Akne skal også behandles udefra

Akne

 

Det er ikke kun dine hænder, der bliver fri for snavs, bakterier og virus. Også din ansigtshud vil elske muligheden for at blive fri for de mange tilsmudsninger. Og så virker TTO i dybden …


Af Marianne Palm

Måske er du så heldig, at det bare er en enkelt bums, måske lider du af akne. Årsagerne til sidstnævnte hænger nok sammen med dit hormonsystem, men derfor kan du godt hjælpe huden udefra. Eller rettere: Du skal! For bakterier og snavs kan sætte sig dybt ned i hudens porrer, og det værste du kan gøre – og det ved du godt – er at bruge negle og fingre til at fjerne urenhederne.

I Australien har man i flere hundrede år gjort sig gode venner med tea tree-olien. Træet gror ude i bushen og er brugt af de mennesker, aboriginerne, der oprindeligt boede i det vilde landskab, til alt lige fra sårbehandling til en effektiv metode mod svamp alle vide vegne.
Fordelen ved den lidt stærkt lugtende olie (det er derfor, den virker, og lugten forsvinder hurtigt igen på huden) er, at den australske regering er meget ømfindtlig over for dårlige produkter, og derfor har de kontrol med alle nutidens plantager, så det altid er højkvalitets efter økologiske principper, der eksporteres. Det giver dig en garanti for, at olien rent faktisk passer med den forskning, som er skabt på produkterne.

Pleje hele døgnet rundt

Det er vigtigt, at du plejer huden alle døgnets timer, så luftforurening og bakterier, dannet af kroppen eller skabt af omgivelserne, ikke får lov til at opholde sig på og i din hud mere end højst nødvendigt. Og det er hverken “skab-agtigt”, “kvind-agtigt” eller noget som helst andet ”agtigt”: Brug de forskellige produkter hele dagen, tag dem med i tasken, og dup lidt på området – vel at mærke med rene hænder eller allerhelst en vatrondel.

Får du mest bumser på hagen, så læg mærke til, om det er, fordi du altid hviler hovedet i hænderne.

Akne og bumser kommer også indefra. Gør noget ekstra for at spise farverige grøntsager og frugter, nødder og kylling og fisk frem for firbenede dyr. Undgå især brankede fedtstoffer, fordi du steger alt for meget eller for hårdt på en pande. Steg i smør, olivenolie eller kokosolie, som alle kan tåle en rimelig høj varme uden at blive til mærkelige og for din hud usunde fedtstoffer.

 

Pleje hele døgnet behøver ikke at være svært eller dyrt

Nova TTO Rensemousse. Indeholder: 2 pct. Tea Tree Oil, macadamiaolie og E-vitamin.

Egenskaber: Forfriskende og mildt skum, der nænsomt og effektivt renser ansigtshuden i dybden uden at virke udtørrende. Kan bruges til alle hudtyper, men er specielt velegnet til daglig brug ved uren hud.

Anvendelse: Tryk 1-2 gange på pumpen. Skummen masseres rundt på en let fugtet ansigtshud og hals. Skylles af med rigeligt lunkent vand. Afslut med Nova TTO Skin Tonic og Nova TTO Let Dagcreme, så du er beskyttet det meste af dagen.

Nova TTO Skin Tonic. Indeholder: 1 pct. Tea Tree Oil, citronmelissejuice og E-vitamin (150ml).

Egenskaber: Forfriskende og mild skin tonic, der efterlader huden frisk og blød. Er velegnet til daglig brug, specielt ved uren hud.

Anvendelse: Fugt en tot vat, og pres vandet ud. Kom skin tonic på vattet, og dup på ansigtet. Anvendes morgen og aften på nyrenset hud. Nova TTO Skin Tonic virker opfriskende, sammentrækkende og fugtgivende.

Nova TTO Let Dagcreme indeholder 1 pct. Tea Tree Oil, copaibabalsam og citronmelissejuice.

Egenskaber: Stabiliserer og balancerer hudens fugt- og fedtbalance. Den lette dagcreme trænger hurtigt ind og efterlader huden blød og velplejet. Kan anvendes til alle hudtyper, men er specielt velegnet til uren hud.

Anvendelse: Påfør den lette ansigtscreme på nyrenset hud, gerne både morgen og aften. Cremen er drøj i brug.

Ifølge fortællinger badede aboriginals i søer, som var omkranset af Melaleuca alternifolia (tea tree)-træer, når sår og rifter skulle heles. I over hundrede år var der faldet blade fra træerne ned i vandet og havde forvandlet søerne til antiseptiske bade med gode helende egenskaber.

One thought on “Akne skal også behandles udefra

  • Your article helped me a lot, is there any more related content? Thanks!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *