Alger – det grønne guld fra havet

Alger3

 

Af Camilla Krag Ramsdahl

 

Der er de seneste år kommet mere fokus på alger fra havet som nogle af de sundeste og mest naturlige og næringsrige planter, vi kan spise i dag. Alger er samtidig nogle af de ældste planter på jorden, og indeholder høje mængder af vitaminer, mineraler og proteiner. Videnskabelige studier viser, at alger medvirker til detox, at mindske træthed og stress, at forbedre stofskifte samt at vedligeholde sund hud, hår, hjerne, øjne, hjerte og styrke brusk og knogler.

Når det kommer til detox, er specielt chlorella algen interessant, da den har et naturligt indhold af klorofyl, og cellevægs-struktur, som gør den til et af de bedste redskaber i forhold til udrensning af tungmetaller, som ophober sig i kroppen gennem tiden. Chlorella er også utroligt rig på proteiner, mineraler og vitaminer, hvilket gør den perfekt til et kosttilskudsprodukt til dagligt brug.

Den nordjyske biotekvirksomhed Aliga Microalgae har specialiseret sig i produktion af alger og er de første til at dyrke deres egen chlorella alge i industriel skala i Norden. Hvor man normalt køber og får fragtet algen fra steder som Kina og Indien, er Aligas Chlorella 100% dansk produceret.

Virksomheden mener, at der er en stor fremtid inden for alger, blandt andet på grund af algens mange effektive virkninger på os mennesker. Men selvom algerne har så utroligt mange positive virkninger, er det stadigvæk et meget uberørt område for mange. Det kan være svært at forstå, at det, som vi før har set som fiskenes føde og et lidt irriterende objekt, når vi bader i havet, nu også er anbefalet til os som kosttilskud. Men sandheden er, at de mange næringsstoffer, som fisk indeholder, såsom omega-3, er essentielle fedtsyre, som kommer fra netop alger. Så hvorfor ikke få præcis den nyttige næring, som fiskene får, uden at belaste havet og fiskene?

Ud fra Aliga Microalgaes viden om alger, er de nu kommet med deres bud på den komplette veganske algekosttilskudslinje, som er produceret i Danmark. Denne tilbyder detox igennem mikroalgen Chlorella, samt opretholdelse af normal skjoldbruskkirtelfunktion og energistofskifte igennem jod fra blæretang. Kosttilskudslinjen tilbyder også vegansk omega-3 der bidrager til at vedligeholde en normal hjernefunktion og et normalt syn, samt den naturlige og kraftfulde antioxidant astaxanthin fra mikroalgen Haematococcus pluvialis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *