Også heste får hjælp fra et kollagenprodukt

Hest collagen

 

I EU er et studie på heste netop blevet færdigt. Her så man, hvordan den rette dosis kollagen og i den rette kvalitet kan gøre en forskel på heste med gigt og andre ledplager.

Af Marianne Palm

Et ganske interessant studie er gjort i England og andre europæiske lande, hvor nogle af landenes dyre heste er indgået i et forsøg. 38 heste blev opdelt i tre grupper. En flok, der ikke fik aktivt kollagen i deres mad, en gruppe, som fik 25 gram kollagen og en gruppe, der fik 50 gram.

Alle heste blev undersøgt i starten af forsøget, efter seks uger og efter 12 uger i forhold til otte forskellige parametre, herunder graden af slidgigt og graden af halthed, skridtlængde og evne til at rotere i leddene.

Man så en moderat effekt på 25 gram efter seks uger, men der var ikke noget at tage fejl af: Den højere dosis på 50 gram gav en tydelig effekt allerede efter seks uger målt på bl.a. graden af halthed og fleksionssmerter.

Målte man på hestens lyst og motivation til at løbe og være glad for at komme fremad hen over banen, så var der også her en tydelig forandring at spore på 25 grams doseringen, men på 50 grams doseringen blev det til kvantespring. Begge grupper, der fik det aktive stof, var, om man så må sige, hestehoveder foran kontrolgruppen, som ikke fik kollagen.

Også til mennesker

Oversætter vi denne viden fra hestenes verden i England til danske stive og slidte knæ, hofter, ankler, fødder, ryg, arme, hænder og fingre hos racen homo sapiens, skal du tage 5 gram af NDS Collagen EZY Move.

NDS Equine Ezy Move®

Meget rent kollagenpeptidfoder som er særligt neutral i smag og lugt. Den gennemsnitlige molekylevægt er ca. 6.000 g/mol.

NDS Equine Ezy Move er velegnet til proteinberigelse i fx godbidder, tørfoder til kæledyr og vådfoder til kæledyr.

Lys i farven, fint pulver med en bulk-densitet mellem 330 og 450 g/l.

Gennemsnitlig partikelstørrelse på ca. 100 µm.

Opløses i koldt eller varmt vand.

Slidgigt hos heste

Heste påvirkes også af osteoartrose (OA) med en højere incidens. Mere end 60 pct. af haltheder hos heste er baseret på OA. (Caron & Genovese 2003)

Slidgigt kan opstå tidligt hos hesteatleter eller senere i gamle heste. Risikofaktorer kan være unormale fysiske stressniveauer, ændring i ledkongruens, frakturer og mikrofrakturer i subkondrale knogler.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *