Soleksem skal forebygges i det tidlige forår

Aloe vera-01
Vinter

 

Er du ung, har du lys hud, og har skuldre, arme, nakke og hals ikke mærket solens livgivende stråler siden sidste år, skal den beskyttes, og ved du fra sidste år, at du let får soleksem, så skynd dig i gang med at forebygge.

 

Af Marianne Palm

 

Når forårets solstråler lander på din hud, kan der opstå soleksem, hvor det oftest er unge lyse kvinder, der mærker problemet, men kan også forekomme hos mennesker med mere mørk hud. Soleksem kan forebygges ved at holde de sarte områder ude af solen, bruge en beskyttende solfaktorcreme og kun langsomt lade huden blive eksponeret for solen.

Af cremer og lotions til udvortes brug findes der selvfølgelig den gode gamle aloe vera. Dens indholdsstoffer, hvis produktet ellers er lavet korrekt, styrker det lokale immunsystem, så huden får tilført ekstra hjælp i at beskytte sig mod solens stråler, og det kan være en god ide at begynde behandlingen allerede i februar og marts.

 

Vælg svanemærket sikkerhed

Jo tyndere huden er, fx på skuldrene, jo mere udsatte kan de være for solens stråler. Det ved vi godt, når det gælder solskoldning, men det er de samme områder, der også vil være mest eksponeret for soleksem. Vælg Avivir solcreme med faktor 15 eller faktor 30, så du er beskyttet mest muligt.

Du kan også forberede huden til strålerne ved at bruge After Sun, før du skal i solen, og gerne nogle dage før, hvis det er en planlagt solferie. I produktet findes nemlig en Tan optimizer, som forbedrer hudens evne til at danne pigment og dermed fremstå brun. Her har du faktisk også den akutte hjælper lige ved hånden, da den med 90 pct. aktiv aloe køler og genopbygger huden effektivt efter solens påvirkning.
Er uheldet ude med solskoldning og de plager, det medfører, kan du påføre Avivir Aloe Vera Gel med 98 pct. økologisk aloe, som køler, lindrer og genopbygger, så du hurtigere kan komme ud i solen igen.

 

Bedst i test

Sun Lotion SPF 30 er testet “bedst i test” hos forbrugerrådet Tænk, og kobler du den sammen med Avivir Anti Age Sun Face, som modvirker solrynker og soleksem, får du et sundt partnerskab med dig ind i foråret og hen over hele sommerperioden.

 

Soleksem bør også behandles indefra

Sørg for sunde fedtsyrer, fx som salatdressing fra gode planteolier, bl.a. hørfrøolie, sesamolie eller avokadoolie. Steg i olivenolie, evt. i en blanding af smør, eller steg allerhelst din mad i ovnen, så du får færrest mulige brankede fedtstoffer. Spis fede fisk mindst en gang om ugen. og det kan i en periode være godt med omega-3-fedtsyrer i kapselform. Fedtsyrerne skal hjælpe med at bevare de sunde celler i hudens forskellige lag.

Du kan med fordel supplere med produkter, der er specielt udviklet til at forebygge soleksem, fx Silica Extra fra Berthelsen (dfi)

 

Skitur, sol og solbriller og solcremen til din hud!

Vil du hjem fra skiferie med den smukkeste brune hud, så gå i gang med at smøre Avivirs After Sun Tan Optimizer på huden nogle dage før, du skal afsted. De aktive stoffer beskytter hudens eget immunforsvar, samtidig med at der opstår en smuk glød hen over ansigtet.

Er solen særlig skarp, skal du måske beskytte pande og næsetip med Sun Lotion SPF 15 eller 30 fra samme serie, som er skabt af Avivir.

Du kan læse om alle produkterne på www.aloevera.dk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *