Danmarks farligste dyr – Er du og dine kæledyr beskyttet mod flåter ?

Flåt

 

Vi har skrevet om det før, men det er så vigtigt at gentage. Der findes nemlig mange midler på markedet mod flåter. Desværre er mange af dem yderst giftige for vores dyr. Disse midler er klassificeret som pesticider/insekticider. Der er tilmed tale om giftmidler, som er blevet forbudt at bruge som sprøjtemidler i landbruget. Her kan midlerne fibronil og fluralaner blandt andet nævnes.

Disse midler er typisk midler, som gives til hunde og katte i form af piller eller “spot on”. “Spot on” gives i dyrets nakke og langs rygsøjlen ned til haleroden, og pillerne er til oralt brug. Hvis man dykker ned i de forsøg, der er lavet, som lægger til grund for godkendelsen af disse, ser man, at de er skræmmende små og mangelfulde.

 

Charlotte & Team,  Den Grønne Pote i Charlottenlund

 

Bivirkninger ved giftige flåtmidler 

Nogle af de påvirkninger, vores dyr kan få, og som er indberettet, er blandt andet: rysten, mindre anfald med savlen, neurologisk påvirkning, nyresvigt. Det er heldigvis sjældent, men hvis leveren kommer på overarbejde på grund af eventuel anden medicin eller forkert kost, kan flåtmidlerne også påvirke dyrenes hormonsystem.

Hvad kan vi så gøre i stedet?

Der findes mange naturlige alternativer til giftmidler, fx lavendel og geraniol. Geraniol er et naturligt udtræk fra planter, der virker forebyggende.

Der er også æteriske olier som lavendelolie, rosmarinolie og citrongræsolie, som er supereffektivt mod flåter.
Et andet produkt, der er kommet på helsehylderne, er Novermin. Et spot on-produkt mod alle parasitter, og som indeholder lareninsyre, der naturligt forekommer i kokosolie, samt margosa-ekstrakt (fra Neem). Det kommer ikke længere end til det øvre hudlag og kommer derfor ikke rundt med blodet og forbi leveren i samme omfang som andre produkter. Det holder en måned, mens andre sprays holder en uge.

Rav, magneter og keramiksten 

Lav et ravhalsbånd, eller køb et hos os. Magneter, rav og keramiksten, som man kan sætte i hundens eller kattens halsbånd. Her skabes et magnetisk felt om vores dyr, der forvirrer flåter, muligvis på grund af den negativt ioniserede magnetisme.

Vi kigger også på vores dyrs ernæring og tilskud

Et tilskud af hvidløgspulver, bukkehornsfrø og/eller ekstra B-vitaminer kan også forebygge. En stor bonus ved både hvidløg og bukkehornsfrø er, at de også kan styrke fordøjelsen hos vores kæledyr.

En du selv beskyttet?

7.000 danskere får hvert år borrelia – det tal vil vi gerne være med til at reducere. Derfor sælger vi Biomixtur – en økologisk flåt- og myggespray til mennesker. Sprayen reducerer risikoen for bid med op til 97 pct.

Indeholder grandervand, økologisk alkohol, økologiske tinkturer og økologiske æteriske olier, bl.a. citral, d-limonene, citronellol, geraniol og linalool.

Den økologiske flåtspray reducerer risikoen for flåtbid og dermed også risikoen for borrelia og andre flåtoverførte infektionssygdomme. Produktet virker beroligende på huden, så du bliver uinteressant som blodmåltid for flåterne. Sprayens indholdsstoffer, økologiske æteriske olier samt forskellige økologiske tinkturer udvundet på bio-alkohol virker frastødende på flåter, men ikke på mennesker. Duften er mild og behagelig.

Historien om Biomixtur har en trist baggrund. I 2014 blev opfinderens datter, Sally, bidt af en skovflåt. Hun opdagede det ikke, men nogle uger senere begyndte hun at falde i søvn. Hun havde fået borrelia. Sygdommen er ikke kun alvorlig, men også meget lumsk, for symptomerne er forskellige fra patient til patient. Lammelser, smerter eller træthed. Det er en sygdom, som er umådelig svær at diagnosticere. Kommer man sent i gang med behandlingen, er den meget svær – nogle gange umulig – at kurere. I dag er Sally rask, men hun mistede to år af sit liv. Derfor er det blevet et mål for os at forhindre, at andre familier skal opleve det samme.

 

Kontakt altid gerne Den Grønne Pote og få et godt råd og vejledning. Eller bliv klogere på www.dengronnepote.dk

Nyd resten af sommeren!

Se mere på www.dengronnepote.dk

 

One thought on “Danmarks farligste dyr – Er du og dine kæledyr beskyttet mod flåter ?

  • I don’t think the title of your article matches the content lol. Just kidding, mainly because I had some doubts after reading the article.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *