Bevar din brusk

Skærmbillede 2015-09-15 kl. 11.30.19
 
 
Af Marianne Palm
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning og //mig// – juni/juli 2016
 
 
Millioner af mennesker verden over har problemer med slidgigt. Det opstår ikke kun på grund af ensidigt arbejde, overvægt og for lidt motion, men også på grund af det ellers positive faktum, at vi alle bliver ældre og derfor har sværere ved at vedligeholde og opretholde stærke muskler, et velfungerende bindevæv og sunde led.
 
Millioner af mennesker føler sig derfor også tvunget til at tage smertestillende midler, hvor konsekvensen kan være bivirkninger, bl.a. mavesår, der  men også har store samfundsøkonomiske konsekvenser.
 
Derfor leder forskerne med lys og lygte efter nogle mere gangbare metoder, og ud over de mange positive meldinger, der er fra motionens verden, er det værd at kigge efter naturlige bivirkningsfrie metoder. Avosol er en af mulighederne og ovenikøbet med en god portion forskning bag sig.
 
I studierne har man set, at man ikke kun kan reducere eller eliminere smerterne , men også kunne forebygge, at der opstod nyt slid på leddene, hvilket i sig selv er et overraskende resultat.
 
 
To forsøg som taler deres eget sprog
Der er lavet mange kliniske forsøg med Avosol. Fælles for forsøgene er, at der altid har indgået en kontrolgruppe, som har fået placebokapsler, og ingen af grupperne har vidst, om de fik disse snydekapsler eller det aktive stof.
 
 
På den korte bane…
Avosol indeholder ekstrakt af avokado og soja, som er et vegetabilsk og naturligt alternativ til gængse gigtmidler. Det er videnskabeligt dokumenteret, at en speciel sammensætning af avokado og soja nedsætter betændelsen, smerterne og hævelsen i de angrebne led, men også har en bruskbevarende effekt.
 
Fordi der er så mange bivirkninger forbundet med de smertestillende gigtmidler (NSAID), undersøgte forskerne i et forsøg med 163 patienter med gigt i knæ og hofter, om man kunne gøre en forskel. I forsøget brugte man røntgen til at kontrollere deltagerne før, under og efter forsøget, og både forskere og deltagere så den mærkbare effekt. Og det var på trods af, at alle forsøgsdeltagere i tre måneder op til forsøget var afhængige af almindelig smertestillende medicin.
 
 
På den lange bane…
Et andet forsøg blev skabt for bl.a. at måle, om effekten af Avosol også kunne måles, efter at man var holdt op med produktet. 114 patienter med gigt i knæene og 50 med gigt i hofteleddene indgik i det seks måneder lange forsøg, hvor hverken patienter eller læger vidste, hvem der fik Avosol, og hvem der fik snydekapsler (placebo). Forsøget fortsatte i to måneder ud over perioden med Avosol for at se, hvilken langtidseffekt man eventuelt ville kunne måle. Man ville måle effekten på tre områder: Hvordan funktionerne af leddene var, om smerterne blev mindre, og om det almene handicap af slidgigten var forandret.
 
85 patienter fik Avosol, og 79 fik placebo. 144 patienter var stadig i forsøget seks måneder efter, og der var en tydelig signifikant forbedring i Avosol-gruppen frem for placebogruppen. Der var tillige signifikant mindskelse af smerterne (færre patienter behøvede smertestillende), ligesom generne ved slidgigten var mindsket.
 
Det mest interessante ved forsøget var dog, at effekten af Avosol holdt, også to måneder efter at klienterne var stoppet med produktet.
 
 
Flere virkninger i samme produkt
Det interessante er, at Avosol altså ikke kun er smertestillende ved at fjerne de inflammationer, der uophørligt foregår i leddene. Produktet sørger samtidig for en bedre funktion af leddet ved at være bruskbevarende og dermed hindre, at det bliver værre. I studierne har man samtidig set, at Avosol ud over den beskyttende virkning på leddene også kan virke beskyttende over for musklerne rundt om leddene, så de forbliver stærke gennem hele livet.
 
 
Det kan du også gøre …
Skab et liv med sjov motion. Gå gerne lange gåture, men sørg også for at bevæge dine led i alle mulige andre stillinger: løb, cykling, dans, svømning, hulahopring, rulleskøjter, kun din fantasi sætter grænserne.
 
Det er fint at bevæge sig 30 minutter om dagen, som Fødevarestyrelsen lægger op til. Men du må altså gerne meget mere. Flyt fx møderne ud i naturen på en ”walk-and talk”.
 
Gå på youtube og se en ”smovey”. Uanset om du er kørestolsbruger eller fitnesshaj, kan de kinesisk inspirerede ringe med kugler i skabe nyt i din krop.
 
Se også Torben Bremanns og Anna Bogdanovas artikler om motion i //mig//.
 
 
Du kan med fordel anvende Glucosol creme sammen med Avosol.
 
Glucosol creme indeholder bl.a. capsicum (spansk peber), der har en varmende effekt, som medvirker til at øge
blodgennemstrømningen lokalt i de ømme led og muskler. Velegnet til længerevarende led – og muskelproblemer.
 
Smør Glucol direkte på de ømme led eller muskler både ved slidgigt og muskelspændinger. Trænger ind i huden og giver en hurtig virkning. Anvendes en til tre gange daglig.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *