Nemt, lækkert og helt vegansk. Så bliver det ikke meget bedre, når du skal have noget sundt til den søde tand.
Af Montserrat Farré Hernández
Opskriften blev bragt i magasinet sund-forskning – juni/juli 2019
Det skal du bruge
- 1 stor avocado
- 2 spsk. kakaopulver uden sukker
- 1 dl havremælk, mandelmælk eller kokosmælk
- ½ frossen moden banan i små stykker
- 1 tsk. vanilje (ikke vaniljesukker)
- Hakkede mandler og friske blåbær til pynt – eller andre nødder og bær
Sådan gør du
Blend avocadoen til en ensartet fin creme i en blender.
Tilsæt kakaopulver, plantemælken, den frosne banan og vaniljepulver, og blend rigtig godt sammen, så du får en fin creme uden klumper. Justér sødme eller chokolade efter din smag. Hak nogle mandler, og brug dem til pynt sammen med nogle blåbær. Hæld moussen i to glas, og stil dem på køl indtil servering.
Serverer dem dejlige kølige.
Tip! Du kan også lave kokosflødeskum som pynt, hvis du bruger en dåse kokosmælk (ikke light). Lad dåsen stå i køleskabet i nogle timer, bagefter åbner du dåsen og tager ud med en spiseske kun den fede del af mælken – dvs. den faste del, der er på toppen. Pisk den med en elpisker, til du får en dejlig cremet ”flødeskum”, og server på toppen af chokolademoussen.