Chrom gavner sukkersygepatienter

woman smiling

 

En mindre undersøgelse af patienter med type-2-sukkersyge i insulinbehandling har vist, at tilskud af Pharma Nords chromtabletter på relativt kort tid er i stand til at sænke vigtige faktorer som fasteblodsukker og glykosyleret hæmoglobin. Det er godt nyt til alle med sukkersyge.

I en åben pilot-undersøgelse indgik 11 slovakiske patienter af begge køn med type-2-sukkersyge. Denne type sukkersyge er ikke altid insulinkrævende, men disse patienter var i insulinbehandling, idet disse patienters blodsukker ikke altid bliver reguleret så godt som ønskeligt.

I undersøgelsesperioden ændrede patienterne hverken på deres kostvaner, deres aktivitetsniveau eller deres medicinering bortset fra et let reducering af deres insulin på nogle få enheder hos nogle patienter. Den aktive behandling bestod af 100 µg chrom dagligt til morgenmaden svarende til 1 stk. Bio-Chrom dagligt. Efter to uger på denne dosering, viste en blodprøve, at patienternes fasteblodsukker faldt signifikant. Det samme gjorde glykosyleret hæmoglobin.

 

Om glykosyleret hæmoglobin
De røde blodlegemer indeholder proteinet hæmoglobin som binder ilt. Det binder imidlertid også sukker. Hvis mængden af sukker i blodet er højt i nogle uger, vil andelen af sukker bundet til  hæmoglobin også stige. Derfor er glykosyleret hæmoglobin et godt mål for kroppens blodsukkerregulering.

Efter to uger blev den daglige dosering af chrom fordoblet med en ekstra chromtablet til aftensmaden. Efterfølgende blodprøver viste, at fasteblodsukker og glykosyleret hæmoglobin fortsatte med at falde ved 200 µg chrom daglig. Faldet ikke var lige så markant som efter de første to uger med 100 µg dagligt. Undersøgelsen viste ikke noget signifikant fald i mængden af triglycerider og kolesterol i blodet.

Otte uger efter undersøgelsens afslutning og ophør med tilskud af chromtabletter var patienternes blodværdier tilbage ved deres oprindelige niveau.

Insulinresistens menes at være den afgørende faktor, der fører til nedsat glukosetolerance i type 2 sukkersyge. Den gunstige virkning af chromtilskud som er vist i denne undersøgelse, kan forklares som en effekt af en forbedret glukosetolerance, der resulterer i en bedre udnyttelse af insulin i kroppen.

 

Ref.
Racek J, et al. Effect of Chromium-Enriched Yeast on fasting Glucose, Glycated Haemoglobin and Serum Lipid Levels in Patients with Type 2 Diabetes mellitus treated with Insulin. Biol Trace Elem Res. 2013. Epub ahead of print

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *