Træt året rundt – er det dig ?

træt

 

“Ih, jeg får altid så meget energi om sommeren.” Sådan lyder det for mange, men langt fra for alle.

Træthed kan nemlig meget vel være en følgesvend hele året rundt, og forhåbentlig har du været til lægen for at få at vide, at der intet alvorligt er i vejen. Men hvorfor er jeg så alligevel træt? Og er der noget, jeg selv kan gøre?

Af Marianne Palm

Der kan findes hundredvis af forklaringer på træthed, der synes at være en fast ingrediens vinter og sommer, og måske er det lige nu, du skal give dig tid til at reflektere over, hvordan du bruger dig selv.

Står du op hver morgen og tænker, at, JA, i dag skal jeg lave tre ting, som giver mig energi?

Går du i seng hver aften og tænker, at det må blive i morgen, for også i dag blev jeg overvældet af en underlig træthed, jeg ikke lige kan forklare?

Når der nu er hundredvis af forklaringer, så må du gribe i egen barm og finde ud af, hvem du er, hvorfor du er træt, og hvad du selv kan gøre.

Du har allerede været hos lægen, der ikke kunne se nogen problemer, måske du lå lidt lavt i jern? Så prøv, om en nærmest mirakelkur mod træthed ligger lige foran dig i Strath Iron, der ud over at indeholde jern er skabt af et væld af fermenterede urter, der hjælper alle næringsstoffer ind i blodbanen, hvor de finder vej til de rette celler.

Kig i øvrigt dig selv dybt i øjnene, og vær ærlig: Får jeg de rette næringsstoffer hver dag fra morgen til aften? Eller er det noget, jeg bilder mig ind, for i løbet af en uge er der alt for meget “Ikke-mad”, der dukker op på din tallerken eller i dine drikkevaner? Sukker, alkohol, kage, slik, fødevarer med sukker kan alle trække både dine tænder ud på den lange bane, men på den korte bane, altså i løbet af dagen, kan forkerte vaner trække energi ud af kroppen.

Træthedsdyk i løbet af dagen

Nogle begynder at ryste, føle sig skeløjet, går rundt i en osteklokke, mens langt de fleste “bare” får træthedsdyk i løbet af dagen. Ofte er symptomerne ledsaget af humørsvingninger og den klassiske følelse af, at man bare skal hjem og have sig en drink kan sagtens være lavt blodsukker i forklædning. Spis flere proteiner og mere fedt i løbet af dagen, og der opstår en god forvandling! Og husk rigeligt med væske – også hele året.

Det kan du ikke være bekendt mod din krop, og det er efter 20 og 30 år ikke kun dine tænder, der ryger, du lægger også en god bund for alle mulige livsstilssygdomme, herunder overvægt, kredsløbsproblemer, metabolisk syndrom, som ligger som forstadier til diabetes 2.

… Og et væld af andre problemer, så tag din træthed alvorligt!

Har du svingende blodsukker, der giver dig træthedsanfald i løbet af dagen, så suppler i tre måneder med et chromtilskud og Mivitotal flydende vitaminer fra Midsona. Du kan blande indholdet fra den store dunk op i vand eller endnu bedre i en smoothie, der giver dig energi fra morgenstunden.

Smoothieboost til aktive familier
 
Stor håndflade: Stor smoothie
Lille håndflade: Lille smoothie

En håndfuld rødbede, fjern skrællen

To håndfulde frosne jordbær, skovbær eller blåbær, gerne frosne

En halv eller hel lime eller citron, uden skræl men gerne alt frugtkød

En halv eller hel banan, kan bruges fra frost (fjern skrællen, inden du fryser)

En halv avokado, køb dem modne (kan udelades og erstattes af mere banan)

2 håndfulde frisk eller frossen spinat

En pegefinger lang ingefær uden skræl (let at skrælle med en teske). En god ingefær er stærk, og måske du kun skal bruge et lillefingermål

Evt. en halv lillefinger frisk gurkemeje (kan udelades)

4 dl mandeldrik eller anden plantemælk (skal være uden sukker!)

 
Blend godt igennem, serveres gerne kold, hvis du ikke er vant til smoothies, og tilsæt Eskio 3, Mivitotal og Strath dråber lige inden servering. Følg doseringsanvisningen på produkterne. Kan eventuelt blot kommes på på en spiseske til de første mundfulde.

Jo mere næringstæthed du får i hvert måltid, jo lettere er det at få energi fra din mad. Meget enkelt, ikke?

Måske er det i virkeligheden dine tarme, der driller eller hyppige infektioner?

Det kan være svært at være sin egen behandler, man kan sagtens blive lidt blind over for egne fejl og mangler – eller blind for, at du faktisk gør alt det tilsyneladende rigtige, men der skal lidt justeringer til. Måske træner du for meget, måske for lidt, måske spiser du meget brød, men ingen grøntsager, måske spiser du kun grøntsager og får ingen energi fra fedt og proteiner.

Det kan altså være værd at besøge en biopat/naturopath frem for at fare vild på helsehylderne, og så er det meget billigere at blive guidet af en behandler, der har en særlig baggrund for netop alle disse problematikker. Dem kan du finde her under.

Find behandler


Hvis det er dit immunforsvar sådan hist og pist, der driller, kan du kigge på Garpro

De små kapsler kan bruges ved mange forskellige immunbelastninger og allergier, der i sig selv kan give træthed, men også diverse problemer, fx på slimhinder i luftveje, tarmsystem og i blæren. Tag en Garpro-kur på en til tre måneder, tag dobbeltdosis af, hvad der står på æsken, og måske får du uden de store problemer has på de bagomliggende årsager til, at du hele tiden er træt.


Så alt i alt:

  • Spis mange små eller tre store sunde måltider om dagen med stor næringstæthed.
  • Spis og drik vitaminer og mineraler, fx Mivitotal. Du kan se hele serien på www.midsona.dk
  • Tag en kur med Strath Iron, især hvis du er i den menstruerende alder.
  • Tag også en Garpro-kur, dobbeltdosis, så du får skabt støtte til alle dine slimhinder ved udfordringer med fx fordøjelse og immunforsvar. Er du ikke til kapsler, fordi de er svære at sluge, kan de åbnes og evt. hældes i den livgivende smoothie, du kan begynde din dag med og også drikke slurkvis af i løbet af dagen.

God appetit og god energirig sommer!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *