Ny start

Bindevæv

 

Når året skifter, er det ofte et udtalt ønske at starte på et nyt og bedre liv. Dette ”Hjørne” vil ikke skuffe alle dem med dette ønske. For det skal nemlig handle om afgiftning, detox, udledning m.m. Kært barn, mange navne.

 

Af Thomas Kjærsgaard

 

Udrensning og fasteperioder har i årtusinder været kendt som en forudsætning for et godt helbred og en god livskvalitet. En afgiftningskur bør være det første skridt ved enhver form for behandling af fx allergier og kroniske sygdomme. Et godt fungerende immunsystem kan nemlig hæmmes eller direkte skades af bl.a. fordøjelsesproblemer, forurening, uvarieret kost og stress.

Kroppens egne udskillelsesveje vil i nogen tid selv kunne kompensere for negative påvirkninger, men ved vedvarende overbelastning vil kroppen ikke kunne følge med i afgiftningen og begynde at danne affaldsdepoter og blokeringer rundt om i organismen med sundhedsmæssige konsekvenser.

Det er derfor helt centralt at genaktivere kroppens egne afgiftningssystemer for at reducere mange sygdomme. Det hele drejer sig nemlig om, at vi bliver i stand til at autoregulere, hvilket betyder, at vi kan regulere vores systemer tilbage til et bedre helbred. Ligesom vi bliver raske efter en influenza, når vores immunforsvar virker.

 

Hvornår skal man afgifte?

Det skal man, når der er behov for det. Typiske symptomer på, at det kan være nødvendigt, kan være træthed, luftvejsinfektion, forstoppelse, diarré, halsbrand,  fordøjelsesproblemer, mavesmerter, søvnløshed, hovedpine, humørsvingninger, overvægt, led- og muskelsmerter, eksem, nældefeber, akne.

Hvad er det, der skaber ubalance i kroppen og giver behov for udrensning? Man kan dele de negative påvirkninger af kroppen op i udefra- og indefrakommende.

  • De udefrakommende er fx forurening, tungmetaller, kemikalier, plastic, fødevarer, tilsætningsstoffer, mikrober, svampe og en del lægemidler.


  • De indefra-kommende kan være fysiske substanser (fx bilirubin, ammoniak, urinsyre og mælkesyre), spildprodukter (fx CO2, H202 og frie radikaler), hormoner (fx adrenalin og kortisol) og/eller neurotransmittere (fx histamin), mikrobielt affald, dentale fyldninger og andre medicinske implantater.


Men hvor aflejres en stor del af det skidt, vi får ind i kroppen i løbet af livet?

Langt den overvejende del hæfter sig i vores bindevæv. Bindevævet fylder ca. 15 kilo for en person på 70 kilo. Alt i kroppen ligger i bindevæv. Det være sig kredsløb, lymfebaner, nervetråde, immunforsvarsceller, organceller osv. Det er et slags biofysisk affaldsstativ, som er dannet af glykose og proteiner og formet som et tredimensionelt si-system, der filtrerer alt, hvad der vandrer uden for kroppens celler og dermed afgør, hvor god kommunikationen mellem cellerne er, og hvor meget næring der kommer til cellerne, og affald, der går fra.

Dette si-system bliver konstant udfordret af alt, hvad vi indtager og skal af med. Jo mere det bliver fyldt op, desto mere belastet bliver vi, og jo langsommere og dårligere bliver vi til at regulere tilbage til en rask tilstand. På et tidspunkt kan bindevævet blive så belastet, at vi ikke kan regulere tilbage til normaltilstanden, og så kalder vi det en kronisk sygdom. Den kendetegnes nemlig ved, at kroppens autoregulation har givet op og er blevet fastlåst i en belastet og syg tilstand.

For selve afgiftningen, nemlig processen at få affaldet ud af kroppen, er aktivering af vores primære udskillelsesorganer, som lever, tarm og nyrer, det absolut vigtigste.

Det er vigtigt for en optimal afgiftning at tage højde for kroppens egne cyklusser. Disse er ofte påvirket af den almindelige tyngdekraft og månens påvirkning af ebbe og flod. Som kvindens cyklus er denne ca. tre uger. Alt under tre ugers terapi af kroppen kan derfor virke som et negativt indgreb på organismen med øget toksinudledning i bindevævet. Konsekvenserne af dette kan være forværring af smerter, ubehag, kvalme, oversyring samt øget betændelses- og infektionsrisiko.

Første gang, man afgifter, anbefaler jeg en 6-ugers terapi med Detox Kit, da man først da vil have fornøden tid til at aktivere kroppens egne udrensningsevner for en effektiv udrensning. Derefter tre uger en gang om året. Detox Kit giver stimulering af de store udrensningsorganer, nemlig lever, nyrer og bindevæv. Dosis er som udgangspunkt 30 dråber af hver af de tre præparater i Detox Kit i en 1-1,5-liters flaske (30 dråber svarer til ca. én milliliter). Bland ved at vende flasken et par gange, og indtag blandingen slurkvis i løbet af hele dagen.

Ved en spansk konference i almen medicin blev det første studie på afgiftning med Detox Kit offentliggjort. Det viste en over 50 pct. reduktion af de 16 forskellige belastningssymptomer, jeg nævnte et par afsnit længere oppe, samt en klar forbedring af den overordnede livskvalitet.

Det centrale for enhver afgiftning er samtidig drænage af kroppen. Dvs. at der bør drikkes vand dagligt i små doser, så kroppen får en chance for at suge væsken til sig og ikke bare skyller vores næringsstoffer ud. Vand er vigtigt. Vi er et elektrisk apparat, og et batteri virker jo ikke, hvis ikke der er væske mellem battericellerne, for så er der ingen kontakt.

Nu er det ikke sådan, at vi ikke bliver knastørre indeni, men mere geleagtige og hårdere i bindevævet, fordi vi binder mere væske, da pH-værdien falder uden det pH-neutrale vand. Omvendt skrider strukturen i hud og slimhinder, og den tilbageholder væske, når den bliver mere sur. Så ser man flere rynker og appelsinhud.

Derfor er gode tilskud i form af basiske mineraler, som fx Basica med mineraler, fedtsyrer og vitaminer, helt essentielle for at give bindevævet mere smidighed. Kombiner evt. kuren med effektiv probiotika for en bedre tarmflora.

Med disse ord håber jeg, at vi alle går et godt, fredeligt og positivt forår i møde, og hvem ved? Måske også rent og afgiftet.

31 thoughts on “Ny start

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *