Gør linser til en del af livet

 

 

Linser er sprængfyldte af ernæringsmæssige kvaliteter. Har du svært ved at implementere dem i din madlavning? Så har vi svaret til dig. Linser for Livet er et nyt produkt, hvor linser er kværnet til mel, hvilket gør det super nemt at smide i veggie-dellerne, pandekagerne eller i brødet, både det med gluten og det uden.

Velbekomme!

 

Af Benedikte Mikkelsen
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning – juni/juli 2019

 

To jyske handlekraftige kvinder, Ditte Tranberg og Mette Jørgensen, står bag ’Linser for Livet’. Begge har en sundhedsmæssig baggrund, og efter en samtale en sommeraften i kolonihaven, hvor emnerne mad, bæredygtighed, økologi og madspild summede hen over kaffen, kom det lille linsefrø pludselig på banen. Missionen om udbredelse af de næringsrige linser var plantet.

At male linserne til mel kom fra Dittes tyrkiske kollega, som fortalte, at mel lavet på linser har været anvendt i lande som Nepal, Indien, Sri Lanka og Tyrkiet i årevis. Heldigvis stod der en melkværn til rådighed på Dittes arbejde, og herefter tog tingene fart. I maj 2018 slog Danmarks første linsemels-mageri dørene op. Ditte og Mette laver alt selv – lige fra at kværne melet, til at pakke det og påsætte labels.

 

Linser er en guldgrube af vitaminer, mineraler, proteiner, aminosyrer og fibre. De har et lavt kalorieindhold og giver en god mæthedsfornemmelse.

Linser har vist gavnlige effekter på alt fra forstoppelse, sundt hud og hår – og i et vægttab kan du også med fordel implementere linser i din kost.

 

Lyserødt mel på Danmarks turné

Fra Hvide Sande til København, fra Århus til Filsø på store og små messer og diverse madfestivaler har det proteinrige lyserøde linsemel gået sin sejrsgang. Smagsprøverne på lækre veggie-deller har lokket folkemængder til Linser for Livets stand, hvor den lille stegepande har været på overarbejde.

Tildeling af årets grønne iværksætterpris satte da også en solid prik over i’et, da Ditte og Mette modtog den fine anerkendelse på Vegetarisk Festival 2018.

 

Følg Linser for Livet på Instagram, Facebook, og glem ikke at tjekke YouTube, hvor du finder deres spændende madlavningsvideoer.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *