Din motionsdag begynder i køleskabet

Motionsdag begynder i køleskabet

 

Lidt bevægelse skaber glæde i hjerte og blodkar. Meget bevægelse skaber rigtig mange frie iltradikaler, og alt for mange af dem kan faktisk være usunde.

Af Marianne Palm

Men det skal ikke hindre dig i at gøre alt for at få pulsen op flere gange om ugen. Du skal blot spise derefter.

Sådan har rådene lydt i mange år, og det er af rigtig gode grunde. For fylder du kredsløbet op med mad, der tærer på dette så livsvigtige organsystem, så får du ikke tilført de antioxidanter, der skal hindre de frie ilt-radikaler i at løbe løbsk.

Jo mere farverig du er, jo bedre

Måske er dit løbetøj sort med striber af få-øje-på-mig orange, rødt og grønt. For dine fødevarer skal det være lige omvendt. Her skal de farverige grøntsager og frugter dominere din tallerken. Naturen har sørget for, at jo større farverigdom i buske og træer, i skovbund og krat, jo mere er der at hente af styrke til vores celler. Så lad bare al det farveløse mad blive i supermarkedet. Jo hvidere maden er, jo mere sort ser det ud for din krop …

Men vi er også nogle værre vanedyr

Studier viser, at hvis vi fra barnsben har lært at spise X, så er vi ikke så nemme at overbevise om, at vi skal skifte over til Y. Derfor er det ikke kun vigtigt, at vi lærer vores børn at gøre det rigtigt fra barnsben af, det er også særlig vigtigt, at du som motionist og sports m/k klæder dig på til at gøre så meget som muligt for at få et liv med sundhed, der passer til dine motionsvaner.

En væsentlig støtte fra seks røde tomater i én kapsel

Og her kan du supplere med Sano Kardio. Jeg har beskrevet studierne i de foregående numre af SUND-FORSKNING, men her var der mest lagt vægt på sygdom, fordi studierne er lavet af en hjertelæge, efter sygdom er indtrådt.

Men det er lige så meget et forebyggende redskab. En kapsel er nok til at hindre de frie radikaler i at bombardere karvægge og skabe en skadelig iltning af dit naturlige kolesterolindhold. Og det er bestemt en faktor, du skal tage med dig i dine motionsovervejelser, for disse angreb kan vise sig at være fatale for dig på den lange bane.

Ud over at de aktive stoffer i tomaten, som er målrettede mod de frie iltradikaler, er det også et såkaldt fuldspektrum ekstrakt, hvor du får alle herlighederne fra de røde tomater. Det betyder planteaktive stoffer til hele kroppen, da fx de forskellige betacarotener ikke kun retter sig mod kredsløbet. De har også betydning for immunforsvar, huden, bindevævet og for slimhindernes beskaffenhed.

En rød kapsel med seks tomater, vitaminer og mineraler, de rette fedtsyrer, Q10 og løbesko, der passer til dig.

God tur!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *