Sommersødt og køligt

Chokoladeis

 

Mad i august kalder på masser af friske salater, nye grøntsager, frugter og bær og måske en is eller fem …

Af Lisbeth Tordendahl

Frosne, modne bananer er en god base for superenkel og nem hjemmelavet is, der kan laves uden ismaskine. Bananerne blendes med frosne eller friske bær, måske lidt vaniljepulver, kardemomme, revet citronskal, lidt tørret frugt, nøddesmør eller andet godt. Variationsmulighederne er utallige.

Chokoladeis

Du skal bruge:

  • 500 g frosne bananer
  • 4-5 spsk. kakaopulver*
  • 2 spsk. mandel- eller hasselnøddesmør (kan udelades, men det gør lige isen en tand mere lækker)
  • 3-4 stk. bløde dadler (kan evt. udelades)
  • Evt. frisk ingefær og appelsin

Sådan gør du:

Bræk/skær de frosne bananer i mindre stykker, og skær dadlerne i småstykker. Kør det hele i en foodprocessor til en helt glat iscreme. Hvor meget kakao der skal i, afhænger af hvilken du bruger, smag dig frem*.

Skrab ned fra siderne undervejs, og vær tålmodig, det tager lidt tid at få den glat.

Tilsæt evt. 1 tsk. fintrevet ingefær og 1 tsk. fintrevet appelsinskal, det smager fantastisk. Namnam 🙂 Voila, så er der sund chokoladeis.

Synes du isen bliver lidt for blød, kan du sætte den i fryseren en halv times tid. Opbevarer du isen i fryseren i længere tid, skal den tages ud og stå på køkkenbordet 15-20 minutter, før du kan tage af den.

Spis isen, som den er eller sammen med friske bær og kakaonips eller hakket (måske smeltet) mørk chokolade.

* Både smag og farve på isen bestemmes af, hvilket kakaopulver du bruger. Vil du have en mørk is med mest chokoladesmag, anbefaler jeg et fedt kakaopulver (ikke raw).

Tip: Har du modne bananer, du ikke får spist, kan de med fordel fryses ned. Er du heldig at finde et godt tilbud på godt modne bananer, så køb gerne for at fryse dem ned. Sødmen intensiveres af nedfrysning, og de kan bruges til smoothies, is og kager. Skræl dem og kom dem i en frysepose, luk posen sammen, og sug så meget luft som muligt ud af posen, inden du lukker den.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *