Aloe vera, vindueskarm eller et færdigt produkt?

Aloevera3

 

Af Marianne Palm

 

Hvorfor du skal vælge en aloe vera, der er forsket i frem for bare den i vindueskarmen? Spørgsmålet er egentlig let at svare på, for med forskningens hjælp ved man nu, at:

  1. De aktive stoffer forsvinder få timer efter, man har skåret et stykke af planten af. Gelen, man smører på sin forbrænding eller et lille sår, hjælper, men altså kun i kortere tid. Så du kan ikke skære den i stykker og lægge dem i et syltetøjsglas.
  2. Der er rigtig stor forskel på mængden af aktive stoffer, og faktisk skal de gennem en let opvarmning, for at plantens egne enzymer ikke ødelægger de aktive stoffer.
  3. Som vi tit har fortalt om her i sund-forskning, så er der meget stor forskel på, hvor planterne er opvokset og ikke mindst høsttidspunkter og måden, det bliver gjort på. Man har fx opdaget, at det er på de treårige planter, man får flest aktive stoffer, hverken de to- eller fireårige.
  4. Producenterne har mulighed for at skåne planten hele vejen igennem produktionen, hvilket de måler via mængden af de forskellige polysakkarider, som man i dag ved ligger til grund for plantens effekt. Man ved også i dag, at den ud over at kunne bruges udvortes til at hjælpe immunforsvaret på huden kan gøre det samme i vores fordøjelse. Gelen hjælper med at beskytte vores slimhinder hele vejen i mavesæk og de lange tarme, men virker også som en præbiotika. Det betyder, at et shot af fx Avivir aloe vera drik (med eller uden æblesmag) kan skabe gunstige forhold for vores mælkesyrebakterier. Derigennem, men også via direkte påvirkning, kan man se en forbedring af immunforsvaret. Ikke ved at stimulere det, så det løber løbsk, men ved at regulere og modulere en hel flok komponenter, som er med i det meget komplekse immunsystem.
  5. Der er også målt en betydelig bedre optagelighed af vitaminer. I studierne har man kigget på A-,C- og E-vitamin, og det er meget sandsynligt, at en bedre biotilgængelighed for disse tre vitaminer sagtens kan overføres på de øvrige vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer.
  6. En bedre fordøjelsesfunktion hos alle, men især hos småtspisende, mennesker med kroniske udfordringer i fordøjelsen samt ældre, er af vital betydning.
  7. Så selvom du skulle være fristet til at hakke et stykke af din plante og gumle den i dig, så er det en begrænset effekt, du får. Brug den, som du måske altid har gjort på de helt akutte skader som solskoldning, eller hvis du har brændt dig på komfuret.


Læs om de mange produkter, hvoraf flere har vundet priser, som bedst i test af TÆNK, diverse awards etc. på www.avivir.dk. Priserne bliver bl.a. vundet, fordi der er så god dokumentation bag.