Alger – en modedille eller sund livsstil ?

 

 

En lille guide ud i algernes verden

Tilbage i efteråret 2016 tog vi en snak med Palle Hansen om blandt andet alger, sushi og sundhed. Vi møder ham igen her året efter for lige at følge op.

 

Af Tina Elisabeth Houmøller
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning – oktober/november 2017

 

Vi mødes på Palles sushirestaurant i Aalborg, som han med stor succes har drevet de sidste fem år. Restauranten er ikke åben endnu, hvilket giver os masser af tid til at snakke om bl.a. alger – grønne planter, der gror i rent havvand eller i store søer.

For ca. otte år siden prøvede Palle algernes effekt på egen krop, og med stor entusiasme gik han gik i gang med at undersøge, hvordan pro-duktet bliver til. Da sund-forskning satte Palle i stævne sidste år, havde han brugt flere år på at finde den bedste producent. Det blev til en rejse helt til Taiwan, og grunden er meget simpel; Palle er nemlig en mand, der sætter kvalitet højest på ingredienshylden.

”Jeg går ikke på kompromis med kvalitet, og det er uanset hvad jeg laver. Restauranten står som et vidnesbyrd i sig selv, og jeg bliver da utrolig stolt, når jeg hører, at det mad, jeg serverer, bliver betegnet som gourmet-sushi.” Palle Hansen

Dernæst tog det fart, og inden længe så en helt ny kombination af alger dagens lys. To alger i ét og samme produkt – Algaex. Et produkt, der er stor begejstring omkring. Eftersom Palle er en ganske ydmyg nordjyde, er han også ganske tilbageholdende omkring sin forretning, men det lykkedes mig at hive ud af ham, at der til stadighed vindes markedsandele, samt at Algeax den dag i dag findes i langt de fleste helsebutikker over hele landet.

”Jeg kan helt klart mærke, at efterspørgslen stiger, og at det er noget, som folk har taget til sig. Folk er glade for, at både Spirulina og Chlorella er samlet i ét produkt.” Palle Hansen

 

Alger … er det ikke det grønne stads, der gror ude på terrassen?

Der findes mange former for alger, faktisk over 70.000 arter, og mens nogle af dem ganske vist er belastende for vores træværk og kræver en overhaling med både algefjerner og knofedt, er andre rigtig gode for os mennesker – eksempelvis arterne Spirulina og Chlorella, der begge går under betegnelsen Super Foods. De er stærke hver for sig, men udgør også sammen et stærkt par – man kan næsten høre det på navnene; Spirulina og Chlorella, det lyder lidt som to slyngveninder, der sjipper sammen i skolegården, og præcis ligesom skolebørn, der jo som bekendt er fulde af energi, gør det samme sig gældende for de to alger.

 

Spirulina: En blågrøn alge, der lever i ferskvand og er kendt for sit høje indhold af protein – faktisk indeholder den over dobbelt så meget protein, som du finder i kød. Grunden til, at Spirulina også går under betegnelsen Super Food, er på grund af dens meget høje indhold af både jern, betakaroten, E-vitamin og klorofyl, og fordi den indeholder en sammensætning af næringsstoffer, der er uundværlige for vores sundhed.

Virkning: Brugere af Spirulina rapporterer om forbedret præstation både inden for sport, erhverv og uddannelse. Dernæst er Spirulina kendt for at styrke immunforsvaret, afhjælpe fordøjelsesbesvær samt at balancere blodsukkeret. Som en ekstra bonus er det ikke kun kroppen, der nyder godt af denne lille grønne spirrevip, også det mentale får et boost; Spirulina øger nemlig hjernens ydeevne, hvilket bevirker, at man bliver mere afbalanceret samt får en bedre koncentrationsevne.

Chlorella: En grøn, enkeltcellet alge, der dyrkes i ferskvandssøer og har en græslignende lugt grundet dens store mængder af klorofyl – faktisk er det den plante i verden, der har den højeste koncentration af klorofyl, hvilket også er med til at gøre Chlorella til en af de sundeste og stærkeste fødevarer. Chlorella indeholder endvidere alle de essentielle aminosyrer, som kroppen har brug for, og derudover er den meget rig på både vitaminer og mineraler.

Virkning: Chlorella har en helt særlig evne til at afgifte kroppen og hjælper med at udskille alle de sundhedsskadelige stoffer, som vi på daglig basis indtager både gennem luften, vandet eller via vores kost. Det være sig eksempelvis tungmetaller og pesticider, som Chlorella samler til sig for dernæst at følge dem ud af kroppen. Denne proces sker ikke kun i tarmene, men også i blodbanerne samt i alle kroppens depoter, såsom fedtvævet. Ud over at agere som en form for ”støvsuger” besidder Chlorella også en stor portion af B-vitaminer og er med til at fremme sårheling, støtte leverens funktion og oprette en sund tarmfunktion.

 

Tid til en smoothie, eller hurtigt ud af døren?

Uanset om du er typen, der vælter ud af sengen og putter en tandbørste i hovedet for dernæst at skynde dig på arbejde, eller du tager dig god tid med morgenmaden, er der en algeform, der passer til dig. Algeax fås nemlig både i pulver- og tabletform, hvilket giver dig rig mulighed for at putte det i morgenmaden eller tage dem i en fart, i selskab med et glas vand.

 

Kvalitetsstempler:

Algeax er både GMP-certificeret og ISO22000/ HACCP-registreret. Derudover har produktet Naturland Organic Certification i Tyskland og US-DA-NOP Organic Certification i USA.

 

Om Algaex

Algaex er dyrket i helt rent, miljømæssigt beskyttet, bjergmineralvand. Det flyder fra Mount Dawu, som er det højeste bjerg i det sydlige Tai-wan, beliggende i den stærkt beskyttede Kenting National Park.