6 blodprøver kan løse mysteriet om dit helbred

Skærmbillede 2015-07-27 kl. 13.50.52

 

Skrevet af Læge Aviva Romm MD, oversat af Anett Kromann – bragt på www.stofskiftesupport.dk

 

Desværre hører Læge Aviva Romm MD fra mange af sine patienter, at deres læger ikke ønsker at tage følgende blodprøver. Virkeligheden for mange stofskiftesyge er, at vi skal være fortalere for os selv.

 

For nylig kom en patient ind i mit praksis med følgende symptomer:

 • Træthed
 • Humørsyge
 • Kraftige menstruationer
 • Ingen libido
 • Forstoppelse
 • Hun kunne ikke sove ordentligt, vågnede for tidligt om morgenen og var ude af stand til at falde i søvn igen, og hun havde taget 14 kilo på, på blot et par måneder, selv om hun ikke havde ændret sine spisevaner.

 

Alle er tegn på Hypothyreoidisme (lavt stofskifte)

Hun følte ikke, at stress var årsagen til hendes symptomer, da intet i hendes liv tydede på stress. Hun var ret sikker på, at der var noget galt med hendes skjoldbruskkirtel, så hun havde bedt sin praktiserende læge om at tjekke hendes blodprøver, før hun opsøgte mig. Lægen havde kontrolleret hendes TSH blodprøve og fortalte hende, at da prøven stadig var i det normale område, selv om det var i den forkerte ende af normalen, havde hun ikke et stofskifteproblem. Han sendte hende fra konsultationen med ordene:

 

Det tyder på, at måske et antidepressiv ville være godt at overveje.

 

Men hendes blodprøver var ikke normale. De var et skridt over en meget tynd linje, problemet var: Hypothyroidisme. Det var, hvad jeg diagnosticerede. Hun startede op på en passende behandling og hendes energi og symptomer begyndte hurtigt at blive bedre

 

Dette er en typisk historie.

 

Blodprøverne for stofskifteproblemer

Selv om ikke alle hypothyreose symptomer viser sig at være et problem med skjoldbruskkirtlen eller skjoldbruskkirtelhormonerne, ved vi, statistisk set, at hypothyroidisme er en underdiagnosticeret tilstand.

Hypothyroidisme er det mest almindelige stofskifteproblem, og Hashimotos; en autoimmun form for Hypothyroidisme; er den mest almindelige form af autoimmune sygdomme. Hypothyroidisme kan vise sig når som helst.

Alligevel er så mange læger tilbageholdende med en passende diagnosticering af skjoldbruskkirtelfunktionen.

Nogle vil endda afvise dig, hvis du kommer ind med førnævnte symptomer. Dette forekommer mærkeligt i betragtning af hvor udbredt stofskifteproblemer er, og alligevel er lægerne meget hurtige til at ordinere antidepressive. Min patients læge gjorde bare, hvad vi alle har fået fortalt under lægestudiet.

Tjek TSH og hvis det er inden for, hvad vi får at vide, af det normale område, er der ikke et problem. Men der er meget mere kompleksitet til skjoldbruskkirtelblodprøverne end det.

Desværre er så mange kvinder tilbøjelige til at tro, at deres symptomer på depression, træthed, ledsmerter, svaghed, vægtøgning og flere andre symptomer, alle er i deres hoved, og går derfor ikke til lægen. Måske er det endda sket for dig.

 

Hvad er skjoldbruskkirtlen?

Skjoldbruskkirtlen er en sommerfugleformet kirtel, der sidder på forsiden af ​​halsen. Den styrer din vægt, uanset om du føler dig træg eller energisk, mentalt skarp eller tåget, munter eller ked af det, er den involveret i kontrollen af ​​alt fra dit kolesterol til dine kønshormoner.

Når din skjoldbruskkirtel ikke fungerer optimalt, kan du føle dig ked af det, træt, have forstoppelse, tage på i vægt, få tør hud, dit hår kan blive tørt og kan endda falde af, dine muskler og led kan gøre ondt, dine menstruation bliver uregelmæssig, du kan have fertilitetsproblemer, hjerne tåge, sukkertrang (fordi din krop er i desperat af mangel på energi), højt kolesteroltal, selvom din kost er fantastisk, og et væld af andre store og små symptomer.

 

Hvad er Hypothyroidisme

Hypothyroidisme er en betegnelse for en nedsat metabolisk tilstand, der skyldes utilstrækkelige mængder af skjoldbruskkirtelhormoner. 95 procent af alle tilfælde skyldes det, der kaldes primær Hypothyreose. Det betyder, at skjoldbruskkirtlen er træg, eller undertiden ikke reagerer overhovedet. Dette kan skyldes en række årsager, der spænder fra utæt tarm til autoimmun sygdom.

Alternativt kan det være, at vi producerer skjoldbruskkirtelhormonerne effektivt nok, men vi kan have “thyreoideahormon resistens”; det svarer til den måde, vi kan have insulinresistens på. Problemet kan også være, at vores celler ikke optager hormonerne effektivt nok, selv om de er til rådighed. Kroppen kan også have nok af den inaktive form af skjoldbruskkirtel hormon (T4), men vi kan ikke omdanne til den aktive form (T3 = konverteringsproblemer).

Hypothyroidisme kan også skyldes mere alvorlige problemer i Hypothalamus og Hypofysen i hjernen. Kronisk eller væsentlig stress kan undertrykke hypofysen nok til at forstyrre hormonproduktionen.

 

Symptomer på hypothyroidisme kan omfatte:

 • Træthed
 • Øget følsomhed over for kulde
 • Forstoppelse
 • Tør hud
 • Uforklarlig vægtøgning
 • Trang til sukker og kulhydrater
 • Opsvulmet ansigt
 • Muskelsvaghed
 • Forhøjet kolesterol i blodet
 • Muskelsmerter, ømhed og stivhed
 • Smerter, stivhed eller hævelser i dine led
 • Tungere end normale eller uregelmæssige menstruationer
 • Tyndere hår
 • Langsommere puls
 • Depression

 

Nedsat hukommelse

Fordi disse symptomer er fælles for så mange mennesker, bliver Hypothyroidisme ofte afvist som “normale symptomer” eller depression. En af mine patienter blev beskyldt for overspisning af hendes læge, som årsagen til hendes vægtproblemer, men hvor det viste sig, at hun havde faktisk et stofskifteproblem.

 

De 6 vigtige blodprøver

Der er 6 vigtige blodprøver, der kan løse mysteriet om din skjoldbruskkirtel funktion, og dem bør din læge se på. Blodprøverne bør være lette at få fra din læge. Imidlertid kan tolkning af blodprøverne kræve nogle færdigheder, afhængigt af resultaterne, og det er ikke sikkert, at din læge er villig til at bestille mere end den gængse TSH blodprøven.

 

Det er her en fordomsfri endokrinolog eller en dygtig læge kan være til hjælp.

 

I min praksis, hvis mine patientens symptomer tyder på Hypothyroidisme, vil jeg køre hele stofskiftepanelet beskrevet nedenfor helt igennem. Hvis der er andre diagnoser, der er lige så sandsynlige, vil jeg bare tage de første 3 blodprøver (Panel 1, se nedenfor), og hvis disse kommer tilbage på grænsen eller er positive for stofskiftet og hormonproblemer, vil jeg derefter tilføje den resterende del af testpanelet. Jeg vil også nogle gange tjekke testresultaterne igen for TSH, Frit T3 og Frit T4, hvis de er normale hos en nyligt symptomatisk patient, 6-12 uger efter, fordi jeg lejlighedsvis har set første prøve være normal, for derefter kort tid efter, voila: Blodprøverne kommer tilbage og bekræfter problemet.

 

Hypofysehormonet (TSH)

Hormonet (TSH) fremstilles i den del af din hjerne, som kaldes hypofysen. TSH’s job er at fortælle skjoldbruskkirtlen, at det er tid til at få travlt med at producere mere skjoldbruskkirtel hormon. Når den sunde skjoldbruskkirtel får dette kemiske budskab, vil den producere to hormoner: Triiodothyronin (T3) og Thyroxin (T4).

Normalområdet for TSH er noget kontroversielt. Mange eksperter mener dog, selv i konventionel endokrinologi, at den øvre ende af normalområdet faktisk mere er som 2,5 – 3.

Dette er baseret på det faktum, at når mennesker uden stofskiftesymptomer får denne test udført, ligger den mest almindeligt i det øvre område.

Min patient var et af ​​disse mennesker. Med et TSH på 4 var hun virkelig i den øvre grænse for normalen; over den foretrukne øvre grænse ifølge nogle læger. Denne strid og uoverenstemmelse mellem forskellige lægers meninger om, hvad der skal betragtes som værende den normale øvre interval for TSH, er en af ​​de mest almindelige årsager til, at kvinder bliver underdiagnosticeret for Hypothyroidisme, og lider med unødvendige symptomer, der alvorligt kan forstyrre sundhed og livskvalitet.

I de fleste tilfælde opstår Hypothyroidisme, fordi skjoldbruskkirtlen er træg, det vil sige, at der er problemer med at producere T3 og T4. Dette kan skyldes en række årsager, der spænder fra ernæringsmæssige mangler til autoimmunitet. Så TSH bliver pumpet ud i en højere fart for at forsøge at stimulere skjoldbruskkirtlen til handling.

 

Tænk på det sådan her:

Du er TSH. Din bedste vens hus er skjoldbruskkirtlen. Når du besøger din ven, banker du på hendes hoveddør. Hvis hun ikke svarer, hvad gør du så? Du banker højere for at få et svar. På samme måde vil TSH banke højere i håb om at få et svar. Det er derfor, en ikke velfungerende skjoldbruskkirtel viser sig som højt TSH i blodprøverne. Dog kan TSH være normal ved optræden af Hypothyroidisme i nogle tilfælde, og man kan stadig have symptomerne på lavt stofskifte, når TSH er normal, på grund af dårlig omdannelse af T4 til T3 (se nedenfor) eller på grund af hormonmodstand på celleniveau. Når stress undertrykker Hypofysen og blander sig i at producere TSH, kan du se lave eller normale TSH niveauer ved lav skjoldbruskkirtel hormonproduktion (T3 eller T4), og Hypothyreose symptomer.

 

Skærmbillede 2015-07-27 kl. 13.12.28

 

Skjoldbruskkirtel hormonerne T3 og T4

Triiodothyronin (T3) og Thyroxin (T4) er de hormoner, der produceres af din skjoldbruskkirtel. T4 produceres i en meget større mængde og omdannes derefter til T3; den aktive form af hormonet, som er nødvendig for at opregulere metaboliske funktioner. T3 og T4 bliver sendt ud i din blodbane, hvor de er ansvarlige for skjoldbruskkirtlens faktiske arbejde med at kontrollere dit stofskifte. Frit T3 og Frit T4 kaldes dette, fordi de ikke er bundet til proteiner i blodet, hvilket gør dem frie til at udføre deres arbejde i dine celler, at holde dit stofskifte raskt og optimalt sundt.

Målingerne Frit T3 og Frit T4 er vigtige, fordi de er indikatorer for thyroxin- og triiodothyroninaktiviteter i kroppen. En høj TSH og lav Frit T4 og Frit T3 indikerer Hypothyroidisme. En normal TSH, normal Frit T4, og lav Frit T3 kan indikere T4 til T3 konverteringsproblemer, og en normal eller høj TSH, normal Frit T4 og høj Frit T3 kan indikere cellulær resistens over for Frit T3 som stadig kan føre til Hypothyroide symptomer, fordi det aktive hormon ikke kan komme til cellen, for at gøre sit arbejde.

 

Skjoldbruskkirtlens antistoffer

Skjoldbruskkirtlens antistoftest bruges til at diagnosticere autoimmun sygdom i skjoldbruskkirtlen, Hashimotos thyroiditis og skelne det fra andre former for skjoldbruskkirtlens dysfunktion.

De to antistoftests, som jeg bestiller, er Thyroid peroxidase antistof (TPOAb, eller Anti TPO) og Thyroglobulin Antistof (TgAb). Nogle mennesker har en autoimmun lidelse i skjoldbruskkirtlen, der ikke i første omgang testes positiv. Hvis positiv, kan antistoftesten gentages hver sjette måned, mens du måske arbejder med en læge med et holistisk syn på kroppen for at behandle eventuelle underliggende årsager.

 

Reverse T3

Når din krop ønsker at spare snarere end at brænde energi af, vil kroppen aflede det aktive T3 til en inaktiv “Reserve” form. Dette kan ske, når du er syg, under stress, eller ved underernæring. Hvis TSH og Frit T4 ser ok ud, men Frit T3 er lavt, kan det være fordi, det er ved at blive lavet om til Reverse T3, som vil blive forhøjet. Det er værd at tjekke Reverse T3, hvis der er tydelige symptomer på Hypothyroidisme, de typiske test vil ikke vise lavt TSH eller lavt Frit T4. Der er en vis uenighed blandt konventionelle læger om nytten af ​​denne test; jeg personligt finder den meget nyttig.

 

Yderligere tests

Hvis blodprøverne gentagne gange viser, at der er Hypothyroidisme, ville jeg også teste for mangler af selen, jern og zink og sørge for, at der er tilstrækkeligt kostindtag eller tilskud, hvis nødvendigt, samt se efter miljømæssige faktorer, der kan forstyrre jodudnyttelsen, f.eks., fluorid og bromid eksponeringer fra vand og flammehæmmende produkter. Jeg vil så også begynde at se nærmere efter andre underliggende årsager, for eksempel glutenallergi (Cøliaki), tungmetaleksponering, og andre miljømæssige udløsere.

 

Tal med din læge om blodprøver (eller skift læge)

Som læge kan jeg fortælle, at vi på lægestudiet lærte, at lægerne ved bedst. Men dette er ofte ikke tilfældet. Du er din krops bedste ekspert. Trods alt er du sammen med den hele tiden. Og du har ret til at bede om grundlæggende blodprøver og at modtage dem. Vi taler ikke om titusindvis af kroner i MR og CT scanninger her, vi taler om beskedne mængder blodprøver.

Når det er sagt, skal du drøfte dine symptomer med din læge, fordi der er en masse ”hype” omkring naturmedicin og naturlige produkter i verden, og din læge vil muligvis blot forsøge at beskytte dig fra det modsatte problem; at blive overdiagnosticeret eller fejldiagnosticeret ved et stofskifteproblem –  tro mig, jeg har også haft mange patienter, der blev sat på stofskiftemedicin hos alternativt praktiserende, når medicinen ikke var nødvendig.

Hvis du ikke har en ærlig samtale med din læge, hvis du føler din læge ikke lytter eller er nedladende, så er det en anden sag. Du bør være i stand til at have en gensidig respektfuld samtale med din behandler for at få de svar, du søger, og for at være i stand til at udforske dine bekymringer. Hvis du ikke kan, så find ud af, om hindringen ikke er i din favør, at du ikke er i stand til at ytre dig på grund af en opfattet autoritærtro (mange af os bliver svage i knæene, når vi står over for vores læger, især hvis vi føler os sårbare over vores sundhed) eller om din læge bare ikke kommunikerer respektfuldt.

 

Om Aviva Romm MD

Dr. Aviva Romm er mor til fire voksne børn, en Yale-uddannet læge med speciale i alternativ behandling til kvinder og børn, jordemoder, herbalist, prisbelønnet forfatter, og skaberen / ejer af WomanWise, onlinekurser dedikeret til vitalitet og optimal sundhed for kvinder og børn. Dr. Romm praktiserer alternativ og funktionel medicin på The UltraWellness center i Lenox, MA.

 

Kilder: 

http://hypothyroidmom.com/hypothyroid-testing-what-you-need-to-know-and-ask-for/

http://stofskiftesupport.dk/6-blodproever-kan-laase-mysteriet-om-dit-helbred-op

 

Hold styr på dine tal

Hvis du har behov for at skrive dine stofskiftetal/andre blodprøver ned, kan du downloade et skema, hvori du kan holde styr på alle tallene.

Hent skemaet her

 

164 thoughts on “6 blodprøver kan løse mysteriet om dit helbred

 • Having read this I thought it was rather informative.
  I appreciate you finding the time and energy to put this content together.
  I once again find myself personally spending a lot of
  time both reading and leaving comments. But so what, it was still worth it!

  I saw similar here: E-commerce

 • Fantastic beat ! I would like to apprentice even as you amend your website, how
  could i subscribe for a blog web site? The account helped me a appropriate deal.
  I were tiny bit acquainted of this your broadcast provided bright transparent concept I saw similar here:
  E-commerce

 • Hello! Do you know if they make any plugins to help
  with SEO? I’m trying to get my site to rank for some
  targeted keywords but I’m not seeing very good gains.
  If you know of any please share. Kudos! You can read similar blog here:
  Link Building

 • l free to adjust these comments as needed to better fit the specific blog posts you’re responding to!dashdome

 • You consistently produce high-quality content that is both informative and enjoyable to read. This post was no exception. Keep it up!pulsepeak

 • It’s a shame you don’t have a donate button! I’d certainly donate to this outstanding blog! I guess for now i’ll settle for book-marking and adding your RSS feed to my Google account. I look forward to fresh updates and will share this website with my Facebook group. Chat soon!

 • My brother suggested I could like this weblog. He was totally suitable. This publish truly created my day. You cann’t imagine merely how much time I had spent for this info! Thanks!

 • I believe, the salesperson need: a great outer photo, routine; keep in mind be happy; usage of big eyes; get experience to speak to your manners.

 • Thanks for any other informative blog. The place else may just I get that type of info written in such a perfect approach? I have a mission that I’m just now operating on, and I have been at the look out for such information.

 • What i do not realize is actually how you are not actually much more well-liked than you might be now. You are so intelligent. You realize therefore considerably relating to this subject, made me personally consider it from a lot of varied angles. Its like women and men aren’t fascinated unless it’s one thing to do with Lady gaga! Your own stuffs nice. Always maintain it up!

 • This is a good influencing take on this specific thought. I am glad you shared your thoughts as well as ideas and I find that i am in agreement. I certainly like the straightforward writing additionally , the work you’ve you spend working on this post. A great many thanks yous for that great work and great luck with your web site, I will be looking forward to new subjects in the future.

 • The next time I just read a weblog, I really hope which it doesnt disappoint me up to this one. Get real, Yes, it was my choice to read, but I personally thought youd have something interesting to convey. All I hear can be a handful of whining about something you could fix in the event you werent too busy trying to find attention.

 • In my opinion each of your commercials activated my personal internet browser for you to re-size, you may want to placed that on your own blacklist.

 • Advertising on Facebook is something many people talk about but few seem to do. Are involved in a project now where it evaluated. We are suffering a bit of not knowing what had happened to others in this area. Hmm…

 • Youre so cool! I dont suppose Ive read anything this way just before. So nice to uncover somebody with original ideas on this subject. realy thanks for starting this up. this website is a thing that is needed on-line, somebody after a little originality. valuable job for bringing a new challenge towards net!

 • Found your site within the yahoo bulk shirts warehouse directory, very nice job, thanks. Screen printing could further be used for those types of other substrates from plastic to metal. Despite the fact that tiny and complex details can be gathered, screen printing is preferably suitable for bold and graphic designs.

 • I dont think Ive read anything like this before. So good to find somebody with some original thoughts on this subject. thank for starting this up. This website is something that is needed on the web, someone with a little originality. Good job for bringing something new to the internet!

 • I just could not go away your website prior to suggesting that I extremely loved the usual info a person supply to your guests? Is gonna be again regularly in order to check out new posts.

 • As far as me being a member here, I didnt even know that I was a member here. When the article was published I received a notification, so that I could participate in Comments, so perhaps that is it. But we’re certainly all members in the world of ideas.

 • You couldn’t enter into great detail, nevertheless, you presented the necessities I desired to get me thru. It only needed a short while to see your entry and so I have an awareness that I know most people pass up. You will have added to my exploration in your posting.

 • excellent points altogether, you simply received brand new reader. What could you recommend about your post that you simply made some days ago? Any sure?

 • I image this could be various upon the written content material? however I nonetheless believe that it usually is suitable for nearly any type of matter material, because it will frequently be enjoyable to resolve a heat and delightful face or perhaps listen a voice while preliminary landing.

 • Nice post. I learn something more challenging on distinct blogs everyday. It will always be stimulating to read content off their writers and practice a little something from their store. I’d choose to use some with all the content in my small weblog whether you do not mind. Natually I’ll provide a link on your own internet weblog. Many thanks sharing.

 • This is very interesting, You are a very skilled blogger. I have joined your feed and look forward to seeking more of your wonderful post. Also, I have shared your site in my social networks!

 • We extremely appreciate your website post. There are dozens of techniques we could put it to proper use with a minimum of effort with time and capital. Thank you so much for helping make the post give light to many queries we have got before now.

 • Wow! There is so much good stuff in this article! You’re also an excellent writer. I want to read more of your work. Do you have Twitter?

 • Hello! I merely wish to give you a large thumbs up with the excellent information you have here about this post. I am coming back to your blog post for much more soon.

 • well, our bathroom sink is always made from stainless steel because they are long lasting“

 • Sweet blog! I found it while browsing on Yahoo News. Do you have any tips on how to get listed in Yahoo News? I’ve been trying for a while but I never seem to get there! Many thanks

 • Normally I do not learn article on blogs, however I would like to say that this write-up very compelled me to check out and do it! Your writing style has been amazed me. Thank you, very nice post.

 • I discovered your website internet site online and check a couple of your early posts. Always keep inside the excellent operate. I just additional your Rss to my MSN News Reader. Seeking forward to reading far more from you finding out down the road!…

 • Thanks for the points you have shared here. One more thing I would like to talk about is that personal computer memory demands generally increase along with other improvements in the technological innovation. For instance, when new generations of cpus are made in the market, there is certainly usually an equivalent increase in the dimensions preferences of both the computer memory and also hard drive space. This is because the software program operated simply by these processor chips will inevitably increase in power to take advantage of the new technological innovation.

 • Certainly I like your website, however you need to check the spelling on quite a few of your posts. A number of them are rife with spelling issues and I find it very silly to inform you. On the other hand I’ll definitely come again again!

 • You should join in a contest first of the greatest blogs on the web. I will recommend this web site!

 • I loved as much as you will receive carried out right here. The sketch is attractive, your authored material stylish. nonetheless, you command get got an impatience over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come further formerly again as exactly the same nearly very often inside case you shield this hike.

 • When I originally commented I clicked the -Notify me when new surveys are added- checkbox and from now on if a comment is added I get four emails using the same comment. Could there be however you are able to eliminate me from that service? Thanks!

 • Nice information, appreciate it in the author. It really is incomprehensible in my opinion now, but in general, the usefulness and significance makes my head spin. Many thanks and all the best!

 • That was exactly what I was looking for. You have done a wonderful job communicating your message. Keep up the good work.

 • Spot i’ll carry on with this write-up, I truly believe this site needs a lot more consideration. I’ll apt to be once again to learn additional, thanks for that information.

 • It was something of great contentment getting to your site recently. I arrived here this day hoping to find out something new. I was not disappointed. Your ideas on new strategies on this area were enlightening and a fantastic help to me personally. Thank you for creating time to write down these things as well as for sharing your ideas.

 • Pretty section of content. I just stumbled upon your weblog and in accession capital to assert that I acquire actually enjoyed account your blog posts. Any way I will be subscribing to your augment and even I achievement you access consistently fast.

 • Aw, this was an extremely nice post. Finding the time and actual effort to produce a superb article… but what can I say… I put things off a whole lot and don’t manage to get anything done.

 • I’m impressed, I have to admit. Truly rarely must i encounter a blog that’s both educative and entertaining, and without a doubt, you may have hit the nail to the head. Your thought is outstanding; the pain is something that insufficient people are speaking intelligently about. We’re delighted which i found this at my look for something in regards to this.

 • Good day! Do you know if they make any plugins to protect against hackers? I’m kinda paranoid about losing everything I’ve worked hard on. Any recommendations?

 • My spouse and i got so joyous Edward could carry out his investigation through the entire ideas he came across while using the weblog. It is now and again perplexing to just always be giving for free techniques which usually others might have been selling. We really remember we’ve got you to appreciate for this. The main explanations you’ve made, the easy website navigation, the relationships your site aid to create – it’s got mostly wonderful, and it is aiding our son in addition to the family feel that this issue is exciting, which is certainly very fundamental. Thank you for all the pieces!

 • Pretty nice post. I just stumbled upon your weblog and wished to say that I’ve truly enjoyed browsing your blog posts. In any case I’ll be subscribing on your rss feed and I hope you write once more soon!

 • I am extremely impressed together with your writing abilities as smartly with the layout for your weblog. Is this a paid subject matter or did you customize it yourself? Anyway stay up the excellent high quality writing, it’s rare to look a nice blog like this one nowadays.

 • When I originally commented I clicked the -Notify me when new surveys are added- checkbox and after this if a comment is added I purchase four emails with the exact same comment. Can there be that is you can remove me from that service? Thanks!

 • I found so many interesting stuff in your blog especially its discussion. From the tons of comments on your articles, I guess I am not the only one having all the enjoyment here! keep up the good work.

 • Nice blog you got here. Id like to read something more about this theme. Thank you for giving this information.

 • eye glasses are not only stylish but they can also protect your eyes from contaminants.,

 • Umm,OK. But my point is that I don’t understand what it is about the last sentence you don’t understand? Please explain. What do you mean by “average”?

 • Good – I should certainly pronounce, impressed with your web site. I had no trouble navigating through all the tabs as well as related info ended up being truly simple to do to access. I recently found what I hoped for before you know it at all. Reasonably unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or anything, website theme . a tones way for your client to communicate. Nice task.

 • There are some interesting points in time in this article but I do not determine if I see every one of them center to heart. You can find some validity but I will take hold opinion until I investigate it further. Excellent write-up , thanks and now we want far more! Added to FeedBurner in addition

 • Thank you so much for this convenient website. i like enjoying transformice flash game.

 • It’s rare to get an expert in whom you may have some confidence. In the world of today, nobody actually cares about showing others the way in this matter. How lucky I am to have now found a wonderful web site as this. It is really people like you who make a genuine difference nowadays through the ideas they discuss.

 • I discovered your blog website on the search engines and check several of your early posts. Continue to keep within the very good operate. I recently extra your RSS feed to my MSN News Reader. Looking for toward reading much more within you at a later date!…

 • Greetings! Very helpful advice in this particular article! It’s the little changes that make the most significant changes. Many thanks for sharing!

 • Your article always include a decent amount of really up to date info. Where do you come up with this? Just saying you are very imaginative. Thanks again

 • Spot on with this write-up, I really feel this web site wants far more thought. I’ll it’s quite likely be yet again to understand far more, thank you for which info.

 • dress shops that offer discounts are very common in our place and i always shop at them,.

 • I truly appreciate this post. I have been looking everywhere for this! Thank goodness I found it on Google. You have made my day! Thx again..

 • I hope you never stop! This is one of the best blogs Ive ever read. Youve got some mad skill here, man. I just hope that you dont lose your style because youre definitely one of the coolest bloggers out there. Please keep it up because the internet needs someone like you spreading the word.

 • Heya! I just wanted to ask if you ever have any issues with hackers? My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing many months of hard work due to no data backup. Do you have any solutions to prevent hackers?

 • This web-site can be a walk-through its the data it suited you with this and didn’t know who ought to. Glimpse here, and you’ll undoubtedly discover it.

 • We are a group of volunteers and starting a new scheme in our community. Your web site offered us with valuable info to work on. You’ve done an impressive job and our entire community will be grateful to you.

 • Hey very nice site!! Man .. Beautiful .. Amazing .. I’ll bookmark your website and take the feeds also…I’m happy to find numerous useful information here in the post, we need develop more strategies in this regard, thanks for sharing. . . . . .

 • Coming from my research, shopping for electronic products online can for sure be expensive, nevertheless there are some guidelines that you can use to obtain the best deals. There are continually ways to locate discount specials that could help make one to possess the best electronics products at the smallest prices. Good blog post.

 • I’m curious if you ever have problems with what people post? Honestly the internet used to be like a different place, except that recently it seems to have become better. What are your thoughts? [Reply]

 • Most of the people take advantage of the list to be certain they have the many necessary elements, such as food and clothes.

 • cheers for such a great blog. Where else could anyone get that kind of info written in such a perfect way? I have a presentation that I am presently working on, and I have been on the look out for such information.

 • I would like to thnkx for the efforts you have put in writing this site. I am hoping the same high-grade blog post from you in the future too. In fact your creative writing abilities has encouraged me to get my own blog going now. Actually blogging is spreading its wings and growing fast. Your write up is a good example.

 • Excellent and really nice blog. I really like blogs that have to do with building muscle, so this is of particular interest to me to see what you have here. Keep it going! force factor

 • I’m creating a tiny problem I cannot create my personal readers get your current feed, I am just using google reader incidentally.

 • Hello! I just want to give a huge thumbs up for the great info you have here on this blog. I will be coming back aimed at your website for additional soon.

 • You must participate in a contest for among the best blogs on the web. I will suggest this web site!

 • An interesting discussion will probably be worth comment. There’s no doubt that that you need to write on this topic, it might not often be a taboo subject but typically everyone is inadequate to communicate on such topics. To another location. Cheers

 • Right here is the perfect site for everyone who would like to understand this topic. You understand a whole lot its almost hard to argue with you (not that I really will need to…HaHa). You definitely put a brand new spin on a topic that has been discussed for a long time. Excellent stuff, just great.

 • It’s hard to find well-informed people on this topic, however, you seem like you know what you’re talking about! Thanks

 • It’s difficult to find experienced people about this subject, but you sound like you know what you’re talking about! Thanks

 • That first offered me personally about this point of view to cope with something which gives a crucial description improving ?

 • We still cannot quite believe that I should often be a kind of checking important points seen on your webblog. Our family and i also are sincerely thankful with regards to your generosity too as for giving me possibility pursue our chosen profession path. Wanted you important information I purchased within your web-site.

 • Aw, this was an exceptionally good post. In thought I would like to put in writing like that additionally – taking time and actual effort to produce a very good article… but exactly what do I say… I procrastinate alot and also no indicates find a way to go done.

 • I’d like to thank you for the efforts you’ve put in writing this blog. I really hope to check out the same high-grade content from you later on as well. In fact, your creative writing abilities has motivated me to get my own, personal site now ;)

 • my brother has a gambling problem and he just burned a thousand bucks in one night;;

 • If preparing any sort of travelling, you could potentially come into unforeseen troubles with strangers or unusual (foreign) areas so examine all journey options carefully.

 • Your place is valueble for me. Thanks!? This web site is mostly a walk-through for the entire information you wanted about this and didn know who to ask. Glimpse right here, and also you l undoubtedly discover it.

 • I’m amazed, I have to admit. Seldom do I encounter a blog that’s both equally educative and engaging, and let me tell you, you’ve hit the nail on the head. The problem is something which too few men and women are speaking intelligently about. Now i’m very happy that I stumbled across this in my search for something regarding this.

 • As I website owner I believe the content material here is very superb, thanks for your efforts.

 • Great written content and great layout. Your website deserves all of the positive feedback it’s been getting.

 • Wow I just adore her! She is so darn beautiful as well as a really good actor. I don’t think the show V is all that good, however I watch it anyway just so I can see her beautiful face. And I don’t know if you’ve ever seen her do an interview but she is also rather funny and it all seems to come so natural for her. I personally never even heard of her before The V, now I’ll watch anything she’s on.

 • Thanks for sharing the info. I located the information very useful. That’s a brilliant story you posted. I will come back to read some more.

 • there are many new movies to watch this month, i would be going to the cinema and video rental store again,,

 • Thank you for the sensible critique. Me and my friend were just preparing to do a little research on this. We got a book from our area library but I think I learned more from this post. I am very glad to see such magnificent information being shared freely out there..

 • I blog frequently and I really thank you for your information. This article has truly peaked my interest. I will bookmark your site and keep checking for new details about once per week. I subscribed to your Feed as well.

 • Come find the best workout supplements at the cheapest prices online. Get ready for those muscle and strength gains you have been looking for.

 • I conceive this web site contains some rattling fantastic info for everyone : D.

 • Hey, I never genuinely posted here but these days I wish to thank you for performing these a fantastic work.

 • Very efficiently written post. It will be valuable to anyone who utilizes it, including myself. Keep up the good work – can’t wait to read more posts.

 • Many thanks for creating the effort to talk about this, I feel strongly about this and love learning a great deal more on this subject. If feasible, as you gain knowledge, would you mind updating your website with a great deal more information? It’s extremely beneficial for me.

 • cheers for such a brilliant site. Where else could someone get that kind of info written in such a perfect way? I have a presentation that I am presently working on, and I have been on the watch out for such information.

 • Man it’s HOT AF outside! Whew! Perfect day to lay out at the pool & catch some rays! Lmao ???|_NChap|

 • I really like it when folks get together and share opinions. Great blog, keep it up.

 • New York Travel Tips… […]while the sites we link to below are completely unrelated to ours, we think they are worth a read, so have a look[…]…

 • Whats up, this is brilliant article. I seriously enjoyed reading. Nevertheless there are plenty of off topic comments. I seriously suggest you to get rid of or something like that. That is only my opinion. All the best!

 • It’s hard to find experienced people in this particular subject, but you seem like you know what you’re talking about! Thanks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *