Sandwich i nye klæder

Butternut1

 

Hvad er det, der gør, at virkeligheden ikke altid afspejler intentionerne, for eksempel i forhold til spisevaner? At du bare ikke kommer op på de der 6 om dagen, selvom du både er helt med på, at det er sundt at spise mange grøntsager og også rigtig gerne vil det? Jeg kan afsløre, at det sjældent handler om mangel på opskrifter, selvom gode grøntsagsopskrifter er en stor hjælp. Typisk er der andre og flere årsager, som det er vigtigt at adressere. 

De sidste 35 år har jeg hjulpet rigtig mange mennesker med at lave livsstilsændringer, der holder. Inklusive at ændre kostvaner og få spist alle de grøntsager, man gerne vil. De mest effektive metoder, jeg bruger, har jeg nu samlet i onlinekurset Flere grøntsager i din hverdag – gå fra ønske til virkelighed. Du kan læse mere om kurset og tilmelde dig på lisbethtordendahl.dk, hvis du har brug for førstehjælp til at få mere grønt i din hverdag.

Af Lisbeth Tordendahl

Sandwich, hvor butternut squash erstatter brød, har du prøvet det? Det fungerer virkelig godt og er et rigtig dejligt alternativ til den klassiske brødsandwich. Når du bruger skiver af butternut squash i stedet for brød, får du helt automatisk øget både sandwichens grøntsagsmængde og tilført mere smag. Det er ovenikøbet også meget nemt at lave og giver ikke oppustet mave, som mange får af brød. Win-win. Prøv det, og få en ny og anderledes sandwichoplevelse.

Sådan gør du:

Skær først ca. 1,5 cm tykke skiver på tværs af butternut squashen fra toppen og ned indtil kernedelen. Så får du skiver uden hul i midten. Behold skallen på. Du skal bruge to skiver til hver sandwich. Læg skiverne på en bageplade, pensl dem med lidt ekstra jomfruolivenolie og drys lidt salt over. Du kan evt. drysse lidt krydderier over også. Bag dem nu ca. 20 minutter i en 200 grader varm ovn, de skal være møre, men ikke for bløde. Lad dem køle af.

Så bygger du din sandwich af, hvad du kan lide, fx: Salat, plantebøf (du kan finde opskrifter på min blog), sennep, mayonnaise, tahin eller peanutbutter, syltede agurker, syltede eller rå rødløg, bagt peberfrugt, stegte svampe, tomat …

Velbekomme!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *