Fødevareintolerance er en folkesygdom
Det ved vi bare ikke endnu, for kun ganske få forskere i udlandet er opmærksomme på det irriterende fænomen. Mange mærker allergi lignende symptomer, hvor de almindelige blodprøver og priktest intet viser og vi går hjem med uforrettet sag. Eksemer, diarreer, smerter i maven, oppustethed, hovedpine, ledsmerter. Ikke på en gang, ikke alle symptomer hos en person, men udefinerbare problemer, som virkelig kan gøre en hverdag til et helvede af træthed og utilpashed. Kan du genkende bare nogle få af disse symptomer, kan det være tegn på, at du ikke danner nok af det enzym, som skal holde histamin i skak i vores fordøjelse.
Vi kan få for meget histamin gennem vores mad
Her kommer oste, pølser, vin og øl ind på førstepladsen, men alle fødevarer indeholder aminer, som kan udløse en histaminreaktion. Men vi danner også histamin selv, og kan du ikke regulere det via enzymet, kommer et eller flere af symptomerne, ofte fra en times tid efter du har spist til flere timer efter.
Svært at vide hvilke fødevarer, som udløste anfaldet
Østrigske læger, immunologer og biokemikere har nu fundet nøglen til problemet. De har tillige udviklet et produkt, som kan hjælpe på de intolerancer, som opstår på grund af histaminreaktioner. Vi ved sjældent på forhånd, om det er her, vores problem ligger. Men det geniale ved produktet er, at får du en øjeblikkelig hjælp – tabletten virker efter tyve minutter – så ved du også, at du har et histamin problem og du kan fortsætte brugen af kapslerne uden risiko for bivirkninger eller andre ubehageligheder.
En gratis bog om emnet finder du på www.sund-forskning.dk
(Kilde: “Sundhedshåndbogen” af Pernille Lund og Marianne Palm)