Støtte til trætte tarme og et tungt kredsløb

Autumn red hawthorn


Af Marianne Palm

Har du oplevet at have en overvækst af svamp? Du er ikke alene!

Mindst en tredjedel af raske mennesker har candida-bakterier i mund, tarm, skede, hår, negle eller hud. Candida-slægten er gærlignende svampe, der normalt er harmløse og findes i et lavt antal.

Overvækst sker kun i særlige omgivelser, når der er masser af mad (sukker) og ”plads” i mikrofloraen, fx efter antibiotikabehandling, eller hvor det generelle immunforsvar eller den lokale mikroflora har været under pres.

Det er arten Candida albicans, som er impliceret i størstedelen af candida-infektioner.

Hvidløg er kendt for sine antimikrobielle og antisvampe funktioner uden at være skadelig for den gavnlige mikrobiota (de gavnlige bakterier, der lever i vores tarme).

Grapefrugt kan også have positiv indvirkning med sit høje indhold af plantestoffer, herunder bioflavanoider, som virker antioxidative og antiinflammatoriske.

I Bio-Kult-serien findes der netop et produkt med både mælkesyrebakterier, hvidløg og grapefrugtekstrakt: Bio-Kult Candéa.

Og du er absolut heller ikke alene, når det gælder problemer med kredsløbet

19 studier viser en effekt på mange typer kredsløbsproblemer i benene og ikke kun på den smertefulde vindueskiggersyge, som, navnet antyder, gør ondt, når man går og derfor er nødt til at stoppe op for at få smerterne til at forsvinde, inden det er muligt at gå videre.

Studierne viser, at det er alt lige fra åreforkalkning i benene til blødende gummer på grund af parodontose, hvor Padma Plus har en effekt.
Årsagerne til det gamle tibetanske produkts effekt er samspillet mellem de mange krydderier og urter, som skaber en inflammationshæmmende effekt, en virkning, som vi har brug for alle steder i kroppen, især når vi med alderen – om vi vil det eller ej – får lidt sværere ved at motionere lige så lystigt, som vi kunne som unge. Ved at virke så intenst på kredsløbet får du en medspiller, som måske kan kaste dig ud på dansegulvet trods triste blodkar?

Det er et forsøg værd, for forskerne, som har skabt studierne i det bjergrige Schweiz, er ikke i tvivl om effekten af recepten skabt i Himalaya af munkene fra Tibet, også kaldet ”Verdens Tag”.

I februarudgaven af sund-forskning 2021 graver vi os ned i alle studierne. Se med, eller hør det på podcast i løbet af foråret.

Find produkterne, støtte og vejledning i din helsekostbutik.