Når sommerforkølelsen gør ferien sur

 

 

I Danmark har vi fået opbygget sådan en ide om, at vi kun er forkølede om vinteren. Men det er jo ikke tilfældet. En virus kan husere hele året, og har der været pres på arbejdspladsen, ved eksamensbordet eller har du bare sådan året rundt et lidt slidt immunsystem, kan det meget vel være, at en virus finder vej de allerførste feriedage. Øv.

 

Af Marianne Palm
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning – juni/juli 2019

 

Vores immunforsvars evne til at bekæmpe en virus er dybt afhængig af det allerførste værn mod fremmede indtrængere – vores slimhinder.

De skal være tætte og være beklædt med de immunstoffer og mælkesyrebakterier, som hindrer, at en bakterie eller en forkølelsesvirus trænger ind over slimhinden og formerer sig lystigt på vores bekostning.

Slimhinder i næse, svælg og hals, slimhinder i bronkier, og så selvfølgelig i hele fordøjelsen, hvor store dele af hele kroppens immunsystem bliver aktiveret, skal helst fungere perfekt det meste af tiden. Og det gør det da heldigvis også, for kroppen er faktisk eminent til at holde alskens parasitter og bakterier ude – ellers ville vi alle være svært syge konstant.

Så er der bare lige denne lille forkølelsesvirus, som i øvrigt kan ændre form konstant for at drille kroppens immunforsvar.

 

Hele året rundt

Undgå at pille næse og vask hænder grundigt.

Slimhinderne skal være fugtige og bihulerne rene. Er du til næseskylning, så brug de gamle yogiers metode, men ellers kan du udefra duppe lidt olivenolie eller endnu bedre medicinsk ren sesamolie på de indvendige næsefløje. Den rene olie fås på apoteket som næsespray.

Har du tørre slimhinder pga. overgangsalder eller fx dårligt tørt indeklima, så sæt fugtere op, brug planter i dit nærmiljø, luft ud. Og gør i det hele taget noget ved årsagerne. Suppler gerne med fx Octean Silicea til hud, hår og negle. Indholdsstoffet, silicium, virker også på slimhinder i luftvejene.

Drik STRATH Immun hele året og ikke kun i vinterhalvåret. Det skaber gunstige betingelser for kroppen, så du måske helt kan undgå en forkølelse.

Hvis stress på arbejdspladsen er årsag, så spis gerne Arctic Root. De små synkevenlige tabletter indeholder den allerbedste rosenrodsekstrakt til trætte binyrer. Og binyrerne er en del af dit immunforsvar og dit nervesystem.

Sørg i øvrigt også for en god vitamin- og mineralbalance. Den kan du få gennem Mivitotal, en flydende drik, der er nem for børn og voksne at hælde i din yndlingsdrik eller tage som et shot hver morgen. Suppler gerne med ekstra C-vitamin, Børn 300 mg, voksne op til 3 gram, eller til du får ondt i pengepungen eller får diarre (som går over, når du stopper den store dosis).

 

Fra få bæster til titusindvis på få timer

Og så skal dit husapotek være i orden, så den første virus ikke bliver til tusindvis på ganske få timer.

Kan Jang tabletterne, spis 6 morgen, 6 aften, de er bitte små, og du kan såmænd også tage alle tolv på én gang, så snart du mærker de første symptomer.

Skynd dig i gang med Luftvejs-Cocktail, som du finder her på siden – den virker hver gang, især hvis det er virus, der har sat sig i svælget/halsen og i bronkierne.

Brug også gerne ingefæromslag, som varmer ansigtets bihuler op og får infektionen til at strømme ud.

I Luftvejscocktail skal du bruge friskskåret hvidløg, men vil du gerne gå massivt til værks, har du også Garpro i dit husapotek. Kapslerne indeholder allicin fra hvidløg i en koncentreret form sammen med mælkesyrebakterier. De virker derfor desinficerende på slimhinderne og hjælper samtidig med at få styrket den naturlige mikroflora, som er en del af hele immunsystemet.

Og så virker de også på ferie – turist – mave – onder, hvor du måske lige mødte en colibakterie under fremmede himmelstrøg.

Med i kufferten skal derfor som minimum Kan Jang og Garpro. Luftvejscocktail kan du lave stort set alle steder i verden.

Forebyggende frem til kuffertpakning: Arctic Root, Silicea fra Octean, Mivitotal, C-vitaminer fra mange forskellige firmaer og så selvfølgelig STRATH IMMUN, der udover sit indhold af urter, der er fermenteret og aktiveret, så de lettere kan optages i kroppen, også har aktiveret zink, som er specielt velegnet til immunforsvaret.

 

Luftvejscocktail:
Et par skiver løg, et par overskåret hvidløg, gerne frisk eller tørret timian og gerne friske skiver af ingefær, og evt. en teskefuld honning, overhældes med kogende vand. Drikkes flere gange om dagen så varmt som muligt.

 

 

Opskriften på ingefæromslag finder du på www.sund-forskning.dk

 

2 thoughts on “Når sommerforkølelsen gør ferien sur

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *