingemai er 64 år gammel, er i dag pensionist og har i årevis lidt af svær muskelgigt. En gigt, som har plaget hele hendes krop.

Bos erfaringer

Samtalen med ”damen med shottet” fandt sted for 12 år siden. Bo pågyndte sit mælkebøtteeventyr med at optrappe til en dosis, som lød på 90 ml om dagen (tre bægre). Efter tre måneder begyndte hævelsen i hans knoer på hænderne at falde, og hans fingre rettede sig ud. Smerterne fortog sig endvidere gradvist, indtil de var helt forsvundet. Bo tager mælkebøtte-ekstrat den dag i dag og har stadig fuldstændig smertefrie hænder og er fortsat aktiv trommeslager i fritiden. Han anbefaler mælkebøtteekstrakten til folk omkring sig, herunder hsinans 42-årig søn, hvis tid i militæret har givet ham gigt i hofte/led – her har mælkebøtteekstrakten også vist sit værd efter ganske kort tid.

Med Bo’s egne ord:

”Allerede efter tre til fire måneder med fermenteret Mælkebøtteekstrakt fra Herrens Mark kunne jeg mærke store forbedringer. Jeg havde mindre ondt i kroppen, og smerter i hænder og fingerled forsvandt gradvist. Har nu været helt smertefri i mere end 12 år, fantastisk, og jeg har ingen bivirkninger.”


Kort om Mælkebøtteekstrakt fra Herrens Mark:

Michael Mohr overtager virksomheden ”Fynsk Mælkebøttesaft fra Nakkelund” i 2010. Fermenteret Mælkebøtteekstrakt har været produceret af forskellige virksomheder siden ”Den kloge mand fra Assens”, Martin Lægteskov, startede med at producere det tilbage i 1959. Så mælkebøtteekstrakten er altså meget ældre end Herrens Mark som virksomhed

Alle ekstrakter fra Herrens Mark er lavet af friske økologiske urter fra egen produktion på markerne ved den lille by Nr. Åby på Fyn. Urterne høstes om morgenen og forarbejdes straks i produktionen. Herefter mælkesyregæres de i store rustfrie ståltanke i fire til fem måneder. Mælkesyregæringen skaber en meget høj optagelighed, så de aktive stoffer lettere kan trænge fra tarmen over i blodbanen og skabe en effekt.

Men det konserverer også ekstrakterne, da pH-værdien falder til omkring 4, hvor ikke andre bakterier end mælkesyrebakterierne kan overleve. Ekstrakterne har aldrig været kogt, og der er ikke tilsat alkohol eller konserveringsmidler.

Mælkebøtten er et gammelt detoxprodukt, kendt siden de første medicinmænd, munke og kloge koner. Mælkebøtten har være brugt i urtemedicin i tusinder af år. Det er bitterstofferne, der giver planten dens gavnlige effekt. Bitterstofferne får nemlig kroppen til at udskille galde, de stimulerer lever og nyrer og hjælper os dermed af med de giftstoffer, som vi har ophobet i kroppen.

Forsøg med mælkebøtteekstrakt

51 testpersoner sagde i 2019 ja til at teste effekten af ekstrakten. Et forsøg, som stadig er igangværende. Personerne er delt op i to grupper, heraf 18 med gigt/ledproblemer og 33 med fordøjelsesvanskeligheder.

Ingemais erfaringer

Ingemai er blandt forsøgspersonerne med gigt/ledproblemer. Hun sagde ja til forsøget, da hun i årevis havde været plaget af en muskelgigt, som havde invaderet hele hendes krop. I august 2019 startede Ingemai og fulgte anvisningerne med et bæger i en uge, herefter to bægre i to uger, for til sidst at nå op på de tre bægre om dagen. Efter 14 dage på de tre bægre om dagen begyndte der at være en markant bedring i Ingemais smerter, og der var dage, hvor hun var helt smertefri. Hendes mavesæk, som var irriteret grundet gigten, kunne dog ikke holde til en dosis på 90 ml om dagen, og hun gik derfor ned på 60 ml dagligt. Det hjalp på maven, og smerterne holdt sig stadig på afstand på trods af nedgangen i dosis. Ingemai udfører have- og husarbejde og vedligeholder sin hobby som maler, men nu uden den invaliderende smerte i musklerne.

Mælkebøtteekstrakt kan være vigtig støtteterapi ved alle sygdomme, der er karakteriseret ved “ophobning af affaldsstoffer” – et gammelt urteterapeutisk udtryk, som ikke altid er forklaret særlig fysiologisk, men her tæller erfaringerne til gengæld:

  • Flere gigttyper og smerter fra gigt
  • Led- og rygsmerter
  • Hudsygdomme som fx eksem og uren hud
  • Allergier, specielt fødevareallergier – og intolerance pga. sin virkning via galden på nedbrydning af maden
  • Hovedpiner og migræne
  • Galdeblæreproblemer (Obs! Forsigtig opstart ved galdesten!)
  • Kan nedsætte forbruget af blodfortyndende medicin (derfor, tjek hyppigere end ellers med din læge om den rette dosering af medicin)

I næste nummer af SUND-FORSKNING kigger vi nærmere på gruppen med fordøjelsesvanskeligheder og ser på deres erfaringer med mælkebøtteekstrakt fra Herrens Mark.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *