Flower Power – lad tarmfloraen blomstre!

 

 

Giv dit indre økosystem de bedste forudsætninger for at skabe og opretholde en god mikrobiodiversitet. Lad dit tarmsystem nyde godt af 100 forskellige typer levende bakteriestammer skabt af bier og pollen fra vilde planter i de franske alper.

 

Af Benedikte Mikkelsen
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning – december 2017/januar 2018

 

Luk øjnene, og kom med os på en mental tur til nationalparken Mercantour i de sydfranske maritime alper. Solen står højt på himlen, og du mærker en lun brise i dit ansigt. Bierne summer omkring dig, og duften af lavendel fuldender oplevelsen – du føler dig afslappet og nærmest lykkelig.

Økosystemet, som du befinder dig i, fremkalder de dejlige endorfiner og gør dig glad. Men omgivelserne kan mere end det – lige nu er du omgivet af naturens kammer af levende mikroorganismer, som vil gøre dit tarmsystem lige så glad som dit sind. Surrealistisk er det, at mange af de organismer, som findes omkring dig, også findes naturligt i din egen tarmflora.

Lokaliseringen og udvælgelsen af kilder med de særlige levende mikroorganismer, som kan holde vores tarmes bakterieflora sund og balanceret, ligger til grund for en revolutionerende produktudvikling. En udvikling, som er udmundet i et kosttilskud med en mangfoldighed af 100 forskellige bakteriearter fundet i vilde planter. Vel at mærke bakterier, som vores tarme skal beklædes med for at skabe optimal sundhed.

 

The power of the plants

Sådan indledte François Gérard, biolog og forsker, sin fortælling, da sund-forskning mødte ham til en snak om mikrobiodiversitet i vilde planter, og hvordan selvsamme mikroorganismer, som beskytter planten, kan beskytte os mennesker mod invasive – og skadelige – bakterier.

Gérards interesse og videnskabelige tilgang til mikrobiodiversiteten har bragt ham jorden rundt – fra Indien til Kina til Finland, til enhver blomstermark i hjemlandet Frankrig. En fascinerende personlig fortælling, som fortjener en artikel for sig selv.

Gérards samarbejde med New Nordic opstod i 2003 på baggrund af en fælles interesse for produktudvikling baseret på en omfangsrig knowhow inden for naturlig og vild probiotika fra planter og bier.

Anvendelsen af spiselige planter, egen indsamling af råmateriale og en kort forarbejdningsproces for bevarelsen af kraft og intensivitet er kendetegnende for samarbejdet. Produktet Wild Biotic er sidste nye skud på stammen.

 

Din indre mikrobiodiversitet

100 billioner bakterier lever i tarmen, og de er fordelt på omkring 160 forskellige arter. 160 forskellige arter lyder af meget, men der findes faktisk over 400 forskellige bakteriearter, som kan leve i tarmen. Det store antal af konkurrenter gør det vigtigt at hjælpe de gode bakterier til at få en solid plads i tarmfloraen. I 1880’erne opdagede videnskaben for alvor tilstedeværelsen af bakterier og deres betydning for sygdom. Der var kort proces, og tankegangen blev: Alle bakterier skulle elimineres!

Vi har vendt de sidste 200 års forståelse på hovedet og ved, at bakterier er nødvendige og ikke altid sygdomsfremkaldende. Vi ved, at vi skal skelne mellem venner og fjender i det komplekse og mangfoldige økosystem, som udgør vores tarmflora.

Husk at dit fordøjelsessystem ikke er kroppens skraldespand – en sund tarmflora er en ressource med stor betydning for både dit fysiske og psykiske helbred.

 

Spis naturens økosystem, og styrk dit eget

Kroppen er indrettet til at have en alsidig mikrobiodiversitet i tarmen og er klar til at modtage de rigtige bakteriestammer. Produktet Wild Biotic indeholder 100 levende bakteriestammer, herunder mælkesyrebakterier, som alle findes naturligt i fordøjelsessystemet. Bakteriestam-merne er ikke dyrket i et laboratorium, men kommer direkte fra råmaterialerne: honning, gele royale, honningdug-honning og frisk pollen.

 

Naturens guldgrube

Honning, honningdug-honning, gele royal og frisk pollen har alle forskellige profiler og er udvalgt til at indgå i Wild Biotic grundet deres indhold af bakteriestammer.

Honning er kendt for at være oldtidens mirakelmiddel og for at være desinficerende, antiseptisk og antibakterielt.

Honningdug-honning er ikke baseret på blomsternes nektar, men på et sukker- og næringsholdigt sekret, der udskilles fra bladlus, indsamles af bierne og laves til en mørk, kraftig honning. Honningdug-honning indeholder 400-500 forskellige bakteriearter og er gennem tiden blevet brugt som medicin i mange lande.

Gele royal er den tykke væske, som produceres af arbejdsbierne og nærer bidronningen. I Kina er gele royal blevet anvendt som sundhedsf-remmende og lindrende middel i over 1800 år. Det kan også være et effektivt middel i kampen mod resistente bakterier. Frisk pollen fra blomsterne i de franske alper indeholder 200-400 forskellige bakteriearter og har især et højt indhold af laktobakterier, som påvirker tarmfloraen. Det friske pollen frysetørres for at bevare de levende organismer og dermed de aktive stoffer fra den rå pollen.

Bakteriestammerne er ikke dyrket i et laboratorium, men kommer direkte fra råmaterialerne: honning, gele royale, honningdug-honning og frisk pollen.

 

Kunkeei – den gode og stærke bakterie

Den kraftfulde bakterie Lactobacillus kunkeei (Lac. kunkeei) er en yderst vigtig medspiller til en god tarmflora. Bakterien undertrykker inflammation i tarmene, stimulerer fordøjelsen og regulerer mængden af immunoglobulinet IgA, der er en vigtig del af immunforsvaret. Lac. kunkeei findes naturligt i diverse produkter fra bier og har blandt andet en meget positiv effekt på slimhindernes sundhed – derfor er bakterien også en central del af Wild Biotic.

Læs meget mere i næste nummer, eller læs artiklen fra biokemiker Torunn Laksafoss på sund.forskning.dk. Søg på Lac.Kunkeei

Mikrobiodiversitet i blomsterne beskytter blomsten. Det er derfor vigtigt, at vi forstår vigtigheden af mikroorganismer – de skal beskytte os!

Bakterier kan, med den rette næring, hurtigt formere sig og blive kraftfulde og stærke. Derfor skal vi sørge for at have en sund mikrobio-diversitet – så invasive og skadelige mikrober/bakterier ikke overtager.

 

Lavendelplantens overraskende indre

Indholdet af Lac. kunkeei i produktet stammer fra honning, hvor nektaren er indsamlet fra blandt andet lavendel og kastanje. François Gérard fandt over 850 forskellige mikroorganismer i lavendelplantens indre – flere end der findes i det menneskelige tarmsystem.

Lavendelplantens indre indeholder over 850 forskellige mikroorganismer, som er mere, end der findes i det menneskelige tarmsystem.

Menneskets helbred afhænger af, hvordan de planter, vi indtager, produceres. Derfor er honningen i Wild Biotic indsamlet på steder specielt udvalgt efter plantefaunaen. Den nøje udvælgelse af indsamlingssted betyder, at de vilde planter, hvorfra bierne indsamler nektar, er planter, som besidder gavnlige egenskaber for det menneskelige økosystem i tarmen.

Alfa og omega for produktionsprocessen er, at de anvendte ingredienser er indsamlet på steder, hvor planterne har de bedste vilkår og er naturligt forekommende.

Der accepteres udelukkende frisk pollen, gele royal, honning og honningdug-honning fra vilde planter i de franske alper. Planterne befinder sig langt fra industrikvarterer, og planter dyrket i stordrift på gartnerier er et no-go.

Ingen kunstigt dyrkede blomster – og langt væk fra forurenende industrikvarterer. Kun frisk pollen, gele royal, honning og honningdug-honning fra vilde planter, som gror i den rene luft i de franske alper, anvendes.

Næringen, som planten optager fra jord og luft, påvirker dens indhold af mikroorganismer. Gror planten i et forurenet miljø, forurenes plantens indre, og kvaliteten af dens mikroorganismer forringes.

 

Beklæder tarmhinden med 100 forskellige bakteriestammer

Menneskets tarmsystem er et af de mest komplekse og mangfoldige økosystemer i naturen. En sund tarmflora bestående af den rigtige sammensætning af tarmbakterier er nødvendig for at bekæmpe invasive, dårlige bakterier. Wild Biotic er udviklet med det formål at sørge for en god og naturlig mikrobiodiversitet i tarmen og tarmslimhinden – den bedste måde at beskytte os selv på mod invasive og sygdomsfremkaldende bakterier, svampe og parasitter.

En kapsel = 100 forskellige bakteriestammer.

Med kapslerne fra Wild Biotic fodrer du dit eget økosystem i tarmene og tilfører den næring, det har brug for til at formere sig og blive kraftfuldt og stærkt. På den måde skaber du en velbalanceret mikrobiodiversitet.

Kapslerne indeholder en sammensætning af mere end 100 forskellige bakteriearter, som beklæder tarmslimhinden og skaber den rette bakterieflora i tarmene. Du indtager dermed et komplet økosystem.

 

Mangfoldig tarm lig sundt økosystem

Tarmsygdomme medfører oftest en meget udfordret tarmslimhinde og giver svære symptomer under udbrud.

Flere undersøgelser har vist, at der ved mange tarmsygdomme er en udpræget mangel på både antallet af bakterier og antallet af forskellige bakteriestammer i tarmen. Tarmen er ganske enkelt fattigere på det brede spektrum af levedygtige bakterier.

 

Venner skal der til!

Opformér dine egne bakterier i tarmen, således at der kan etableres en bred vifte af bakterier, der kan leve som venner frem for fjender. Wild Biotic er et kosttilskud, som kombinerer mange bakterier, så der opbygges et helt økosystem, der giver næring til de gode tarmbakterier og derfor kan være en genvej til en sundere tarm. Ikke kun for personer med svære tarmsygdomme, men også for dem, der ”kun” lider af en irrite-ret tyktarm eller en alt for aktiv tyndtarm.

 

Vild probiotika fra planter og bier har uanede muligheder …

… Var den afsluttende bemærkning fra François Gérard. Det opsigtsvækkende fund af 850 bakteriearter i lavendelblomstens indre danner grundlag for videre forskning i vilde planters mikrobiodiversitet og deres sundhedsfremmende egenskaber.

Bakterierne i tarmen udvikler sig alt efter, hvilken næring de får og er dermed afhængige af den kost og de bakterier, vi indtager. God tarmflora begrænser mængden af sygdomsfremkaldende bakterier og holder immunforsvaret i balance.

Mange tarmsygdomme er en udpræget mangel på både antallet af bakterier og antallet af forskellige bakteriestammer i tarmen.

Wild Biotic er omgivet af syreresistente kapsler – de opløses dermed ikke i mavesækken, men først i tarmen!

Tjek for fingerprints. Ingen slipper fri! Alle droger og ingredienser, som anvendes i produkterne, analyseres af uvildige laboratorier, og tilstedeværelsen eller fraværet af karakteristiske markørstoffer bestemmes. Ikke kun engang imellem, men i hver eneste produktion.

 

5 thoughts on “Flower Power – lad tarmfloraen blomstre!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *