Hop tilbage til 80’erne og ind i det nye år

Happy new year 2021

 

Skal vi ikke runde et meget forvirrende år 2020 af med at klæde hinanden på til at kickstarte 2021 med fuld skrue på alle organsystemer?

Af Marianne Palm

Jeg har taget en vandring baglæns til januar 1984, hvor jeg blev uddannet biopat, og fisket de produkter frem, som jeg med rigtig mange klienter om dagen i flere år har hjulpet så mange mennesker med.

Dengang hed firmaet Interpharm, og er man lige så gammel som jeg, kan man godt huske, at vi kun havde ganske få danske firmaer, der solgte kosttilskud til forbrugerne. Vi er tilbage i en tid, hvor forsøgene med forskellige ingredienser foregik på tørrelofter, men heldigvis endte i store velindrettede fabrikker med alle nødvendige godkendelser udi produktion.

Nu er det 37 år siden, jeg stod med mit eksamensbevis i hånden, 37 år siden, jeg mødte Interpharms grundlæggere, Jørgen og Ane-Lise, og siden da Gitte Pedersen, datteren, der var modig nok til at blive i branchen. Modig? Ja, det er man nødt til at være, for der er bare så mange diskussioner om sundhed med alverdens myndigheder, kommissioner og helt almindelige mennesker som dig og mig, der bare gerne vil leve sundt.

Jeg har plukket fra helsehylderne hos DFI, som firmaet hedder i dag, og fundet nogle gode gamle kendinge og de nyeste skud på stammen frem. Nye produkter, fordi forskerne heldigvis har opdaget, at et moderne menneske har nogle særlige behov, som vi ikke havde dengang i de glade 80’er.

Skål for 2020, lad os sammen bevæge os bare en tand sundere ind i 2021. 

Vintertræt hele året? 
Så kig på B12, og få hjælp fra din læge til at måle, om du mangler det:
Studier har nemlig vist, at ca. 20 pct. af befolkningen over 65 år er i underskud af vitamin B12. Hovedårsagen er svækket fordøjelse, og der kan faktisk gå op til seks år, før de første tegn på B12-mangel viser sig. Så har du passeret de 50, er det en god ide at tage et tilskud af vitamin B12.

Vitamin B12 har indflydelse på rigtig mange funktioner i kroppen, og B12 bidrager desuden til:

  • Dannelsen af røde blødlegemer
  • Et normalt energistofskifte
  • Omsætning af homocystein
  • Normal psykisk funktion
  • Normal celledelingsproces
  • Normalt fungerende nervesystem og immunsystem
  • Mindsker træthed og udmattelse
  • Vitamin B12’s virkning forstærkes især i samarbejde med folsyre og vitamin B6, og det er derfor en rigtig god ide at spise vitamin B12 sammen med de andre B-vitaminer.

Har du svingende blodsukker, svingende træthed, og er den ellers dejlige humørbombe gået af?
Berthelsen Kanel+ er en nøje sammensat kombination af kanel, gurkemeje og chrom, som sammen bidrager til at regulere blodsukkerniveauet.

Chrom aktiverer insulin, som bruges til at regulere blodsukkeret ved at transportere sukkerstofferne ind i cellerne. Efter indtagelse af sukker stiger blodsukkeret, og insulinen er derfor med til at holde vores blodsukker stabilt. Mangler man chrom, kan der skabes insulinresistens, da kroppens celler reagerer dårligere på inaktiveret insulin. Sukkerstoffer transporteres derfor ikke tilstrækkeligt ind i cellerne, og blodsukkeret forbliver højt.

Der er måske skabt kaos i kaliumbalancen efter en meget fugtigvarm sommer

Vidste du, at de fleste i den vestlige verden spiser alt for meget salt gennem kosten i forhold til det egentlige behov? Det giver ubalance, da indtaget af kalium generelt er alt for lavt.

Kalium er en elektrolyt, som i samspil med natrium sørger for at opretholde elektrolytvæskebalancen. Nervecellerne benytter kalium til at sende de korrekte nerveimpulser rundt i kroppen, både i nervesystemet og i musklerne. Gennem natrium-kalium-pumpen styres både transporten af vand igennem cellernes membraner samt cellemembranernes spænding, som er nødvendig for cellernes funktion. Ubalance i vores natrium-kalium-forhold kan bl.a. føre til forhøjet blodtryk, da kroppen skal bruge kalium for at udskille natrium.

Kalium bidrager til vedligeholdelse af normalt blodtryk, vedligeholdelse af nervesystemet og opretholdelse af muskelfunktionen.

Kalium udskilles ved indtag af både kaffe, sukker, alkohol og vanddrivende medicin.


Til alle os, der motionerer os ind i 2021 – og til dig, der ikke gør …
Berthelsen MultiSport er et komplet tilskud designet til sportsudøvere og folk med en travl hverdag, men kan med fordel benyttes af alle. De 13 vitaminer og 11 mineraler sørger for, at din krop har de bedste forudsætninger for at fungere optimalt selv i pressede situationer.

MultiSport er tilsat omega-3-fedtsyrer samt seks aminosyrer, herunder BCAA (forgrenede aminosyrer), som er vigtige sammen med de stærke B-vitaminer, når man træner og dyrker sport. De seks essentielle aminosyrer er L-Lysin, L- Leucin, L-Isoleucin og L-Valin samt L-Carnitin og L-Arginin. Leucin, Isoleucin og Valin (BCAA) er tilsat i det optimale forhold 2:1:2.

Det ældste mineraltilskud skal lige med …
Scanalka til din hund, til din krop, til din mand og din nabo. Læs artiklerne om Scanalka på www.sund-forskning.dk


Og de vigtige C-vitaminer – en teskefuld natriumascorbat svarer til fire gram C-vitamin. Lettere og billigere kan det ikke blive. Tag blot en lille teskefuld eller en halv, så er du godt dækket ind.

Kigger vi os tilbage over skulderen, vidste vi ikke dengang, at vi skulle være frontløbere for sundhed i mange årtier. Sammen med mange andre dygtige læger, behandlere og producenter kan vi nu kigge fremad. Vi løber videre, måske sådan lidt haltende, men vi vil stadig gerne være i front, når det gælder danskernes sundhed. Skål, og hop med ind i 2021.

One thought on “Hop tilbage til 80’erne og ind i det nye år

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *