Massage – try this at home!

 

 

Og gerne sammen med kæresten, ham eller hende og en du kan lide at have rigtig, rigtig tæt på. Et ord: Massage! Godt for krop og sind – og så er det bare super dejligt. Den helt rigtige olie fuldender oplevelsen, så vejen til den syvende himmel bliver banet.

 

Af Benedikte Mikkelsen
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning – juni/juli 2019

 

Feromoner lokker fra alle sider, luften er varm, og det er sommer. Overskuddet er fordoblet, og varmen i kroppen skyldes ikke kun solens stråler! Sommeren er bare fuld af dufte, forventninger, og vi glemmer alt om klimaforandringer og forhøjede temperaturer. Lige nu er livet bare skønt. Hvorfor ikke tage dig tiden til at give ham eller hende, du holder af, en timelang massage?

 

Massage – ikke kun til pjat

Inden tonen bliver alt for lummer, så må vi hellere slå fast, at massage kan være både terapeutisk og erotisk. Selvom det sidste er det sjoveste, så igangsætter terapeutisk massage uvurderlige fysiologiske processer, som gavner dit velbefindende. Den øgede blodcirkulation, der sker omkring muskelfibrene, når musklerne æltes og løsnes, er med til at nære fibrene med ilt og næringsstoffer. Samtidig fjernes ophobede affaldsstoffer fra blodet.

Behandlingsformen forbedrer lymfecirkulationen, da de affaldsstoffer, som ledes ud i blodbanerne, vil sætte gang i lymfesystemet. Lymfesystemet renser og filtrerer blodet.

Forskellige hormoner udskilles, og det kommer vi tilbage til!

 

Du vil finde ro, din puls falder, og massagen kan hjælpe til at dit blodtryk sænkes, så du opnår en afslappet tilstand og faktisk kan stoppe udskillelsen af stresshormonet kortisol. Kører din hverdag i overhalingsbanen og i fuldt tempo, så kan regelmæssig massage være en kærkommen fysisk og psykisk bremser.

Restitution! Træner du meget, så er massage essentielt. Når du træner hårdt, opstår der en mindre inflammationstilstand i musklerne, som hjælper til at opbygge dine muskler endnu stærkere. Massage kan forkorte den tilstand, så din ømme krop hurtigere kommer ovenpå igen og er klar til dine aktiviteter.

 

Massage kan nedsætte dit stressniveau!

 

Dufte registreres i den del af hjernen, der kaldes det limbiske system. Et system, som er gådefuldt, ældgammelt og et dybt påvirkeligt afsnit af hjernen, hvor vi føler og begærer.

 

Duft og berøring

I en skøn forening. Som alle andre dyr, så reagerer vi mennesker instinktivt på dufte og berøring. Massage bliver lidt sjovere, når olien er helt rigtig. Vi har før nævnt produkter fra Florame, og nu gør vi det igen. Florames massageolier er nemlig svaret, når du vil fuldende massageoplevelsen. Essentielle og vegetabilske olier af den 100 % økologiske slags og med dufte, som får jer til at hengive jer til momentet. Dufte registreres i den del af hjernen, der kaldes det limbiske system. Et system, som er gådefuldt, ældgammelt og et dybt påvirkeligt afsnit af hjernen, hvor vi føler og begærer. Den helt rette påvirkning af sansen udløser kraftfulde og fuldstændig ucensurerede følelser af sult, fare, tryghed og ikke mindst seksuel appetit.

Nu begynder det at blive sjovt, for massage udløser hormonerne: Oxytocin, Serotonin og Dopamin. Oxytocin kaldes også kærlighedshormonet, da det giver en følelse af velvære og lykke. Når du krammer, kysser eller har sex, så producerer din krop hormonet. Kvinder er heldige, da de har højere koncentrationer af oxytocin end mænd. Serotonin og dopamin er begge ’lykke-hormoner’. De påvirker begge blandt andet humøret, og dopamin er det hormon, som din hjerne belønner dig med, når du fx spiser lækkert mad, er forelsket eller lykkes med et projekt.

Kombinerer du velduftende og naturlige olier med massage, så bliver livet ikke meget bedre. At huden efterlades blød og velplejet bidrager også til helhedsoplevelsen.

 

Massage udløser hormonerne Oxytocin, Serotonin og Dopamin, som giver dig en følelse af velvære.

 

Florames serie med massageolie fås til enhver lejlighed. Så hvad enten du giver eller modtager terapeutisk eller erotisk massage, så lad olierne indhylle dig i naturlige ingredienser. Duftene varierer fra pebermynte til lavendel, til mandel og til den eksotiske ylang-ylang – og meget der imellem.

 

2 thoughts on “Massage – try this at home!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *